(Poistunut julkaisusta)

Datanhallinnan asiantuntija (Data Manager)
Tampereen yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 8.2.2021

Haemme Tampereen yliopiston kirjastoon

datanhallinnan asiantuntijaa (data manager)

tietoasiantuntijan toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Tampereen yliopiston kirjasto on yliopiston kansainvälisesti korkeatasoisen tutkimuksen ja opetuksen keskeinen infrastruktuuri. Kirjasto tukee yliopiston tutkimusta ja opetusta tarjoamalla laadukkaita ja korkeatasoisia tietoaineistoja sekä asiantuntijapalveluita. Tehtävä sijoittuu avoimen tieteen palveluihin, joita ovat muun muassa avoimen julkaisemisen ja tutkimusdatan hallintataitojen sekä yliopiston tutkimus- ja julkaisutoiminnan näkyvyyden ja vaikuttavuuden edistäminen.

Tehtävänkuvaus

Datanhallinnan asiantuntijana työnkuvastasi merkittävän osan muodostaa tutkimushankkeiden aineistonhallinnan toteuttaminen ja kehittäminen. Työhösi sisältyy myös osallistuminen aineistonhallintaan liittyvien yliopistotason prosessien ja toimintojen rakentamiseen sekä IT-järjestelmien kehittämiseen.

Datanhallinnan asiantuntijana tehtävänäsi on edistää digitaalisten työkalujen ja tietovarantojen täysimääräistä hyödyntämistä tutkimuksessa, antaa tutkimushankkeille asiantuntijatukea aineistonhallinnassa kaikissa tutkimuksen vaiheissa, kehittää tutkimushankkeiden tiedon tuottamista, keruuta ja hallintaa tarkoituksenmukaiseen suuntaan toimintaympäristön huomioiden sekä edistää aineistojen vapaata saatavuutta FAIR-periaatteita noudattaen.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää sinulta tiivistä yhteistyötä yliopiston muiden tutkimuksen tuen toimijoiden kanssa.

Edellytykset

Tehtävään valittavalta henkilöltä edellytämme monipuolista työkalu- ja ohjelmointiosaamista (erityisesti tietokannat sekä R, Python, SQL), kykyä työskennellä itsenäisesti ja omatoimisesti, asiakaspalvelutaitoja, soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa sekä halua ja kykyä oppia uutta.

Eduksi luemme kokemuksen kansainvälisessä tutkimusympäristössä toimimisesta ja verkostoituneisuuden. Tehtävässä vaaditaan kykyä tunnistaa ja priorisoida kehittämistarpeita sekä itsenäistä ongelmanratkaisutaitoa. Arvostamme positiivista asennetta, aloitteellisuutta sekä yhteistyötaitoja. Vahva tietotekninen osaaminen, tutkimusprosessien ja aineistonhallinnan syvällinen tunteminen ovat perusta tehtävien menestykselliselle hoitamiselle. Yliopisto on työympäristönä monikulttuurinen, joten edellytyksenä ovat hyvät suulliset ja kirjalliset viestintätaidot suomeksi ja englanniksi.

Tarjoamme

Tarjoamme mahdollisuuden työskennellä aktiivisessa ja idearikkaassa työyhteisössä. Toimintamme on ketterää ja pyrimme jatkuvasti kehittämään palvelutoimintaamme asiakaslähtöisesti. Työympäristömme on uusi ja moderni.

Tehtävä tarjoaa myös ainutlaatuisen mahdollisuuden olla aktiivisesti kehittämässä ja uudistamassa tutkimuksen tulevaisuuden palveluita Tampereen korkeakouluyhteisössä.

Tutustu meihin tarkemmin työantajavideollamme.

Henkilöstöetuihimme kuuluvat muun muassa joustavat työskentelymahdollisuudet, hyvä työterveyshuolto sekä henkilöstön kulttuuri- ja liikuntaharrastusten tukeminen. Lue lisää työskentelystä meillä.

Tehtävä täytetään toistaiseksi ja työsuhteen aloitus tapahtuu sopimuksen mukaan, mielellään maaliskuun 2021 aikana. Tehtävässä sovelletaan työsopimuslain mukaista koeaikaa.

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen muun henkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Datanhallinnan asiantuntijan tehtävä asettuu vaativuustasolle 10. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa.

Tiedustelut

Erityisasiantuntija Turkka Näppilä, turkka.nappila@tuni.fi, 050-5099030 (varmimmin tavoitettavissa ke 10.2. klo 9-11 ja to 24.2. klo 14-16)

Hakuohjeet

Jätä hakemuksesi Tampereen yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta). Liitä hakemukseesi ansioluettelo.

Hakuaika tehtävään päättyy su 28.2.2021 klo 23.59.