(Poistunut julkaisusta)

Energia-asiantuntija / Huoltovarmuuskeskus, Helsinki
MPS

Alkuperäinen julkaisupäivä 7.2.2020

Huoltovarmuuskeskus on työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalalla toimiva valtion laitos, jonka eräänä keskeisenä tehtävänä on yhteiskunnan teknisten perusrakenteiden turvaaminen vakavien häiriöiden ja poikkeusolojen varalta. Lisää tietoa: www.huoltovarmuus.fi

Huoltovarmuuskeskus hakee vahvistusta energiahuolto-osastolleen. Haemme pätevää energian tuotannon ja jakelun

Energia-asiantuntijaa Helsinkiin.

Energia-asiantuntijan tehtävään sisältyy erityisesti lämmöntuotannon ja yhdistetyn sähkön- ja lämmöntuotannon huoltovarmuuskysymyksiä, velvoite- ja varmuusvarastoinnin kehitystehtäviä sekä polttoainespesifinä kysymyksinä erityisesti maa- ja biokaasun huoltovarmuuteen liittyviä asiantuntijatehtäviä. Työsuhde on vakituinen.

Maassa toteutettavan elinkeino- ja energiapolitiikan osana Huoltovarmuuskeskuksen energiahuolto-osasto hoitaa muun muassa energiahyödykkeiden varmuusvarastointia, alaan liittyvää varautumissuunnittelua ja muita lainsäädännössä Huoltovarmuuskeskukselle osoitettuja tehtäviä. Energia-alan toimintaympäristö kansainvälistyy, kasvaa ja monipuolistuu nopeasti. Siirtyminen kohti vähähiilistä yhteiskuntaa tuo uusia energian tuotannon, jakelun ja kulutuksen muotoja ja siten myös huoltovarmuuden keinovalikoimaa on uudistettava.

Toivomme sinulta

Valittavalta henkilöltä edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa. Työ edellyttää useamman vuoden energia-alan työkokemusta, joka on hankittu johtotehtävissä tai vaativissa asiantuntijatehtävissä operatiivis-kaupallisella sektorilla tai viranomais- tai järjestötehtävissä. Arvostamme laaja-alaista energiamarkkinoiden tuntemusta, ymmärrystä kaupallisista asioista sekä valmiita verkostoja ja yhteyksiä alalla.

Työssä tarvitaan systemaattista ja analyyttistä lähestymistapaa, kokonaisuuksien hahmotuskykyä, aktiivisuutta ja asioiden loppuunsaattamisen kykyä sekä sujuvia kommunikointi-, neuvottelu- ja vuorovaikutustaitoja. Työ edellyttää erinomaisia projektijohdollisia taitoja. Lisäksi kansainvälisten tehtävien hoito edellyttää sujuvaa englannin kielen taitoa, ruotsin kielen taito luetaan eduksi. Tietotekniset taitosi ovat ajan tasalla.

Tehtäviisi kuuluu

Työskentelet Huoltovarmuuskeskuksen energiahuolto-osastolla yhdessä pienen mutta osaavan ryhmämme kanssa. Osallistut energia-alan varautumissuunnitteluun ja muihin kansallisen energiahuoltovarmuuden edistämiseen liittyviin tehtäviin. Pidät yhteyttä alan viranomaisiin sekä energian tuottajiin ja jakeluyhtiöihin. Seuraat alan markkinoiden ja lainsäädännön kehittymistä. Työ edellyttää matkustusvalmiutta kotimaassa ja Euroopan alueella.

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme sinulle itsenäisen, haastavan ja vastuullisen tehtävän, jossa pääset käyttämään asiantuntemustasi yhteiskunnallisesti tärkeiden asioiden parissa. Työpaikkasi sijaitsee keskeisellä sijainnilla Helsingin ydinkeskustassa.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antaa Huoltovarmuuskeskuksessa johtaja Minna Haapala, puh. 029 505 1070 (tavoitettavissa 12.2.2020 klo 9–10 sekä 19.2.2020 klo 9–10).

Täytä hakulomake palkkatoiveineen ja liitä mukaan CV ja hakemuksesi hakupainikkeen kautta 23.2.2020 mennessä.

Tehtävään valitusta henkilöstä tehdään perusmuotoinen turvallisuusselvitys.