(Poistunut julkaisusta)

Energiamanageri
Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.11.2020

Oletko jo kerryttänyt muutaman vuoden kokemusta rakennusten energiankäytön tehostamisessa? Meillä on tarjota sinulle oiva tilaisuus kehittää osaamistasi huipputasolle ja alan ammattilaiseksi. Tule varmistamaan energiamanagerinamme asiakkaidemme liikepaikkojen energiankäytön tehokkuus. Haluamme auttaa sinua urallasi eteenpäin.

Energiajohtamisessamme on otettu merkittäviä kehitysaskelia viime vuosina. Tähän on hyvä syy – S-ryhmällä on yksi Suomen kunnianhimoisimmista ilmastotavoitteista. Olla hiilinegatiivinen vuonna 2025. Voitko sinä auttaa meitä tässä?

Tarkemmin vastuualueestasi

SOK Kiinteistöässässä vastaamme asiakkaidemme kiinteistöjen ja liikepaikkojen ylläpidosta, rakennuttamisesta, energiatehokkuudesta, kiinteistöhallinnosta ja -taloudesta. 

Tässä tehtävässä vastaat asiakkaidemme energiankäytön tehostamisen johtamisesta yhdessä henkilöstömme ja asiakkaidemme kanssa. Tulet osaamisellasi edistämään Suomen kunnianhimoisinta ilmastotavoitetta tehdä S-ryhmästä hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Olemme tehneet paljon työtä ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja nyt rimaa on nostettu entistä korkeammalle. 

Teet työssäsi toimenpiteitä asiakkaidemme energiankäytön tehostamiseksi, valmistelet ja asetat energiankäytön tehostamistavoitteita, tunnistat energiatehokkuusinvestointimahdollisuuksia, haet energiatukia ja ohjaat korjaus- ja uudisrakentamisen suunnittelutyötä sekä raportoit asiakkaillemme sovitusti. Työsi on sekä tulevan suunnittelua ja ennakointia että hands on -työskentelyä asiakkaidemme arjessa. Työ vaatii matkustamista ja huomioimme toiveesi työpisteesi sijainnin suhteen.

”Meillä into työhömme tulee sisään rakennetusta halusta palvella. Aidosti strategisena kumppanina tavoitteemme ovat asiakkaan kanssa yhteiset, jolloin samaan hiileen on helppo puhaltaa.”

Vaikka työsi on itsenäistä ja vastuullista, et tee töitä yksin. Kanssasi työskentelee 67 Kiinteistöässäläistä – oman alansa ammattilaisia kaikki. Teemme työtä myös useiden yhteistyökumppaneiden ja palvelutarjoajien kanssa. 

Lue lisää Energiamanagerimme Miikan urapolusta Kiinteistöässässä

Miksi tarttua tähän mahdollisuuteen?

1. SOK on hyvä työnantaja, ja työkaverit ovat mitä parhaat. Emme tingi työntekijöidemme hyvinvoinnista. Vaikka päivät ovat kiireisiä, työ ja vapaa on mahdollista saada balanssiin. Hersyvä huumori ja positiivinen draivi keventävät mahdollisia töyssyjä tiellämme.

2. Panostamme osaamisemme kehittämiseen. Rakennamme sinulle yhdessä henkilökohtaisen koulutuspolun. Kerrytät oppia myös omasta työyhteisöstäsi ja asiakkaidemme liiketoiminnoista. Tavoitteenamme on työllistää alamme parhaat osaajat. Siksi sinä olet meille tärkeä!

3. Menestymme yhdessä. Meillä on yhteiset tavoitteet ja aina aikaa auttaa työkaveriamme. Työtä tehdään yhdessä ihmisten kanssa – ei yksin, eikä sähköpostitse.

4. Meillä saat vastuuta. Tämä on rooli, jossa olet tekemisen ja toiminnan keskiössä. Arvostamme osaamistasi ja luotamme sinuun.

5. Joustavat työskentelymahdollisuudet helpottavat arkesi sujuvuutta. Voit pitkälti itse päättää, missä ja miten työskentelet – pääasia, että homma hoituu.

6. Meillä on kattavat henkilöstöedut, joista voit lukea lisää täältä

Entä sitten sinä?

Tämä on rooli, jossa sinun on mahdollista kasvaa ajan myötä. Sinun ei tarvitse olla kokenut konkari vaan olet kerryttänyt teknisten opintojen päälle muutaman vuoden työkokemusta. Olet jo todennäköisesti toiminut vastaavassa työssä energia-asiantuntijana, suunnittelijana tai kiinteistötekniikkaan liittyvässä asiantuntijatehtävässä. Kokemuksen määrää oleellisempaa on kokemuksiesi laatu, oppimishalukkuutesi sekä aito into tähän työhön. 

”Tässä tehtävässä on oltava kyky auttaa työkavereitasi sekä asiakkaitamme. Siihen tarvitaan päättäväisyyttä, täsmällisyyttä ja uskallusta tarttua välillä vaikeisiinkin asioihin.”

Työmme on asiakaspalvelutyötä. Niinpä tämä on oikea tehtävä taitavalle kuuntelijalle ja itsenäiselle ajattelijalle. Tämä on työtä, jossa menestyt, kun ymmärrät kokonaisuudet ja olet silti kärsivällinen yksityiskohtien osalta sekä taidat aktiivisen viestinnän ja kommunikoinnin kuulijan kielellä. 

Tuntuuko sinusta siltä, että tämä voisi olla sinulle sopiva urahaaste? Olisi hienoa kuulla, millaisia tavoitteita sinulla on urallasi, ja mitä osaamisesi alueita sinä haluat kehittää? Katsotaan yhdessä, kuinka voimme auttaa sinua!

Oletko sinä uusi työkaverimme?

Hakuohjeet ja lisätietoja

Tähän tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 23.11.2020 mennessä. Käymme hakemuksia läpi hakuaikana, joten älä siis suotta odottele viime hetkeen asti.

Jos sinulla on mielessä tehtävään tai meillä työskentelyyn liittyviä kysymyksiä, Kiinteistöässän operatiivinen johtaja Jani Schroderus tai energiajohtamisen päällikkö Kimmo Valtonen vastaavat niihin mielellään. Janin tavoitat puhelimella 050 566 7626 tai sähköpostitse jani.schroderus@sok.fi ja Kimmon 050 570 7822 tai sähköpostitse kimmo.valtonen@sok.fi