(Poistunut julkaisusta)

Data Scientist
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 21.2.2019

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitetilamme, olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja. Johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen.


Tavoittelemme muutoksella entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta. Muutoksen käytäntöön viemiseksi etsimme Data Scientistia Finanssiälyn -osaamiskeskukseen.
 

Data Scientist

Finanssiälyn osaamiskeskuksessa vastaamme finanssiälyn tuomisesta osaksi OP Ryhmän asiakaskohtaamisia, tuotteita ja palveluita. Päävastuunasi on finanssiälyn ratkaisujen kehittäminen OP:n heimojen ja liiketoimintojen tarpeisiin yhdessä kollegoidesi kanssa. Vastaat analytiikan mallien ideoinnista, määrittelystä, kehittämisestä ja testaamisesta, sekä osallistut ratkaisujen vaatimien data- ja kanavaintegraatioiden ja rajapintojen määrittelyyn.

Finanssiäly - osaamiskeskuksessa astut mukaan kehittämään tietopääomamme hyödyntämistä entistä tehokkaammaksi, personoidummaksi ja kohdennetummaksi. Osaamiskeskus tarjoaa ennustavan analytiikan ja koneoppimisen osaajat kaikkien OP:n liiketoimintojen ja heimojen tarpeisiin. Tulet sitten työskentelemään ennustavan analytiikan tai koneoppimisen parissa, tavoitteesi on toimia asiakkaidemme, työntekijöidemme ja sidosryhmiemme parhaaksi – ylläpitäen, kehittäen tai uutta luoden. Kehityskokonaisuudet, joiden parissa työskentelet, ovat keskeinen osa-alue ennennäkemättömän uudistushaluisen ja asiakaskokemuksen kehittämistä korostavan strategiamme toteutumisessa.


 

Oletko hakemamme osaaja?

Etsimme data science -tekemistä ja siihen liittyvää ohjelmistokehitystä jo jonkin verran tuntevaa osaajaa. Sinulla voi olla kokemusta asiakastietojen hyödyntämisestä, asiakasanalytiikasta esimerkiksi tilastollisia malleja ja koneoppimista hyödyntäen. Olet esimerkiksi ollut kehittämässä tuotesuosittelualgoritmeja, ennakointimalleja tai asiakassegmentointeja. Käytät sujuvasti vähintään yhtä analytiikkatyökalua kuten Pythonia, R:ää, SASia ja AWS:ää. Suuret tietovarastot (EDW), relaatiotietokannat ja SQL ovat sinulle kiinnostavia kuten myös AWS:n big data -työkalut ja tekoälyn soveltaminen käytännössä (esim chatbotit).
 

Seuraat jatkuvasti datatieteen ja koneoppimisen lähestymistapojen ja teknologioiden kehittymistä, ja kokeilet mielelläsi uusia teknologioita ja rajapintoja oman työsi kehittämiseksi ja tehostamiseksi. Työskentelet sujuvasti liiketoiminnan kehittäjien kanssa ja ideoit mielelläsi finanssiälyn ratkaisuja myynnin ja markkinoinnin tueksi. Osaat kommunikoida ideasi liiketoiminnalle selkeäsi ja ymmärrettävästi. Sinulla on ylempi korkeakoulututkinto soveltuvalta alalta sekä erinomainen suomen ja englannin kielen taito. Koet sopivasi ympäristöön, jossa kaikkea tekemistämme ohjaa OPn arvojen - vastuullisuus, ihmisläheisyys ja yhdessä menestyminen - mukainen toimiminen.


 

Tartu mahdollisuuteen

Vaikka raamimme ovat isot ja kehittämisen mittakaava suuri, pääset työskentelemään edistyksellisessä, ketterässä ja kehitysmyönteisessä talossa. Tulet toiminnan keskiöön, missä yhdistyvät asiakkaidemme odotukset, vahva liiketoimintaymmärrys sekä laaja ohjelmistokehitysosaaminen.
 

Me teemme töitä isojen asioiden ja merkittävien kokonaisuuksien äärellä. Datan ja tekoälyn ympärillä on jo paljon hypetystä yleisesti, ja innostus näkyy meidänkin käytävillä sekä suunnitelmissa. Ei ole epäilystäkään, etteikö intomme tartu myös sinuun. Meille on kuitenkin tärkeää realismi kaikessa uudistumisessa. Niinpä meidän kanssa tulet saavuttamaan myös lyhyen tähtäimen voittoja, kun kaiken tekemisen tulokset eivät ole nähtävissä vasta vuosien päässä.
 

Me paiskimme töitä tosissaan mutta osaamme myös nauraa epäonnistumisille. Toivottavasti myös sinä tartut asioihin positiivisen kautta ja tuot meille tullessasi uudenlaista ajattelua sekä periksiantamattomuutta. Tarkemmin arkeemme ja projekteihimme voit sukeltaa www.op-careers.fi.


 

Lisätiedot ja hakuohjeet

Hae tehtävään 17.3. mennessä lähettämälle meille hakemuksesi oheisen linkin kautta. Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävästä tai meillä työskentelystä, Juha Vesanto kertoo sinulle mielellään lisää puh. 0407505515. Voit myös laittaa kysymyksesi Juhalle sähköpostitse juha.vesanto(at)op.fi.
 

Tässä roolissa työskentelet Vallilassa Helsingissä. Olisi hienoa, jos pystyisit aloittamaan työskentelyn kanssamme mahdollisimman pian. Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään perusmuotoinen turvallisuusselvitys, huumausainetesti ja terveyskysely.