(Poistunut julkaisusta)

Ekonomisti/neuvonantaja Siirtymätalouksien tutkimuslaitokseen
Suomen Pankki

Alkuperäinen julkaisupäivä 17.2.2020

Rahapolitiikka- ja tutkimusosaston Siirtymätalouksien tutkimuslaitos (BOFIT) on kansainvälisesti korkeatasoinen siirtymätalouksiin erikoistunut tutkimuslaitos, jossa seurataan ja analysoidaan Venäjän ja Kiinan ajankohtaista kehitystä sekä tehdään pitkäjänteistä akateemista tutkimustyötä.

Rahapolitiikka- ja tutkimusosaston Siirtymätalouksien tutkimuslaitos hakee 1.6.2020 alkaen

EKONOMISTIA/NEUVONANTAJAA

Tehtäviisi kuuluvat mm. Kiinan ja muiden nousevien talouksien seuranta sekä analyysi ja tutkimus. Kokemuksen mukaan tehtävään voi kuulua myös esimerkiksi yksikön julkaisujen ja muun toiminnan koordinaatiota. Tehtäviin kuuluu myös yhteistyötä yli organisaatiorajojen Suomen Pankissa ja Suomen Pankin ulkopuolella.

Odotamme sinulta:

  • näyttöjä nousevien talouksien ja muusta taloudellisesta analyysista,
  • tutkijakoulutusta,
  • kykyä ryhmätyöhön, oma-aloitteisuutta sekä aktiivista otetta,
  • käytännössä osoitettua yhteistyökykyä, joustavuutta ja innostunutta otetta työtehtäviin, sekä
  • erittäin hyvää kirjallista ja suullista esitystaitoa suomeksi ja englanniksi.

Kiinan tai venäjän kielen taito katsotaan eduksi, kuten myös kansainvälinen työkokemus.

Tarjoamme mielenkiintoisen ja haasteellisen näköalapaikan maailmantalouteen. Pääset tekemään sekä kehittämään maailmantalouden analyysiä ja tutkimusta monipuolisesti kansainvälisessä keskuspankkiympäristössä.

Ekonomistin/neuvonantajan (vaativuusluokka 17) virkasuhde on vakinainen. Tarkempi toimenkuva, vastuut ja tehtävän vaativuusluokka määritellään valittavan henkilön osaamisen ja kokemuksen mukaan. Palkkaus ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. Lisätietoja tehtävistä antaa tutkimuspäällikkö Iikka Korhonen, p. 09 183 2272 (vain 25.-28.2.), iikka.korhonen@bof.fi. 


Lue osaston esittely Suomen Pankin verkkopalvelusta.

Suomen Pankki on Suomen kansallinen rahaviranomainen ja eurojärjestelmän jäsen. Pankki rakentaa taloudellista vakautta. Vakaa hintataso, turvalliset maksujärjestelmät ja luotettava rahoitusjärjestelmä edistävät kestävää talouskasvua, työllisyyttä ja suomalaisten hyvinvointia. Keskuspankki on arvostettu työnantaja, joka panostaa henkilöstönsä työhyvinvointiin ja tarjoaa haasteita sekä mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen. Suomen Pankissa työskentelee noin 370 eri alojen asiantuntijaa. Päätoimipisteemme sijaitsevat Helsingin ydinkeskustassa.