(Poistunut julkaisusta)

Diakonian viransijaisuus
Helsingin seurakuntayhtymä, Malmin seurakunta

Alkuperäinen julkaisupäivä 29.4.2020

Diakonian viransijaisuus Malmin seurakunta

Malmin seurakunnassa kehitetään diakoniaa vastaamaan tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeisiin. Etsimme diakonian viransijaista ajalle 1.9.2020 - 31.8.2022 tekemään kaupunkidiakoniaa ja selättämään yksinäisyyttä.

Viransijaisen keskeisenä tehtävänä on diakonian yhteisöllisten toimintamuotojen (ruokailut, olotilakahvilat ja vertaistukiryhmät) koordinointi, sekä vapaaehtoistoiminnan ja ihmisten oman toimijuuden mahdollistaminen. Tehtävään kuuluu myös yksilön kohtaamisia: keskustelutukea, sielunhoitoa ja palveluohjausta. Sijaisuuteen valittava pääsee mukaan myös Malmin Varustamon, uuden yhteisöllisen diakoniakeskuksen, käynnistysvaiheisiin ja kehittämään diakonian vaikuttamistyötä.

Tehtävän erityisenä painopisteenä on etsiä yhdessä seurakunnan työntekijöiden ja alueen toimijoiden kanssa ratkaisuja yksinäisyyden haasteeseen. Emme halua lukita kohderyhmää tai menetelmiä hakuvaiheessa – jos olet valmis tarttumaan haasteeseen, kerro hakemuksessa, minkälaista osaamista juuri sinä toisit mukanasi.

Viransijainen työskentelee osana kuuden diakoniatyöntekijän muodostamaa yhteisötiimiä. Seurakunnassa on lisäksi kolme taloudelliseen auttamiseen keskittynyttä diakoniatyöntekijää. Esimiehenä toimii diakoniajohtaja.

Arvostamme diakonian ammattiosaamisessa vuorovaikutus- ja verkostoitumistaitoja, kehittävää työotetta sekä avointa ja kokeilevaa mieltä. Tehtävään valittavalta edellytetään kirkkohallituksen päätöksen mukaista diakonian viran kelpoisuutta (Kirkon säädöskokoelma nro 124).
Palkkaus sijoittuu vaativuusryhmään 503 (peruspalkka 2467 € + mahdolliset kokemuslisät). Tehtävä tulee ottaa vastaan 1.5.2020 tai sopimuksen mukaan. Sijaisuudessa noudatetaan neljän kuukauden koeaikaa. Valitulta vaaditaan hyväksyttävä lääkärintodistus, ja hänen tulee olla Suomen ev.lut.kirkon konfirmoitu jäsen.

Tiedusteluihin vastaa diakoniajohtaja Elina Leppihalme p. 050 3732 323 ma 9.3. klo 14 – 16 ja pe 13.3. klo 13 - 15 ja ti 26.5. klo 14-15.30 sekä voi lähettää kysymykset sähköpostitse elina.leppihalme@evl.fi.

Sähköiset hakemukset tulee toimittaa KirkkoHR-järjestelmän kautta 31.5.2020 klo 22 mennessä (aikaa on jatkettu 16.4.). Haastattelut pidetään ke 3.6. klo 16-19 ja virkaan valittavasta päätetään seurakuntaneuvoston kokouksessa elokuussa.