(Poistunut julkaisusta)

Developer, BI-raportointi ja DevOps
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 14.10.2020

OP on vahvasti tulevaisuutta visioiva finanssiryhmä. Palkkaamme jatkuvasti uusia kollegoita OP Ryhmän keskusyhteisöön, jossa kunnianhimoisimmatkin ammatilliset unelmat on mahdollista toteuttaa. Rakennamme strategisesti kulttuuria, jossa sinä saat mahdollisuudet vaikuttaa rohkeasti uudistuvien ja miljoonien suomalaisten elämää koskettavien ratkaisujen parissa, ensimmäisenä Suomessa. 
 
Vaikka monet asiat ovat viime aikoina muuttuneet, ainakin yksi asia on ja pysyy: meillä OP:lla tieto on päätöksenteon ja liiketoimintamme ytimessä edelleen, nyt ja tulevaisuudessa. Miltä kuulostaisi päästä mukaan kehittämään BI-raportointia DevOps toimintamallin mukaan, jonka ytimessä ovat jatkuvan kehittämisen kulttuuri ja automaation lisääminen. Etsimme nyt Helsinkiin kokenutta BI-raportoinnin Developeria kehittämään ja ylläpitämään DevOps -hengessä OP ryhmän BI-raportoinnin ratkaisuja.
 
Developer, BI-raportointi ja DevOps
 
Tehtävästä
 
Tässä roolissa toimit asiantuntijana OP:n BI&DW -raportointiympäristössä. Olemme raportoinnissa ottaneet DevOps-käytänteitä jo käyttöön, mutta haluamme jatkossa panostaa tähän entistä enemmän. Olet ennen kaikkea mahdollistaja ja uuden ajattelun pioneeri. Toimit sananviejänä edistäen DevOpsin ilosanomaa ja edistät prosessien automatisointia osana BI-kehitystä.
 
Tehtävä painottuu enemmän DevOps-käytänteiden edistämisen kuin koodaamiseen. Taidat kuitenkin ohjelmoinnin ja esim. Python ja/tai PowerShell ovat sinulle tuttuja. Toteutat tarvittaessa raportteja liiketoiminnasta esiin nousevien tarpeiden mukaan. Osallistut myös dataintegraatioprosessien ja raportoinnin mallinnuksen kehittämiseen. Hallinnoit BI -alueen raportointivälineitä ja ympäristöjä ja osallistut tarvittaessa kehitysprojektien ja -työkalujen tukemiseen ja käyttöön.
 
Mitä toivomme sinulta 
 
Tärkeä tehtäväsi on edistää toimintatapojen muutosta ja oletkin luonteeltasi kehittäjä. Löydät keinot perustella muutosta ja kykenet viestimään asiasi selkeäsi ja perustellusti. Kommunikoit sujuvasti eri sidosryhmien kanssa niin suomeksi ja englanniksi.
 
Olet kerryttänyt jo kokemusta BI-raportoinnin / dataintegraatioiden kehityksen osalta. Erityisesti Power BI, Tableau, SSRS & SSAS, Sharepoint ja O365 ovat sinulle tuttuja. Ymmärrät tietomallinnuksen ja tietovarastomaailman periaatteet ja käytännöt. Sinulla on osaamista tietolähteistä ja tietokannoista sekä ymmärrys tietovirroista ja DW- & BI-arkkitehtuurista.
 
Asiantuntemuksesi ansiosta sinulla on kyky tunnistaa erilaisiin ratkaisuihin liittyviä riippuvuuksia ja riskejä. Sinulla on aiempaa kokemusta ketterien menetelmien ja DevOpsin soveltamisesta ohjelmistokehityksessä. Kokemus finanssiliiketoiminnasta toimii tehtävässä eduksesi.
 
Tarjoamme sinulle 
 
Yrityskulttuurimme ja arjen tekemisen ytimessä ovat arvomme: vastuullisuus, yhdessä menestyminen ja ihmisläheisyys. Nämä arvot ovat mahdollistaneet osuustoiminnallisen menestyksemme läpi vuosikymmenten, ja samoissa arvoissa piilee myös tulevaisuuden kulttuurimme vahvin kulmakivi.
 
Kannustamme työntekijäitämme uuden oppimiseen, kehittymiseen ja tiedon jakamiseen. Päivittäisen operatiivisen työn lisäksi sinulla on mahdollisuus käyttää aikaa työtapojen kehittämiseen ja oman osaamisen kehittämiseen. Muutosmyönteisyys innostavan työilmapiirin ohessa ovat asioita, joita työntekijämme nostavat toistuvasti esiin viihtyvyytensä syinä. Tiimeissä luotetaan toisiin ja halutaan onnistua yhdessä. Ympärilläsi on useita ammattilaisia, jotka ovat aina valmiita jakamaan asiantuntemustaan.
 
Työpisteesi sijaitsee Vallilan korttelissamme, mutta tällä hetkellä työskentelemme voittopuolisesti etänä. Etätyöpolitiikkamme on tähänkin asti ollut vapaata; luotamme asiantuntijoidemme tietävän miten ja missä työt syntyvät parhaiten. Arvostamme, että sinulla on myös elämä OP:n ulkopuolella, ja rohkaisemme työn ja vapaa-ajan tasapainoon.
 
Vaikka olemmekin siirtyneet perinteisestä finanssialan toimijasta entistä enemmän kohti tech- taloa olemme kuitenkin edelleen pankki. Etuihimme kuuluvatkin henkilökuntaehtoiset alennukset pankki-, vakuutus- ja lainapalveluistamme. Ja isona talona meillä on tarjota myös ison talot edut henkilökohtaiselle ammatilliselle kasvulle ja kehittymiselle; mahdollisuuksia meillä nimittäin riittää!
 
Voit lukea meistä lisää täältä ja tutustua tietotilinpäätökseemme.
 
Lisätiedot ja hakuohjeet 
 
Hae tehtävään viimeistään pe 30.10.2020 lähettämällä meille hakemuksesi alla olevan linkin kautta. Lisätietoja tehtävästä 19.10. alkaen antaa Lead Developer Arto Valtanen, p. 040 832 1084. 
 
OP:n rekrytointeja edistetään normaalisti koronaviruksesta huolimatta. Voit siis hakea avointa työpaikkaa kuten ennenkin - me pidämme huolen rekrytoinnin sujuvasta etenemisestä. 
 
Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely. 
 
OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.