(Poistunut julkaisusta)

Director, Core Systems
SOK, SUOMEN OSUUSKAUPPOJEN KESKUSKUNTA

Alkuperäinen julkaisupäivä 6.2.2020

Sanotaan, että muutos on mahdollisuus. Meille se on totisinta totta, kun matkamme liiketoimintamme, toimintamalliemme ja järjestelmiemme modernisoinnissa on oikeastaan vasta alussa. Olemme jo ylpeitä aikaansaadusta mutta paljon on vielä edessä. Kiinnostaisiko sinua ottaa kehitysvastuu alueesta, jossa kilpailuetumme kannalta onnistuminen on erityisen tärkeää? Siihen sinulla on nyt tilaisuus, kun haemme työkaveriksemme ydinjärjestelmiemme kehityksestä vastaavaa johtajaa. Voisiko tämä olla sinulle sopiva tehtävä?

 

Meillä on SOK IT- ja Digikehityksessä käynnissä mittava toimintamallin muutos, jossa olemme jo hyvää vauhtia jättämässä hyvästit vanhalle maailmalle, jossa esihenkilö tietää – tai hänen oletetaan tietävän – parhaiten asioiden laidan. Samalla palveluiden digitalisoituessa ydinjärjestelmät taustalla ovat entistä vahvemmassa roolissa, kun tavoitellaan ainutlaatuista kilpailuetua asiakkaille tuotettaviin palveluihin. Tonttisi talossamme on vähintäänkin kiinnostava. Oletko samaa mieltä?

 

Tehtävä, vastuu ja tavoite

Tehtävässäsi tulet ottamaan vastuun ydinprosesseja tukevien järjestelmiemme jatkuvasta kehittämisestä ja modernisoinnista, jotta ne vastaavat nopeasti muuttuvaan toimintaympäristöön ja asiakastarpeisiin. Monesti isot muutokset vaativat resursseja, ja edellyttävät siksi tehokkuutta sekä kustannustietoisuutta – niin myös meillä.

Olet avainroolissa selkeyttämässä ja jalkauttamassa uutta toimintamallia arjen kehitystyöhömme. Viet päätöksentekoa määrätietoisesti tiimitasolle, ketteröität tekemistämme ja purat vanhoja siiloja sekä rakenteita. Ohjaat työskentelykulttuuriamme tavoittelemaamme suuntaan ja olet tiimisi onnistumisen mahdollistaja.

Vielä konkreettisemmin:

  • Viitoitat koko SOK IT- ja Digikehityksen suuntaa ja teet päätöksiä osana ITD-johtoryhmäämme.
  • Mahdollistat lähes 100 osaajan yksikössäsi päätöksenteon niille ihmisille, joilla on substanssista suurin ymmärrys, eli tiimi- ja asiantuntijatasolle. Olet esteiden poistaja ja toimintamme optimoija.
  • Viet eteenpäin iteratiivisempaa kehitystapaa, jossa kehitetään pienemmissä paloissa ja päivitetään suuntaa saatujen oppien perusteella.
  • Tuet tiimejä tekemään töitä entistä tehokkaammin yhdessä yli organisaatiorajojen.
  • Huolehdit että kustannustietoisuus on ydinjärjestelmiemme kehityksessä agendalla – priorisoit, mittaat, teet päätöksiä ja autat yksikköäsi omaksumaan tehokkuusajattelun kaikkeen tekemiseen.
  • Olet mukana hankkeidemme ohjausryhmissä ja aktiivinen vaikuttaja sidosryhmiemme suuntaan.

Työsi tavoitteena on saada kehittämissyklimme nopeammaksi samalla kun ennustettavuus ja laatu kehityksessämme kasvaa. Varmistat, että ydinjärjestelmien kehitys toimii entistäkin saumattomammin yhtenä kokonaisuutena liiketoiminnan, digitaalisten palveluidemme kehittämisen ja tuotannon kanssa.

 

6 syytä tulla työkaveriksemme

1. Työsi läpileikkaa läpi koko organisaatiomme. Modernisoit teknologian lisäksi myös liiketoiminnan prosesseja ja omia toimintatapojamme. Verkostoidut osaavien työkavereiden kanssa, ja ydinjärjestelmien kaikkia liiketoimintoja koskeva keskeinen asema avaa sinulle ovet vähittäiskaupan maailmaan.  

2. Meidän työmme vaikuttaa miljoonien suomalaisten arkeen, mikä motivoi meitä monia työssä onnistumiseen. Polttoainekauppa, hotellit, liikennemyymälät, ravintolat, ruokakauppa – kaikilla suomalaisilla on näistä kokemusta. Ja millainen tuo kokemus on, siihen vaikutat työssäsi.

3. Mikäli sinua innostaa muutos ja uudistaminen, tulet ehdottomasti oikeaan paikkaan. Meillä tapahtuu paljon juuri nyt, ja olet itse ohjaamassa muutosta eteenpäin organisaatiossamme.

4. Työssäsi saat kokonaiskuvan, kuinka Suomen mittakaavassa ainutlaatuista järjestelmäympäristöä modernisoidaan ja kehitystyötä johdetaan erilaisten odotusten virtauksessa. IT- ja Digikehityksemme johtoryhmässä olet itse tekemässä päätöksiä, suoraan onnistumisemme vaikuttaen.

5. Haluamme olla kaupan alan kärkikehittäjä – referenssimme ovat maailmalta ja sen myötä ratkaisumme tulee olla mestarien liigan tasoa. Uskallamme luvata, että sinäkin kokeneena osaajan tulet oppimaan ja kokemaan kanssamme uutta.

6. Liityt joukkoon, jolla on kova ambitiotaso ja kyky viedä hankkeet maaliin. Hierarkiat eivät hierrä meillä tekemistä ja osaamme keventää vauhtia kovemmissa töyssyissä. Virheiden etsimisen sijaan keskitymme onnistumisemme mahdollistamiseen.

Upeita, positiivisia asioita on työssämme paljon. Rehellisesti on kuitenkin sanottava, että vaikka olemme jo saaneet paljon aikaan, työtä on meillä vielä tehtävänä ja matkaa kuljettavana. Kaikki liikkeemme eivät vielä ole ketteriä tai arkemme ongelmatonta. Hienoa on kuitenkin se, että asioiden laitaan, kulttuuriimme ja työskentelyymme me kukin voimme meillä tänään ja tulevaisuudessa vaikuttaa – myös sinä.

 

Mielestämme ideaali osaaja

Muutoksen mahdollistaja > Kun ajatelleen muutosta, jonka keskellä olemme, tehtävässä tulet tarvitsemaan kokemustasi tilanteessa, jossa työympäristössäsi on siirrytty läpiviemään kehityshankkeita pienemmissä osissa vastuuta tekijöille ohjaten. Ketterät menetelmät ja työskentely sekä johtaminen matriisissa ovat sinulle näin ennestään tuttuja, jolloin pystyt jalkauttamaan muutosta omassa yksikössäsi meillä.

Järjestelmät ja teknologia > Sinulle on työssäsi etua, jos sinulla on kokemusta järjestelmistä, joissa liikkuu myytävä tavara tai raha. Olet myös ollut mukana modernisoimassa liiketoiminnan jatkuvuuden kannalta olennaisia järjestelmiä – eikä vain luotettavammiksi vaan myös tukemaan entistä paremmin digitalisoitumistavoitteita.

Työskentelyote > Sinulla on taito innostaa ympärilläsi olevat työhön yhteisen tavoitteen eteen. Olet taitava kuuntelija ja luontainen verkostoituja. Taidat viestinnän kuulijan kielellä ja osaat tukea näkemyksiäsi argumentein. Sinulle on ominaista tarttua toimeen – et siis viilaa loppuun asti vaan lähdet rohkeasti kokeilemaan asioita. Et siis pelkää epäonnistumista ja maailmassasi on myös sijaa kompromisseille.

 

Miltä vaikutti? Voisiko tämä olla sinua kiinnostava tehtävä?

Tähän tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 23.2.2020 mennessä. Tämä on meille tärkeä rekrytointi, joten käymme hakemuksia läpi sekä tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana. Älä siis suotta odottele viime hetkeen asti.

Jos sinua jäi vielä jokin seikka askarruttamaan, Ville juttelee mielellään kanssasi tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen. Hänet tavoitat parhaiten 11.2. klo 14-15 tai 20.2. klo 10-11 numerosta 040 6722728.