(Poistunut julkaisusta)

Data Scientist
SOK

Alkuperäinen julkaisupäivä 10.3.2020

Millä tavalla myyntiala jaetaan kunkin tuotekokonaisuuden kesken, millä tavalla vastaamme asiakkaiden tarpeisiin, kuinka paljon tuotteita on oltava kussakin myymälässämme? Jos et vastausta juuri nyt suoralta kädeltä tiedä, ei hätää, ei tarvitsekaan. Tämä on kuitenkin se keskeinen kysymys, mihin käytettävissä olevaan dataamme tukeutuen pystymme jatkossa avullasi vastaamaan. Niin meidän on päivittäistavarakaupan markkinajohtajana ja Suomen suurimpana kaupan alan toimijana tehtävä. Kuinka sinä voit meitä tässä auttaa?

Tähän meille tärkeään tehtävään haemme perhevapaan tuuraajaksi Data Scientist -osaajaa, sinulla on vastuu siitä, että saamme vietyä maaliin hyvin alkaneen kehitystyön. Työ ei suinkaan lopu ensimmäiseen vaiheeseen, vaan kehitystyö kohti seuraavia tasoja jatkuu. Tähtäimessä on rakentaa makrotilanhallinnastamme huippuluokan toiminto.

Jatkokehität ja luot täysin uusia työkaluja, joilla on tarkoitus integroida analytiikka osaksi operatiivista toimintaa ja liiketoiminnan päätöksentekoa. Työssäsi osallistut myymälöiden tilankäytön tehostamiseen, tuotat tietoa myymälöiden valikoimaprofiileista, tuotat myymälöille valikoimaprofiileja. Makrotilanhallinnalla varmistamme, että kaikkien vähittäiskaupan myymälöidemme – erityisesti remontoitavien ja uusien kohteiden – tilankäyttö vastaa kyseisen myymälän asiakkaiden tarpeita sekä ketjuliiketoimintamme yhtenäisiä määrityksiä ja konsepteja.

Dataa meillä on valmiiksi paljon, sinun tehtäväsi on kääntää ja jalostaa siitä konkreettisiin toimenpiteisiin johtavaa tietoa asiakaskysyntää vastaavasta tilankäytöstä ja valikoiman määrästä myymälätasoisesti.

Konkreettisemmin sanottuna uusimme tai rakennamme vuosittain jopa 150 myymälää. Moderneilla työkaluillamme – no, rehellisyyden nimissä myös Excel kuuluu työkalupakkiisi – huolehdit, että kokonaistilasuunnittelun päätöksentekomme pohjaa aina viimeisimpään asiakas- ja kysyntädataan sekä niiden tulkintaan. Analyytikkona rakennat toimintamallit, joihin tukeutuen kaikki nämä myymälät toteutetaan siten, että niissä on oikean kokoinen valikoima jokaisessa tuoteryhmässä niin asiakkaan, myymälätyöskentelyn kuin tavaravirtojen tehokkuuden kannalta. Varmistat myös, että tiedot pysyvät ajan tasalla ja eri osapuolet tietävät, kuinka toimia ja vastata odotuksiin.

Tule voittavaan joukkueeseen

SOK:n vähittäiskaupan ketjuohjauksessa saat työkaveriksesi 35 osaajan tilanhallinnan joukkueen sekä yhteisen tavoitteen eteen työskentelevän seitsemän ammattilaisen makrotilahallinnan tiimin. Tässä tiimissä ja joukkueessa taidamme itsenäisen työskentelyn mutta nautimme siitä, kun saamme tehdä toistemme kanssa töitä. Olemme toiminnassamme hyvin läpinäkyviä, suunnitelmallisia ja systemaattisia. Joku voisi kuvailla meitä myös rauhallisiksi ja analyyttisiksi mutta kukaan ei sanoisi meitä tylsiksi tai tasapaksuiksi.

Tässä työssä koet hyvin erilaisia myymälöitä ympäri Suomen sekä näet, kuinka suunnitelmamme toteutuessaan parantavat niin asiakkaidemme asiakaskokemusta kuin alueosuuskauppojemme myymälöiden tehokkuutta. Tähän kiteytyy mielestämme meidän työmme merkityksellisyys ja siitä kumpuava motivaatio työhömme.

Mitä muuta voimme sinulle luvata?

Tämä on rooli, jossa pääset työskentelemään hyvin erilaisten sidosryhmien ja osaajien kanssa. Et hinkkaa yhtä ja samaa asiaa päivästä toiseen, vaan pääset näkemään kaupan alan toimintaa laajalti ja oppimaan vähittäiskaupasta paljon. Tämän ei myöskään tarvitse olla sinun viimeinen tehtäväsi talossamme sillä isona talona meillä on tarjota sinulle useita vaihtoehtoisia urapolkuja ja kehittymismahdollisuuksia. Tuemme myös jatkuvaa oppimistasi ja varmistamme sinulle joustot arkesi sujuvoittamiseksi.

Näillä taidoilla menestyt

Voit olla äskettäin korkeakoulusta valmistunut tai sinulle on jo kertynyt laajempaa kokemusta analytiikasta. Jos vahvuutesi ja intohimosi on analytiikassa ja numero-osaamisessa ja tuotat excel-makroja aamukahvin lomassa, niin tämä työ voi olla sinulle omiaan.

”Tässä tehtävässä on tärkeää päästä telineistä nopeasti liikkeelle. Uneksimiseen ei ole sijaa, kun päätökset odottavat toisiaan. Ja kun on päästy liikkeelle, katse pysyy maalissa.”

Tässä tehtävässä on tärkeää, että osaat toimia osana joukkuetta. Osaat esittää näkemyksesi argumentoidusti ja viestiä ymmärrettävästi datasta ja numeroista – myös kansainvälisten kumppaneidemme kanssa. Haluat myös tukea ja auttaa toisia menestymään siinä missä me kaikki varmasti autamme sinua. Haittaa ei myöskään ole herkästä sosiaalisesta pelisilmästäsi ja halustasi pysyä mukana oman alasi kehityksessä.

Miltä tämä kaikki vaikutti? Oletko kiinnostunut tästä tehtävästä?

Mikäli olet tältä istumalta valmis tulemaan työkaveriksemme, voit hakea tähän tehtävään oheisen hakulomakkeen kautta 30.3.2020 mennessä. Käymme hakemuksia läpi ja tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana. Älä siis suotta odota hakemisen kanssa viime hetkeen.

Jos sinua jäi vielä jokin seikka askarruttamaan, Gary juttelee mielellään kanssasi tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen. Hänet tavoitat parhaiten 13.3. klo 8-9 tai 17.3. klo 15-16 numerosta 010 76 80662 tai sähköpostitse gary.berglund@sok.fi.