Data Scientist
OP

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 6.4.2021

OP on vahvasti tulevaisuutta visioiva finanssiryhmä. Palkkaamme jatkuvasti uusia kollegoita OP Ryhmän keskusyhteisöön, jossa kunnianhimoisimmatkin ammatilliset unelmat on mahdollista toteuttaa. Rakennamme strategisesti sellaista kulttuuria, jossa sinä saat mahdollisuudet vaikuttaa rohkeasti uudistuvien ja miljoonien suomalaisten elämää koskettavien ratkaisujen parissa, ensimmäisenä Suomessa.

 

Viimeisen vuoden aikana moni työelämän asia on muuttunut. OP:lla muutokset ovat entisestään nopeuttaneet tekoälyn ja ennustavan analytiikan hyödyntämistä asiakkaidemme ja työntekijöiden arjessa. Tietopääomamme jalostus on toiminnassamme hyvin keskeistä nyt ja tulevaisuudessa.

 

Tekoälyn toteutuneet hyödyt OP:lla ylittävät jo 20M Euroa ja sitä hyödynnetään huomattavan laajasti erilaisissa käyttötapauksissa. Keskeisiä alueita ovat operatiivisen tehostamisen lisäksi älykkäämmät ja henkilökohtaisemmat asiakkaidemme palvelut. Tekoälyn kehitystyötä ei ohjata tekoälyn kehittämisen ehdoilla, vaan ryhmän liiketoiminnan kehittämisen ehdoilla. Meillä Data Science on jo luonteva osa liiketoimintaheimojen ajattelua ja arkipäiväistä työtä, ei samettiverhon takana tehtävää salatiedettä.

 

Haluaisitko sinä olla osa Finanssiälyn osaamiskeskusta, jossa Data Science osaamisella parannetaan koko OP:n liiketoimintojen kilpailukykyä sekä kehitetään asiakaskokemus aivan uudelle tasolle?

 

Data Scientist

 

Etsimme nyt noin kolmellekymmenelle Finanssiälyn ammattilaiselle kollegaa Helsinkiin. Päävastuusi on finanssiälyn ratkaisujen kehittäminen OP:n heimojen ja liiketoimintojen tarpeisiin yhdessä kyseisen heimon ja finanssiälyn kollegoidesi kanssa. Vastaat ennustavan analytiikka- ja tekoälymallien ideoinnista, määrittelystä, kehittämisestä ja testaamisesta, sekä osallistut ratkaisujen vaatimien data- ja kanavaintegraatioiden ja rajapintojen määrittelyyn. Työskentelet pääosin yhdessä liiketoimintaheimossa kerrallaan, osana heidän tiimiään ja työnohjaustaan. Heimon lähdedatojen ymmärtäminen vaatii usein perehtymistä ja tyypillisesti Data Scientistit työskentelevätkin yhdessä heimossa pidempään, kuin vain yhden projektin ajan.

 

Panostamme paljon uusien asioiden ja teknologioiden oppimiseen sekä tiedon ja osaamisen jakamiseen. Toivommekin, että jaat mielelläsi kokemuksiasi aktiivisesti arjessa niin muiden Data Scientistien kuin liiketoiminnankin käyttöön. Ilman tätä Data Scientistien tiivis työskentely heimojen tiimeissä ja työnohjauksessa ei ole mahdollista.

 

Muutama sana meistä

 

Tekoälyä kokeiltiin OP:lla laajasti vuosina 2017-2018 erittäin hyvin tuloksin. Vuoden 2019 alusta Data Science osaamiselle perustettiin Finanssiälyn osaamiskeskus. Teemme tekoälystä totta OP:lla esimerkiksi parantamalla liiketoimintaheimojemme kilpailukykyä toteuttamalla kasvua, tehokkuutta ja asiakaskokemusta parantavia palveluita Finanssiälyn keinoin. Parannamme myös koko ryhmän lähivuosien kilpailukykyä alueen Visiomme mukaisesti, esimerkiksi valittujen alueiden ’teknologiahyppyjä’ toteuttamalla. Teemme töitä ryhmän kaikkien liiketoimintojen kanssa.

 

Muutamia aivan konkreettisia esimerkkejä kehittämistämme palveluista ovat: OP Mobiilin Talouden tasapaino, OP Kodin hinta-arviolaskuri sekä sympaattiset chat-bottimme Opotti ja Viljo.

 

Mitä tarjoamme sinulle?

 

Käyttötapauksia hyvin laajalta alueelta. Osa liiketoimintaheimoistamme on hyvin pitkällä tekoälyn hyödyntämisessä ja toiset vasta alkutaipaleella ennustavan analytiikan muutosmatkallaan. Lähdedatojen määrä on huimaavan suuri. Kiinnostavia toteuttamattomia käyttötapauksia on satoja. OP:lla on siis mahdollista oppia laaja-alaisesti erityyppisistä liiketoiminnoista, datoista ja teknologioista. Jos jokin tietty alue alkaa kiinnostaa, niin voit helposti vaihtaa työympäristöä ilman että vaihtaisit työpaikkaa.

 

Hyötyjen konkreettisuus. Tulet saavuttamaan myös lyhyen tähtäimen voittoja, vaikka osa kehityksestä kantaakin hedelmää vasta vuosien päästä. Olemme investoineet alueeseen isosti mutta kuitenkin vasta raaputtaneet pintaa saavutettavissa olevissa hyödyissä. Jos motivoidut palvelusi sadoista tuhansista kuluttaja-asiakkaista, miljoonien eurojen hyötypotentiaalista tai kristallinkirkkaasta hyödystä riskienhallinnalle, niin olemme sinulle sopiva työpaikka.

 

Modernit välineet. Tekoäly kehittyy hurjaa vauhtia, emmekä me aio jäädä kehityksestä jälkeen. Olemme siirtäneet suurimman osan kehittämisestä pilvipohjaiseksi (AWS), joten käytössäsi ovat modernin datatieteen uusimmat välineet.

 

Hyvä työyhteisö. Data Science yhteisömme on yksi Suomen laajimpia. Paiskimme töitä tosissaan ja tavoittelemme konkreettisia hyötyjä, mutta työ on meille myös mahdollisuus itse kehittyä ja oppia uutta. Datan merkityksestä sekä datan hyödyntämisen eettisistä periaatteista OP:lla pystyt lukemaan tarkemmin tietotilinpäätöksestämme. Toivottavasti myös sinä tartut asioihin positiivisen kautta ja tuot meille tullessasi uudenlaista ajattelua sekä periksiantamattomuutta.

 

Saat myös käyttöösi monipuoliset henkilöstöetumme, johon kuuluvat henkilörahasto sekä henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut. Lisäksi saat käyttöösi kattavan työterveyshuollon, laajan hoitokuluvakuutuksen sekä täysajan tapaturmavakuutuksen. Tarjoamme myös liikunta- ja kulttuuriedun sekä mahdollisuuden edulliseen lomailuun OP:n lomaosakkeissa. Isona talona meillä toki tarjota ison talot edut henkilökohtaiselle ammatilliselle kasvulle ja kehittymiselle. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii OP Software Academy, jossa saat lisäkouluttautua työajallasi.

 

Toivomme sinulta

 

Etsimme data science -tekemisen ja siihen liittyvän ohjelmistokehityksen jo hallitsevaa osaajaa. Ymmärrät mitä tekoälytuotteen toteutus vaatii esimerkiksi tietovirtojen, mallien, tietokantojen ja rajapintojen osalta. Aktiivisimpiin rajapintoihimme tehdään useita satoja kyselyitä sekunnissa, siksi pelkkä mallinnusosaaminen ei riitä. Käyttökokemus AWS:n työkaluista ja/tai tuotannollisten tekoälyjärjestelmien pystyttämisestä ja ylläpitämisestä (ML Ops) on iso etu.

 

Sinulla on kokemusta tilastollisten mallien ja koneoppimisen hyödyntämisestä esimerkiksi asiakasanalytiikassa, tuotesuosittelussa tai erityisosaamista joltain koneoppimisen osa-alueelta (esim NLP tai kuvantunnistus). Saat nopeasti haltuun relaatiokannoissa olevat lähdedatat, joita meillä on noin kahdessasadassa tietovarastossa. Käytät sujuvasti erilaisia analytiikkatyökaluja, kuten esimerkiksi Pythonia ja/tai R:ää tai SAS:ia.

 

Kokeilet mielelläsi uusia teknologioita oman työsi kehittämiseksi ja tehostamiseksi. Työskentelet sujuvasti liiketoiminnan kehittäjien kanssa ja ideoit mielelläsi finanssiälyn ratkaisuja tukemaan heidän tavoitteitaan. Osaat kommunikoida ideasi liiketoiminnalle selkeästi ja ymmärrettävästi. Sinulla on ylempi korkeakoulututkinto soveltuvalta alalta sekä erinomainen suomen ja englannin kielen osaaminen.

 

Kiinnostuitko?

 

Hae tehtävään viimeistään sunnuntaina 25.4. lähettämällä meille hakemuksesi oheisen linkin kautta. Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävästä tai meillä työskentelystä, Juha Vesanto 0407505515 kertoo sinulle mielellään lisää perjantaina 9.4. klo 15-16 tai maanantaina 19.4 klo. 15-16. Voit myös laittaa kysymyksesi Juhalle sähköpostitse juha.vesanto(at)op.fi.

 

Finanssialalla luottamus ja vastuullisuus ovat toimintamme perusta, minkä vuoksi tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely. 

 

OP on Suomen jo/p>
 

#LI-TR1

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1441438
  • Tehtäväalue: IT
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 25.4.2021
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki