(Poistunut julkaisusta)

Digiorientoitunut kehityshakuinen henkilöstöpäällikkö - Helsinki
Eilakaisla

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.3.2019

Nykyisen henkilöstöpäällikkömme siirtyessä 12 vuoden Eilakaisla-uransa jälkeen haistelemaan uusia tuulia, etsimme joukkoomme uutta arvokasta arjen tukipilaria. Perustyöviikkosi painopiste on HRM- ja HRD-aktiviteettien tehokkaassa johtamisessa, mikä meillä tarkoittaa hihojen käärimistä ja kädet savessa tekemistä konsernin työsuhde- ja TES-asioiden parissa. Omalla ammattimaisella otteella vedät raamit henkilöstöpolitiikkojemme käytännön toteutukselle ja tuet  konsulttejamme vuokratyöntekijöiden työsuhdeasioissa ja esimiehiä arjen johtamisessa. Ymmärrät roolisi sisäisenä tietotoimistona, jonka vuoksi ovesi on enemmän auki kuin kiinni. Haluat toimia saumattomassa vuorovaikutuksessa sisäisten sidosryhmien kuten työsuojelu ja työhyvinvointiryhmiemme kanssa sekä edustat yritystämme Eilakaisla-brändilähettiläänä varmistaen rakentavan yhteistyön myös ulkoisten kumppaniemme suuntaan. Luotsaat meidän HR-tiimiä valmentavalla otteella ja haluatte yhdessä toteuttaa parasta mahdollista henkilöstöhallinnon palvelua koko organisaatiollemme.
Me eilakaislalaiset olemme ottaneet viime vuoden aikana digiloikan, minkä vuoksi toivomme joukkoomme tekijää, jota järjestelmien käyttö tai kehitys ei pelota. Oman osaamisesi ja mielenkiintosi rajoissa tällä puolella on mahdollisesti myös tarjolla isompaa ruutua HR-järjestelmien ulkopuolella. Yleinen kehitysmyönteisyys, halu tehdä asiat paremmin ja laaja-alainen vastuunkanto on tässä  positiossa oletusarvo.
Sujahdat joukkoomme erinomaisesti, kun rautaisen HR-kokemuksen lisäksi omaat hersyvän huumorintajun, ymmärrät roolin liiketoiminnan tukifunktiona, osaat johtaa itseäsi ja tiimiäsi positiivisen kautta. Olet luonteeltasi hyvä sekoitus vastuunkantajaa ja rautaista businessnaista-/miestä. Vahvan henkilöstöosaamisen lisäksi toiveissamme siintää kasvattaa talomme IT- ja kehitysosaamista, etenkin järjestelmäkehityksen näkökulmasta. Olet käytännön läheinen tekijä, joka osaa muuttaa suunnitelmat tehokkaaksi toiminnaksi, mutta samalla kehitysmyönteinen ajattelutapasi saa sinut etsimään uusia tehokkaita ratkaisuja. Ymmärrät myös talouden ja lukujen päälle, pyörität sujuvasti Exceliä ja rakennat sekä seuraat omaa budjettiasi.

Kuinka hakeudut iloiseen joukkoomme?

Ymmärrämme, että tähän rooliin hakijat ovat luonnostaan tyypiltään henkilöitä, joilla pöytä on jo valmiiksi täynnä, joten älä ohita tätä mahdollisuutta kiireen vuoksi. Jätä hakemuksesi Kaislanetissa kohdennetusti tähän kyseiseen tehtävään. Jos aikataulusi ei kuitenkaan tähän veny, voit toki soittaa tai laittaa LinkedIn-viestiä. Haethan tehtävään viimeistään 18.3. klo 17:00 mennessä. Toivoisimme, että avaat hakemuksessasi selkeästi työhistoriasi, HR-osaamisesi ja kerrot myös palkkatoiveesi.
Heräsikö kysymyksiä? Laittele tekstaria, sähköpostia tai vaikka LinkedIn-viestiä palvelujohtajallemme Maija Kauppiselle (maija.kauppinen@eilakaisla.fi). Vauhdikas nainen, joten puhelimitse (040 683 7887) tavoitat hänet parhaiten 7.3. klo 12-16:30 tai 13.3. klo 13-16:30.