Data Scientist x2
SUOMEN OSUUSKAUPPOJEN KESKUSKUNTA

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 25.11.2021

Primary location:

HELSINKI

S-ryhmän kaupat ja Bonus-kortti ovat kaikille suomalaisille kuluttajille tuttuja, mutta kyllä kauppakin tuntee asiakkaansa. Vuosittain myymälöissämme asioi miljoonia asiakkaita tyhjentäen miljardeja ostoksia kassahihnalle. Kaupparyhmän toiminnasta syntyvän datan hyödyntämiselle vain mielikuvitus on rajana. Haluatko tulla auttamaan? Tehdään asioinnista entistä sujuvampaa, hinnoittelustamme kilpailukykyisempää, toiminnastamme kustannustehokkaampaa, valikoimistamme kiinnostavampia.

Meillä on tarjota sinulle rooli, jossa toimit strategiamme ytimessä - kehität ja integroit älykkäitä analytiikkaratkaisuja osaksi operatiivista toimintaamme ja tuet siten liiketoimintamme päätöksentekoa. Teet myös kehittynyttä analytiikkaa soveltavia analyysejä osana kehityshankkeitamme. Osallistut liiketoiminnan erilaisiin kehityshankkeisiin yhdessä IT-asiantuntijoiden kanssa.

Työmme ei ole laskelmoivaa katteen maksimointia, vaan datan hyödyntämisen maksimointia asiakashyödyn ja -kokemuksen sekä liiketoiminnan kannattavuuden kasvattajana. Tekemisemme on pitkäjänteistä, mutta ketterääkin – edelläkävijäksikin meitä voi monessa asiassa sanoa. Askeleemme ovat siis nopeita ja kokoluokassamme niitä vaaditaan paljon. Näin ollen vuosikausien hinkkaukset ja ylenpalttinen nysväys ovat meille vierasta – määrätietoinen tekeminen, vaiheittainen kehittäminen ja pilotointi sen sijaan sitäkin tutumpaa.

Minkälaisia tehtäviä tämä sitten konkreettisesti tarkoittaa?

Data Scientist – Store Operations and Supply Chain

S-ryhmän ruokakaupoissa työskentelee useita tuhansia ihmisiä ja kassojen kautta kulkee vuosittain pari miljardia kiloa elintarvikkeita tavarantoimittajilta ja varastoista asiakkaiden koteihin. Näin suuri mittakaava edellyttää resurssien tehokasta hyödyntämistä ja jo pienillä oivalluksilla voi olla iso vaikutus myymälätyön sujuvuuteen ja asiakaskokemukseen. Tällainen toiminta voi perustua vain datan systemaattiseen ja tehokkaaseen hyödyntämiseen, missä työsi on keskeisessä roolissa.

Ennustamme esimerkiksi myymälöiden työvuorosuunnittelun tarpeisiin myymälöiden kassa- ja hyllytystyön tarvetta 15 minuutin tarkkuudella kuukausiksi eteenpäin. Näin pidämme myymälän kunnossa, asiakkaat tyytyväisenä ja kustannukset kurissa. Laskennan mittakaava ja mallinnettavan ilmiön kompleksisuus tarjoavat paljon kehityskohteita toisaalta teknisesti mittavan laskennan rinnakkaistamisen näkökulmasta ja toisaalta mallinnusmielessä sesonkien, juhlapyhien ja muuttuvien asiakasmäärien paremmaksi huomioimiseksi.

Data Scientist – Category Management

Kun kuluttajilta kysytään tärkeimpiä kaupan valintaan liittyviä kriteereitä useimmat mainitsevat edullisen hintatason ja omiin tarpeisiin sopivat valikoimat. Tästä syystä hinnoittelu ja valikoimasuunnittelu ovat tuoteryhmäjohtamisen avainprosessit, joita tuetaan erilaisilla data science -analyyseilla ja -työkaluilla.

Asiakasymmärrystä ja markkinan hintakehitystietoja hyödynnetään jo nyt monella tavalla myymälöiden valikoiman muodostuksessa ja tuotteiden hinnoittelussa. Kehityskohteita on kuitenkin tunnistettu useita. Esimerkiksi myymälän kilpailutilanne ja asiakaskunnan luonne voitaisiin huomioida paremmin, kun suunnitellaan eri tuoteryhmien välisiä painotuksia. Vastaavasti hinnoittelua tukevia analytiikkatyökaluja voisi kehittää monipuolisemmiksi ja helpommin hyödynnettäviksi pilvipohjaisen data science -ympäristömme avulla.

Millaiseen joukkoon olet tulossa?

Työkaveriksesi 14 hengen monialaisessa Business Analytics -tiimissämme saat joukon välittömiä, ammattiylpeitä ja aktiivisia ammattilaisia, joiden rinnalla kartutat myös omaa osaamistasi. Toimimme suoraan analytiikan hyödyt ymmärtävän liiketoimintajohdon alaisuudessa, joten aikasi meillä ei kulu sisäiseen suostutteluun ja vakuutteluun. Ossin blogikirjoituksesta saat käsityksen, minkälaisia kehityshankkeita meillä on tehty esim. sinun lähikauppasi valikoimien parantamiseksi https://s-ryhma.fi/blogi/fyysikkotaustainen-data-scientist-ossi-lehtinen-va/1wBswqD1TiHqZUqs3RGump.

Arkesi meillä Vallilassa alkaa tutustumalla työkavereihisi ja organisaatiomme osaajiin. Perehdytyksen kautta pääset nopeasti kiinni kontekstiin ja kokonaisuuteen. Hyppäät heti mukaan konkreettiseen tekemiseen osana arvostettujen osaajiemme joukkoa. Tulet näkemään työssäsi oman työsi jäljet sekä esittämään tuotoksiasi niin tiimillemme kuin liiketoiminnallemme. Myös sinun työsi tuloksilla isoa laivaamme ohjataan oikeaan suuntaan välillä nopeasti reagoiden, toisinaan hitaasti harkittuja liikkeitä tehden.

Entä sitten sinä? Millaisilla taidoilla menestyt?

Tämä työ vaatii sekä sopivaa osaamista ja asennetta. Tehtävä ei välttämättä edellytä vuosikausien työkokemusta, vaikka kokemus yritysmaailmasta onkin eduksi. Myös sopivan tiedekorkeakoulututkinnon kautta karttunut osaaminen sekä oikeanlainen halu ja kyky oppia voi kantaa pitkälle. Työnkuvaa ja roolia tiimissämme voidaan painottaa tulevien kollegojemme osaamista ja kokemusta vastaavaksi. Tehtävässä tarvittavia taitoja ovat:

• Käytännön kokemus data science -työkalujen käytöstä (R, Python)

• Tietokantojen hyödyntäminen ja SQL:n tuntemus

• Jonkin verran (koulun harjoitustöitä enemmän) ohjelmointikokemusta

• Data science -menetelmien tuntemusta (esim. koneoppiminen, bayesilainen mallinnus, prediktiivinen mallintaminen, optimointi)            

Lisäksi arvostamme käytännön kokemusta Dev/Ops-työskentelystä, Amazon Web Services -työkaluista (S3, Athena), Git-teknologiasta, pilviteknologian mahdollistamasta rinnakkaislaskennasta, containereista tai Power BI:sta.

Analyyttinen ja utelias hands on -työskentelyote on mielestämme oikea tapa lähestyä ratkottavia haasteita tässä roolissa. Osaat tarvittaessa tarttua detaljeihin mutta samalla ymmärrät kehittämisemme suuruusluokan. Menestyminen edellyttää sinulta myös halua uusien tekniikoiden ja taitojen oppimiseen.

Data Scientistin työssä sinulla on paljon vapauksia hakiessasi ratkaisuja liiketoiminnan kysymyksiin. Samalla sinun on kyettävä itsenäiseen työskentelyyn ja pystyt kantamaan vastuuta kehitystöiden etenemisestä. Koska meillä työskentely on tyypillisesti yhdessä tekemistä, taitosi toimia monenlaisissa tilanteissa erilaisten ihmisten kanssa on arvossaan. Tehtävässä pääset kommunikoimaan sekä suomeksi että englanniksi.

Hae työkaveriksemme!

Saimmeko jo vakuutettua sinut tästä mahdollisuudesta? Voit hakea tähän tehtävään oheisen hakulomakkeen kautta maanantaihin 13.12. mennessä. Käymme hakemuksia läpi ja tapaamme tehtävästä kiinnostuneita mahdollisesti jo hakuaikana. Älä siis suotta panttaa hakemustasi viime hetkeen.

Jos sinua jäi vielä jokin seikka askarruttamaan, Kalle juttelee mielellään kanssasi esimerkiksi tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen. Hänet tavoitat parhaiten 3.12. klo 9-11 ja ke 8.12. klo 15-17 puhelimitse 050 388 3342 tai sähköpostitse kalle.halmevaara@sok.fi.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1529075
  • Tehtäväalue: IT, Tutkimus ja kehitys, Kaupan ala
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 14.12.2021
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki