Developer, Vähittäispankin BI-raportointi
OP

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 24.11.2021

Vaikka monet asiat ovat viime aikoina muuttuneet, ainakin yksi asia on ja pysyy: meillä OP:lla tieto on päätöksenteon ja liiketoimintamme ytimessä edelleen, nyt ja tulevaisuudessa. Miltä kuulostaisi päästä mukaan kehittämään ja ylläpitämään BI-raportoinnin ratkaisuja moniosaajatiimissä, jossa sinulla on mahdollisuus kasvattaa niin teknistä kuin liiketoimintaosaamistasi Vähittäispankille suunnattujen tuotteiden ja palvelujen parissa? Etsimme nyt Helsinkiin Developeria kehittämään ja jakamaan BI-raportoinnin parhaita käytäntöjä OP Ryhmässä. 

 

Developer, BI-raportointi (Vähittäispankin raportointi)

 

Me OP:n Tietopääoma & Finanssiäly -yksikössä vastaamme mm. tiedonhallinnan, raportoinnin ja analysoinnin sekä koneoppimisen kehittämisestä. Tavoitteenamme on tehdä palveluistamme entistä älykkäämpiä, henkilökohtaisempia ja kohdennetumpia. Pääset hyödyntämään tietopääomaamme asiakkaidemme, työntekijöidemme ja sidosryhmiemme parhaaksi samalla, kun DevOps -hengessä vastaamme itse suurelta osin kaikesta kehittämisestä tuotantoon saakka.

 

Millainen on tuleva roolisi ja tiimisi?

 

Developer-roolissa toimit asiantuntijana OP:n BI- ja DW-raportointiympäristössä. Tuet Vähittäispankki-liiketoimintaa vastaamalla yhdessä tiimisi kanssa osuuspankkien johtamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen käytettävästä raportoinnista esiin nousevien tarpeiden mukaisesti. 
Yksin näitä hommia ei missään tapauksessa tarvitse paiskia, onhan tukenasi Business Controllereista ja Solution Analysteista muodostuva asiantuntijatiimi, jolla riittää draivia viedä päivittäistä tekemistä eteenpäin. Työtehtäväsi sisältävät DevOps-mallin mukaisesti sekä kehitys- että ylläpitotehtäviä painopisteen ollessa selvästi kehitystyössä, esimerkiksi uusien raporttien sekä niihin liittyvien tietokantojen kehittämisessä. 


Päivittäisinä työkaluinasi ovat muun muassa Power BI sekä erilaiset raportoinnin tietokannat. Tässä tehtävässä osallistut myös dataintegraatioprosessien, raportoinnin mallinnuksen sekä Sharepointiin liittyvään kehittämiseen. Lisäksi pyrimme automatisoimaan prosessejamme mahdollisimman paljon. OP:lla meitä inspiroi ketterä tiimityö ja yhteistyö, joten toivomme, että olet innostunut ja aktiivisesti mukana kehittämässä ja ottamassa käyttöön uusia DevOps -käytäntöjä, jotka tukevat tiimisi työtä teknisen ketteryyden parantamiseksi.

 

Mitä etsimme hakemuksestasi?


Toivomme, että olet kerryttänyt jo jokusen vuoden kokemusta BI-raportoinnin tai dataintegraatioiden kehityksen osalta. Lisäksi toivomme sinulta osaamista ainakin joistain seuraavista osa-alueista, teknologioista ja työvälineistä:


•    Power BI, SSRS & SSAS, MS SSIS, Sharepoint ja O365 
•    tietomallinnuksen ja tietovarastomaailman periaatteet ja käytännöt
•    ymmärrys ja osaaminen eri tietolähteistä, rajapinnoista (JSON, XML, REST) ja tietokannoista (erit. SQL server, DB2 ja Teradata)
•    ymmärrys tietovirroista ja DW- & BI-arkkitehtuurista

 

Edellisten lisäksi ilahdumme erityisesti, mikäli olet kerryttänyt osaamista myös MS Platformin ja/tai pilvialustojen parista (Azure, AWS) tai sinulta löytyy aiempaa kokemusta finanssimaailmasta.


Arvostamme luonnollisesti teknistä taustaasi, mutta tässä tehtävässä menestyy kuitenkin parhaiten henkilö, joka omaa raikkaan ja rohkean ajattelutavan, jonka myötä innostut haasteista ja innostat myös muita niiden ratkaisuun. Arvostamme kykyä tunnistaa erilaisiin ratkaisuihin liittyviä mahdollisuuksia, riippuvuuksia ja riskejä. Haluat kehittää raportointiratkaisuja, jotka auttavat liiketoiminnan johtamisessa ja kehittämisessä sekä oppia vähitellen ymmärtämään raportoitavaa dataa ja siihen liittyviä mahdollisuuksia ja rajoitteita. Toivomme sinulla olevan aiempaa kokemusta ketterien menetelmien soveltamisesta ohjelmistokehityksessä. Kokemus finanssiliiketoiminnasta toimii tehtävässä eduksesi. Työotteeltasi olet ratkaisukeskeinen ja analyyttinen. Kommunikoit sujuvasti eri sidosryhmien kanssa niin suomeksi kuin englanniksikin. 
 
Me OP:lla inspiroidumme Ketterästä tiimityöstä ja yhdessä tekemisestä, joten toivomme, että olet muiden kanssa työskentelystä innostuva ja aktiivisesti mukana oleva kollega. Meille DevOps tarkoittaa mielentilaa, jossa tehokkuus ja laatu kohtaavat yhdessä tekemisen kautta. Käy kuuntelemassa, mitä DevOps meidän toiminnassamme tarkoittaa ja kurkkaa, millaisena datan merkitys näyttäytyy toiminnassamme.

 

Miksi OP:lle?

 

Meillä luodaan ja kehitetään toimialan parhaita tuotteita ja palveluita yhdessä muiden kivenkovien ammattilaisten kanssa! Pankkialan toimijana voisi helposti kuvitella muuta, mutta olemme yksi Suomen suurimpia IT taloja ja tuotamme asiakkaille näkyvät IT-ratkaisut pääosin itsenäisesti alusta loppuun. Siksi meidän talosta löytyy tuhansia alan osaajia ja esimerkiksi koodarikulttuuri näyttäytyy jo nykypäivänä vahvana. 

 

Kannustamme ja autamme sinua kehittymään myös ammatillisesti. Meillä on käytössä ns. 70-20-10 -periaate, mikä tarkoittaa, että käytät 70% ajastasi päivittäisiin tehtäviin, 20% työskentelytapojen hiomiseen ja viimeiset 10% vapaasti uusien taitojen oppimiseen. Tämän osuuden voit käyttää esimerkiksi OP Software Academyssa, jossa voit laajentaa osaamistasi monella eri osa-alueella. Voit siis laajentaa osaamistasi työajalla!

 

Lisäksi tietenkin meiltä löytyy erittäin kilpailukykyiset henkilöstöedut. Etuihimme kuuluvat henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut. Lisäksi saat käyttöösi kattavan työterveyshuollon, laajan hoitokuluvakuutuksen sekä täysajan tapaturmavakuutuksen. Lisäksi tarjoamme liikunta- ja kulttuuriedun sekä mahdollisuuden edulliseen lomailuun OP:n lomaosakkeissa. 


Kuulostaako sinun tulevalta rooliltasi?

 

Mahtavaa! Tutustutaan ihmeessä paremmin. Voit hakea tehtävää oheisen hakulinkin kautta 14.11. mennessä. Liitäthän hakemukseesi mukaan CV:si ja palkkatoiveesi.

Heräsikö kysyttävää? Lisätietoja tehtävästä antaa Arto Valtanen (Tech Lead) ke 3.11. klo 13-16 ja to 11.11. klo 13-16, p. 040 832 1084 sekä Antti Lampela (Head of Raportointipalvelu) ma 1.11. klo 10-12 sekä ma 8.11. klo 14-16, p. 010 25 21323).  
 


Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely. 
 
OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.

 

#LI-150651861_MS2

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1528768
  • Tehtäväalue: IT
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 12.12.2021
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki