(Poistunut julkaisusta)

Data Scientist
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 22.8.2019

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitetilamme, olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja. Johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen. Tavoittelemme muutoksella entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta.

Entistä vauhdikkaampi matka kohti liiketoiminnan ja teknologian tiiviisti yhdistävää teknologiataloa on siis käynnissä. Tähän avuksemme etsimme Data Scientistiä Helsinkiin.

Data Scientist 

Finanssiälyn osaamiskeskuksessa vastaamme finanssiälyn tuomisesta osaksi OP Ryhmän asiakaskohtaamisia, tuotteita ja palveluita entistä personoidummin. 

Tässä roolissa työskentelet tilanteen ja projektin mukaan joko yhdessä osaamiskeskuksen kollegoiden kanssa tai osana liiketoimintaheimojemme ketteriä tiimejä. Projektit ovat vaihtelevia, koska osaamiskeskuksen Data Scientistit työskentelevät OP:n kaikkien liiketoimintojen ja heimojen kanssa.

Päävastuunasi on finanssiälyn ratkaisujen kehittäminen OP:n liiketoimintojen tarpeisiin yhdessä kollegoiden kanssa. Vastaat analytiikan mallien ideoinnista, määrittelystä, kehittämisestä ja testaamisesta, sekä osallistut ratkaisujen vaatimien data- ja kanavaintegraatioiden ja rajapintojen määrittelyyn.

Kehityskokonaisuudet, joiden parissa työskentelet, ovat keskeinen osa-alue ennennäkemättömän uudistushaluisen ja asiakaskokemuksen kehittämistä korostavan strategiamme toteutumisessa.

Oletko hakemamme osaaja?

Sinulla on jo jonkin verran kokemusta data sciencestä ja siihen liittyvästä ohjelmistokehityksestä.  Ennustavan analytiikan käyttötapauksien toteuttaminen tilastollisten mallien ja/tai koneoppimisen avulla on sinulle jo jonkin verran tuttua. Olet kehittänyt esimerkiksi tuotesuosittelua, asiakassegmentointia tai ennakointimalleja. Käytät sujuvasti vähintään yhtä analytiikkatyökalua kuten Pythonia, R:ää, SASia tai AWS:ää. Suuret tietovarastot (EDW), relaatiotietokannat ja SQL ovat sinulle kiinnostavia, kuten myös AWS:n big data -työkalut ja tekoälyn soveltaminen käytännössä (esim. Chatbotit).

Seuraat datatieteen ja koneoppimisen lähestymistapojen ja teknologioiden kehittymistä, ja kokeilet mielelläsi uusia teknologioita ja rajapintoja oman työsi kehittämiseksi ja tehostamiseksi. Työskentelet sujuvasti liiketoiminnan kehittäjien kanssa ja ideoit mielelläsi finanssiälyn ratkaisuja prosessien tehostamiseksi tai esimerkiksi myynnin tueksi. Osaat kommunikoida ideasi liiketoiminnalle selkeäsi ja ymmärrettävästi.

Sinulla on ylempi korkeakoulututkinto soveltuvalta alalta sekä erinomainen suomen ja englannin kielen taito. Koet sopivasi ympäristöön, jossa kaikkea tekemistämme ohjaa OP:n arvojen - vastuullisuus, ihmisläheisyys ja yhdessä menestyminen - mukainen toimiminen.

Tartu mahdollisuuteen

Pääset työskentelemään edistyksellisessä, ketterässä ja kehitysmyönteisessä talossa. Tulet toiminnan keskiöön, missä yhdistyvät asiakkaidemme odotukset, vahva liiketoimintaymmärrys sekä laaja ohjelmistokehitysosaaminen.

Me teemme töitä isojen asioiden ja merkittävien kokonaisuuksien äärellä ja meille on tärkeää realismi kaikessa uudistumisessa. Niinpä tulet kanssamme saavuttamaan myös lyhyen tähtäimen voittoja, kun kaiken tekemisen tulokset eivät ole nähtävissä vasta vuosien päässä. Me paiskimme töitä tosissaan mutta osaamme myös nauraa epäonnistumisille. Toivottavasti myös sinä tartut asioihin positiivisen kautta ja tuot meille tullessasi uudenlaista ajattelua sekä periksiantamattomuutta. Tarkemmin arkeemme ja projekteihimme voit sukeltaa www.op-ura.fi.

Tästä eteenpäin

Kaikissa tehtävään liittyvissä kysymyksissä Juha Vesanto kertoo sinulle mielellään lisää puh. 040 750 5515. Voit myös laittaa kysymyksesi Juhalle sähköpostitse juha.vesanto(at)op.fi. 

Hae tehtävää 16.9.2019 mennessä. Jos tunnet että tätä mahdollisuutta ei kannata jättää väliin, niin kannattaa hakea heti koska haastattelemme sopivia kandidaatteja jo ennen hakuajan päättymistä.

Tässä roolissa työskentelet Vallilassa Helsingissä. Olisi hienoa, jos pystyisit aloittamaan työskentelyn kanssamme mahdollisimman pian. Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään perusmuotoinen turvallisuusselvitys, huumausainetesti ja terveyskysely.