(Poistunut julkaisusta)

Elisa Aisti kehitystiimiin palveluarkkitehdiksi tai kokeneeksi devaajaksi (Helsinki)
Elisa Oyj

Alkuperäinen julkaisupäivä 13.5.2019

Oletko aina unelmoinut, että pääsisit toteuttamaan jotain leffamaisen näyttävää? Nyt on mahdollisuus päästä tekemään War Room-tyylistä tilannekuvapalvelua. Näkymä on kuin Bond-elokuvasta kun seinän kokoisella näytöllä näytetään kartalla tilanne. Jos sinulla on aktiivinen ratkaisukeskeinen ote tekemiseen, sopivaa ”Get-it-done” -asennetta ja pystyt haastamaan nykyisiä olemassa olevia ratkaisuja. Niin nämä tehtävät voivat hyvinkin olla sinulle:

Etsimme uuteen rakenteilla olevaan Elisa Aisti kehitystiimiimme kahta osaavaa tyyppiä PALVELUARKKITEHDIKSI ja KOKENEEKSI DEVAAJAKSI.

Elisa Aisti on reaaliaikainen tilannekuvapalvelu, joka kokoaa useista järjestelmistä tiedot yhteen ja esittää ne näyttävistä esimerkiksi tilannekeskuksessa/valvomossa. Näkymä on makea, kun karttapohjalla esitetään koottua tilannekuvaa ja yhdellä vilkaisulla pystytään hahmottamaan kokonaistilanne. Elisan omien tarpeiden lisäksi palvelua tuotetaan asiakkaillemme, joten siihen integroidaan todella monipuolisesti eri järjestelmiä. Elisa Aisti palveluna yhdistääkin analytiikkaa, palvelumuotoilua, tiedon visualisointia ja operatiivisissa järjestelmissä olevaa tietoa, tehden näin liiketoiminnasta läpinäkyvämpää ja johtamisesta tehokkaampaa. Automatisointi vähentää manuaalista raportointia ja auttaa luomaan valituista parametreistä luotettavan, ajantasaisen tilannekuvan, joka on reaaliaikaisesti yrityksen johdon ja asiantuntijoiden saatavilla.

Elisa Aisti tositoimissa

Palveluarkkitehtinä (Service Architect) sinun päävastuullasi on palvelun kokonaisarkkitehtuuri. Emme halua, että uusiutuvan palvelun arkkitehtuurista tulee spagettia. Roolissa toimit linkittäjänä ja kun Aistiin tuodaan uuden palvelun dataa, niin osaamisesi integraatiosta, data-malleista ja logituksen järkevästä toteutuksesta auttavat sinua tiimin ohjaamisessa oikeiden valintojen äärelle. Asiakaskeskeisessä palvelussa on tietenkin tärkeää, että sen käytettävyys on huippuluokkaa, vasteajat pysyvät pieninä ja se palvelee tarkoitustaan. Roolissa sinun tulee hallita myös tiimin palvelussa käyttämä stack kohtuullisesti ja osallistut myös tekniseen toteutukseen vahvalla ammattitaidolla.

Devaajana (Senior Software Developer) sinun vastuullasi on palvelun toteuttaminen. Olet useamman vuoden tehnyt sekä frontend-, että backend-puolelle koodia, joten oletkin vankka all-rounder ja full-stacker. Elisa Aisti on kuitenkin kaiken kaikkiaan näkyvä ja visuaalinen palvelu, joten vahva frontend-painotus nähdään isoksi eduksi. Kaikessa ei tarvitse olla paras, mutta olet monipuolinen ja aikaansaava ja haluat miettiä jatkuvasti oman osaamispaletin laajentamista. Et myöskään pelkää kahlata läpi Elisa Aistin vanhaa toteutusta ja refaktoroimaan koodia parempaan kuntoon kuin se oli.

Olemme Elisa Software Servicesissä muodostaneet ajatuksen hyväksi havaitusta stackista ja perusajatuksemme on, että uutta Elisa Aistia aletaan tuon stackin avulla rakentamaan. Tärkeimmät stackin buzzwordit tähän liittyen ovat ReactJS, DS3js, NodeJS, Java, REST, Docker, Linux. Sinulla on kuitenkin halua ja tahtoa löytää entistä parempia ja sopivampia ratkaisuja, joten mainittu stack ei sido meitä hamaan tulevaisuuteen.

Tukena tehtävissä on uusi yhteen hiileen puhaltava tiimi, koko Elisa Software Servicesin väki ja tarvittaessa muutkin elisalaiset. Olemme rakentamassa Elisa Aistia varten uutta itseohjautuvaa tiimiä. Tiimi saa itse päättää asioista miten he tekevät työtä, mutta ilmiselvää on se, että lähestyminen tulee olemaan ketterää, jotta pystymme tekemään järkeviä paloja kerrallaan maaliin saakka ja seuraamaan edistymistämistä. Palvelu on käytössä meillä ja useilla asiakkailla, joten teemme myös ylläpitotyötä. Fokuksemme on kuitenkin nyt uuden arkkitehtuurin ja platformin luonnissa. Omien arkkarin ja devaajan lisäksi tiimiin valitaan neljä konsulttia.

Ajatuksenamme on, että tiimi istuu Pasilassa alkuun yhdessä. Haluamme saada uuden tiimin rokkaamaan heti alusta saakka yhteisiä tavoitteita kohden, jolloin katse pysyy paremmin pallossa ja asioista pystytään helposti juttelemaan heti. Toki Elisan tapaan työtä tehdään hyvin joustavasti tarpeen mukaan muuallakin (kotona, mökin laiturilla...).

Tehtäviin valittaville henkilölle tehdään turvallisuuslain mukainen turvallisuusselvitys.

Lähde mukaan viemään Elisa Aistia täysin uuteen nousuun uuden tiimin voimin. Tämän siistimpää koodattava palvelua ei usein ole tarjolla. 

Mikäli kaipaat lisätietoja tehtävistä tai Elisa Aistista ota yhteyttä Mikko Vainioon (mikko.vainio@elisa.fi tai puh 050 506 6363).