(Poistunut julkaisusta)

Ekonomisti tilastoanalyysi- ja tietopalvelutoimistoon
Suomen Pankki

Alkuperäinen julkaisupäivä 11.1.2021

Vahva asiantuntemus on vakauden valuuttaa. 

Arvostamme asiantuntemustasi. Meillä saat tehdä yhteiskunnallisesti merkittävää työtä, haastaa ajatuksillasi ja ideoillasi. Luotettavuudella, jatkuvuudella ja tasapainolla luodaan kestävyyttä. Arvostamme myös hyvää arkiviikkoa, vapauden ja vastuun palkitsevaa liittoa. Vaikka olemme vakaa, emme suinkaan ole vakavia. Se, että olemme ylpeitä pankkilaisuudestamme, ei ole salaisuus.

Meidät tunnetaan eteenpäin katsovana ja tehokkaana keskuspankkina sekä rakentavana ja vaikutusvaltaisena eurojärjestelmän jäsenenä. 

Etsimme nyt sinun vahvaa asiantuntemustasi, 

EKONOMISTI

Luotettava tilastointi antaa vahvan pohjan Euroopan keskuspankkijärjestelmän analyysityölle ja päätöksenteolle. 

Pääset tulevassa työssäsi luomaan vakaata tietopohjaa eurojärjestelmän toiminnan perustaksi. Osallistut EKPJ-rahoitustilastojen julkaisutiimin työhön ja vastaat vuorollasi tehtäväalueesi laadintakierrosten vetämisestä. Työlläsi voit vaikuttaa niin kotimaan kentillä kuin kansainvälisesti. Kykenet hyödyntämään osaamistasi niin päivittäisessä tekemisessä kuin julkaisuissa ja suullisissa esityksissä. 

Toimit tilastoanalyysi- ja tietopalvelutoimistossa, joka vastaa rahoitustilastojen julkaisusta, toimituksista kansainvälisille järjestöille ja tietopalvelusta sekä tilastotietojärjestelmien kehittämisestä. Tiimisi työskentelee läheisesti muiden Suomen Pankin asiantuntijoiden, EKP:n ja Tilastokeskuksen kanssa ja palvelee laajalti myös yleisöä ja mediaa rahoitussektorin tilastojen osalta. 

Tilastoanalyysi- ja tietopalvelutoimisto auttaa Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan asiantuntijoita analyysityössä ja politiikkavalmisteluissa sekä yhteiskuntaa rahoitussektorin kehityksen ymmärtämisessä. Tulet työskentelemään osana 10 hengen asiantuntijatiimiä. 

Virka on vakinainen.

Mitä voit odottaa meiltä? 

 • Monipuolista ja haastavaa tehtäväkokonaisuutta
 • Kansainvälisen toimintaympäristön 
 • Vahvaa asiantuntijuutta ja faktoja
 • Avointa keskustelua 
 • Yksilöä arvostavaa johtamista
 • Kiinnostavia koulutusmahdollisuuksia. Euroopan Keskuspankkijärjestelmän koulutusjärjestelmä on käytössämme.

Tehtävä sijoittuu Suomen Pankin palkkausjärjestelmässä vaativuusluokkaan 16 (tehtäväkohtainen palkanosa 3986 eur/kk). Lisäksi maksetaan suoriutumiseen ja ammatinhallintaan perustuvaa palkanosaa enintään 48 % tehtäväkohtaisesta palkasta. Henkilökohtainen osa määritellään valitun henkilön kokemuksen ja osaamisen mukaan.

Odotamme sinulta

 • vähintään muutaman vuoden kokemusta tilastojen laadinta- ja analyysitehtävistä
 • vahvaa tietoteknistä osaamista, datanhallintataitoja sekä kokemusta analyysivälineiden monipuolisesta soveltamisesta (esim. Tableau, Power-BI, SQL, R, Python)
 • kokemusta rahoitusmarkkinoiden ja pankkisektorin toiminnasta 
 • hyvää suullista ja kirjallista esitystaitoa suomeksi ja englanniksi
 • kykyä itsenäiseen työskentelyyn, oma-aloitteisuutta ja ryhmätyötaitoja 
 • kiinnostusta sekä innovatiivista otetta työprosessien ja analyysityökalujen hyödyntämisen kehittämiseen 
 • soveltuvaa ylempää akateemista loppututkintoa
 • lisäksi katsomme eduksi kokemuksen EKPJ-rahoitustilastoista ja niiden laadinnasta, projektityöstä sekä tiiminvetämisestä.

”Yhteistyöllä, avoimesti keskustellen, jokaisen vahvuuksia hyödyntäen saadaan aikaiseksi enemmän ja parempia tuloksia.”  Suomen Pankin sisäinen tutkimus

Lisätietoja tehtävästä antaa: tilastopäällikkö Harri Kuussaari, p. 09 183 2403.

Tiesitkö, että:

Suomen Pankin tilastoyksikkö toimittaa Suomen rahoitussektorin datat Euroopan keskuspankille, jonka tietokannoissa on yli 20 miljoonaa aikasarjaa ja lähes 3 biljoonaa poikkileikkausdatapistettä.

Suomen Pankki on Suomen kansallinen keskuspankki ja eurojärjestelmän jäsen. Rakennamme taloudellista vakautta. Olemme yhteiskunnallisesti merkityksellisiä, monipuolisia ja haastavia työtehtäviä tarjoava vakaa ja vastuullinen työnantaja. Panostamme henkilöstömme osaamisen kehittämiseen ja hyvään johtamiseen. Kansainvälinen yhteistyö on arkipäiväämme. Meille henkilöstömme hyvinvointi sekä työn ja vapaa-ajan tasapaino ovat tärkeitä. Arvostamme toinen toisiamme ja meillä on hyvä työilmapiiri. Päätoimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.