(Poistunut julkaisusta)

Diakoniatyöntekijä
Helsingin seurakuntayhtymä, Malmin seurakunta

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.9.2020

Diakonian viransijaisuus Malmin seurakunta

Malmin seurakunta etsii edelleen diakonian viransijaista tekemään kaupunkidiakoniaa ja selättämään yksinäisyyttä. Sijaisuuden toivotaan alkavan mahdollisimman pian ja se kestää 31.8.2022 asti.
- Kevään koronatilanne viivästytti alkuperäistä rekrytointiamme. Kun valintaprosessi viimein saatiin päätökseen, varsinaisesti ja varalle valitsemiemme hakijoiden työtilanne oli jo muuttunut. Päätimme käynnistää rekrytoinnin kokonaan uudestaan, jotta voisimme huomioida hakijoista juuri heidät, joille tämä sijaisuus on ajankohtainen ja kiinnostava haaste.
Viransijaisen keskeisenä tehtävänä on diakonian yhteisöllisten toimintamuotojen (ruokailut, olotilakahvilat ja vertaistukiryhmät) koordinointi, sekä vapaaehtoistoiminnan ja ihmisten oman toimijuuden mahdollistaminen. Tehtävään kuuluu myös yksilön kohtaamisia: keskustelutukea, sielunhoitoa ja palveluohjausta. Sijaisuuteen valittava pääsee mukaan myös Malmin Varustamon, uuden yhteisöllisen diakoniakeskuksen, käynnistysvaiheisiin ja kehittämään diakonian vaikuttamistyötä. Poikkeuksellisena aikana edellytämme valittavalta valmiutta osallistua myös taloudelliseen asiakastyöhön, jos sen tarve merkittävästi lisääntyy ja toisaalta yhteen kokoontumisen mahdollisuuksia joudutaan jatkossakin rajaamaan.
Tehtävän erityisenä painopisteenä on etsiä yhdessä seurakunnan työntekijöiden ja alueen toimijoiden kanssa ratkaisuja yksinäisyyden haasteeseen. Emme halua lukita kohderyhmää tai menetelmiä hakuvaiheessa – jos olet valmis tarttumaan haasteeseen, kerro hakemuksessa, minkälaista osaamista juuri sinä toisit mukanasi.
Viransijainen työskentelee osana kuuden diakoniatyöntekijän muodostamaa yhteisötiimiä. Seurakunnassa on lisäksi kolme taloudelliseen auttamiseen keskittynyttä diakoniatyöntekijää. Esimiehenä toimii diakoniajohtaja.
Arvostamme diakonian ammattiosaamisessa vuorovaikutus- ja verkostoitumistaitoja, kehittävää työotetta sekä avointa ja kokeilevaa mieltä. Tehtävään valittavalta edellytetään kirkkohallituksen päätöksen mukaista diakonian viran kelpoisuutta (Kirkon säädöskokoelma nro 124).
Palkkaus sijoittuu vaativuusryhmään 503 (peruspalkka 2467 € + mahdolliset kokemuslisät). Tehtävä tulee ottaa vastaan 1.11.2020 tai sopimuksen mukaan. Sijaisuudessa noudatetaan neljän kuukauden koeaikaa. Valitulta vaaditaan hyväksyttävä lääkärintodistus, ja hänen tulee olla Suomen ev.lut.kirkon konfirmoitu jäsen.
Tiedusteluihin vastaa diakoniajohtaja Elina Leppihalme p. 050 3732 323 to 10.9. klo 14 – 16 ja ti 15.9. klo 13 - 15 tai elina.leppihalme@evl.fi.
Sähköiset hakemukset tulee toimittaa KirkkoHR-järjestelmän kautta su 20.9. mennessä. Haastatteluun kutsuttaville ilmoitetaan henkilökohtaisesti viikon 39 aikana. Haastattelut pidetään ti 29.9. klo 16 alkaen.