(Poistunut julkaisusta)

Digitalisaatioasiantuntija maksujärjestelmät-osaston yleisvalvontatoimistoon
Suomen Pankki

Alkuperäinen julkaisupäivä 10.1.2020

Maksujärjestelmät-osasto tuottaa käteisen rahan keskuspankkipalvelut ja huolehtii osaltaan maksu- ja selvitysjärjestelmien infrastruktuurin luotettavuudesta Suomessa. Osasto vastaa Suomen Pankin maksujärjestelmäpolitiikan valmistelusta sekä maksamisen ja finanssisektorin kehittyvien teknologioiden analyysistä.

Osaston tavoitteena on varmistaa turvallinen ja tehokas rahoitusmarkkinoiden infrastruktuuri, joka mahdollistaa sekä yleisön käteispalvelut että edistykselliset sähköiset maksutavat. Osasto toteuttaa tehtäväänsä yhteistyössä yksityisen sektorin ja muiden viranomaisten kanssa.

Yleisvalvontatoimisto pyrkii toimillaan varmistamaan vakaan, luotettavan ja tehokkaan maksu- ja muun rahoitusjärjestelmän infrastruktuurin. Toimisto työskentelee läheisesti markkinainfrastruktuurien ja muiden viranomaisten kanssa ja analysoi maksamista, maksujärjestelmiä sekä niiden kehitystä. Lisäksi yleisvalvontatoimisto vastaa Suomen Pankin tuottaman maksujärjestelmäsimulaattorin kehityksestä ja ylläpidosta.

Haemme yleisvalvontatoimistoon

Digitalisaatioasiantuntijaa

työskentelemään maksujärjestelmien ja vähittäismaksamisen digitalisaatiokehityksen sekä fintech-toimialan seurannan ja analysoinnin tehtävissä.

Edellytämme sinulta

  • soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa (esim. KTM, DI, OTM tai vastaava)
  • työkokemusta pankki- tai rahoitusalalta tai vähittäiskaupasta, erityisesti maksamisen alueella
  • kykyä hankkia tietoa ja analysoida monimutkaisia kokonaisuuksia
  • kvantitatiivisten ja kvalitatiivisten tutkimusmenetelmien hallintaa
  • hyviä esiintymis- ja kirjoitustaitoja sekä suomeksi että englanniksi
  • yhteistyökykyä, vuorovaikutustaitoja ja joustavuutta
  • oma-aloitteisuutta ja tunnollista työskentelytapaa

Tarjoamme haastavia ja mielenkiintoisia työtehtäviä kokeneiden ammattilaisten joukossa, pääsyn eurooppalaisten rahoitusmarkkinoiden ytimeen, kannustavan työilmapiirin sekä erinomaiset mahdollisuudet soveltaa ja kehittää osaamistasi.

Virkasuhde on määräaikainen 30.6.2021 asti. Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 16) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Lisätietoja antavat yleisvalvontatoimiston päällikkö Jussi Terho, p. 09 183 2152 sekä neuvonantaja Aleksi Grym, p. 09 183 2130.

Lue osaston esittely Suomen Pankin verkkopalvelusta.

Suomen Pankki on Suomen kansallinen rahaviranomainen ja eurojärjestelmän jäsen. Pankki rakentaa taloudellista vakautta. Vakaa hintataso, turvalliset maksujärjestelmät ja luotettava rahoitusjärjestelmä edistävät kestävää talouskasvua, työllisyyttä ja suomalaisten hyvinvointia. Keskuspankki on arvostettu työnantaja, joka panostaa henkilöstönsä työhyvinvointiin ja tarjoaa haasteita sekä mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen. Suomen Pankissa työskentelee noin 370 eri alojen asiantuntijaa. Päätoimipisteemme sijaitsevat Helsingin ydinkeskustassa.