Diakonian virka, yhdyskunta- ja lähiötyö

Porvoon seurakuntayhtymä, Porvoon suomalainen seurakunta
Tietoa tehtävästä

Porvoon suomalaisessa seurakunnassa on avoinna DIAKONIAN vakinainen virka

Tehtävän sisältö:
Diakoniatiimin jäsenenä viranhaltijan vastuualueina ovat monipuoliset yhdyskunta- ja lähiötyön tehtävät sekä verkostoissa toimiminen. Lisäksi viranhaltija osallistuu jumalanpalvelus- ja rippikoulutyöhön sekä sovitusti diakonian yhteisiin hankkeisiin.

Viran vaatimukset ja odotukset:

 • Piispainkokouksen hyväksymä diakonian virkatutkinto
  Edellytämme:
  o Kykyä erilaisten hankkeiden hallinnointiin ja organisoimiseen sekä herkkyyttä toimintaympäristön jatkuvaan arviointiin
  o Valmiutta luovasti muuttaa omaa toimintatapaa toimintaympäristön muutosten vaatimalla tavalla
  o Valmiutta tehdä myös perusdiakoniaa, osallistua rippikoulujen pitoon ja jumalanpalvelustehtäviin
  o Eduksi katsotaan vahva yhdyskuntatyön ja yhteisötyön näky

  Odotamme:
  o Innostunutta, aikaan saavaa ja dynaamista työotetta
  o Kykyä tiimityöhön ja verkostoyhteistyöhön monenlaisissa verkostoissa, kunnallisten toimijoiden lisäksi mm. 3. ja 4. sektorin toimijoiden ja vapaaehtoisten kanssa
  o Joustavuutta ja muutosvalmiutta

 • Ansioksi luetaan yhteisökoulutukset ja kokemus alue- tai yhdyskuntatyöstä

 • Virkaan valitun on oltava ev.lut. kirkon konfirmoitu jäsen.

Palkkaus:
Diakonian virat on sijoitettu Porvoossa perinteisesti vaativuusryhmään 502, mutta tämän viran palkkaus esitetään nostettavaksi vaativuusryhmään 503 (peruspalkka 2551,60 €/kk). Yhteinen kirkkoneuvosto päättää palkkauksen suuruudesta kokouksessaan 22.4.2021. Lisäksi maksetaan virkaehtosopimuksen mukaisesti kokemuksen perusteella määräytyvä kokemuslisä.

Virka täytetään 1.6.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan.
Koeaika 6 kuukautta. Tehtävään valitun tulee toimittaa Kirkkolain 6:33§ mukainen rikosrekisteriote ja hyväksyttävä lääkärintodistus.

Hakemukset KirkkoHR:n kautta torstaihin 22.4.2021 kello 23.00 mennessä. Liitteeksi CV, jossa avaat erityisesti tähän tehtävään soveltuvaa työkokemusta ja koulutustasi.

Hakijoiden on syytä varautua haastatteluun maanantaina 3.5.2021 kello 9 - 18 välillä. Haastatteluun kutsuttavat saavat tiedon maanantaina 26.4. iltapäivällä.

Lisätietoja tehtävästä antavat aluetyön pappi Riitta Kaajava, p. 0400 955752, riitta.kaajava@evl.fi ja diakoniajohtaja Pasi Nieminen, p. 0400 599 414, pasi.j.nieminen@evl.fi

Yhteystiedot

Ilmianna kiinnostuksesi tai vinkkaa kaverille 22.4.2021 mennessä! Hakemuksen voit täyttää "Tutustu työpaikkaan" -linkin kautta.

Tutustu työpaikkaan
Tietoa työnantajasta