Data Scientist (Helsinki)
Elisa Oyj

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 15.11.2021

Oletko tuleva työkaverimme? Etsimme liiketoimintaorientoitunutta Data Scientistia B2B -analytiikan tiimiimme. 

Tulet osaksi Elisan Data & Analytics -osastoa, joka vastaa koko konsernin data- ja analytiikkatoiminnoista kattaen analytiikan palvelut yksittäisten liiketoimintatarpeiden täyttämisestä aina analytiikan teknologioiden ja menetelmien kehittämiseen. Parannamme jatkuvasti toimintaamme ja prosessejamme, jotta voimme tuottaa huippuluokan lisäarvoa Elisan liiketoiminnalle ja asiakkaillemme. Sinun tekeminen keskittyy yritysasiakasliiketoiminnan puolelle.

Tehtävän sisältö

Tehtäväsi on sukeltaa syvälle datan syövereihin, etsiä sieltä mielenkiintoisia ilmiöitä ja kommunikoida ne ymmärrettävässä muodossa eteenpäin. Tehtävässä tärkeää on liiketoimintalähtöisyys, sillä vastuullasi on pohtia yhdessä liiketoimintojen sidosryhmien kanssa, minkälaisesta ymmärryksestä olisi hyötyä liiketoiminnan johtamisessa. Tuotat analyysejä sekä toimivia analysointisovelluksia liiketoiminnan hyödynnettäväksi. Vastaat tehokkaasti yksittäisiin liiketoimintatarpeisiin samalla luoden ja ylläpitäen vastuualueesi osalta analytiikan kehitys-roadmappia. 

Jotta menestyisit tehtävässä, toivomme että sinulla olisi:

 • Tuntemusta datan transformointi- ja analysointimenetelmistä, joilla data saadaan tuottamaan liiketoiminnallista ymmärrystä. Osaat jouhevasti hyödyntää monipuolisia tietolähteitä, tietorakenteita sekä analytiikan työvälineitä
 • Kykyä ymmärtää ja jäsentää liiketoimintatarpeet, kääntää nämä teknisiksi vaatimuksiksi ja toteutustarpeiksi, sekä tuottaa analyysejä sekä toimivia analysointisovelluksia liiketoiminnan hyödynnettäväksi sekä itsenäisesti, että yhdessä muiden dataosaajien kanssa
 • Osaamista datan mallinnuksesta sekä monipuolisesta datan visualisoinnista 
 • Osaamista ennustemallien rakentamisesta
 • Vankka kokemus tai kyky oppia nopeasti mm. seuraavia teknologioita: SQL, Power BI, Python- ja/tai R-ohjelmointi, QlikView
 • Tilastotieteellisten analyysimenetelmien ja koneoppimisen menetelmien osaamista

Parhaiten pärjäät tehtävässä oma-aloitteisella, analyyttisella ja proaktiivisella otteella. Toivomme lisäksi, että sinulla olisi sujuvat viestintätaidot sekä suomen että englannin kielellä, ja osaat keskustella ja argumentoida uskottavasti eri sidosryhmien kanssa eri organisaatiotasoilla. Eduksi on aiemmin urallasi kerrytetty telco-liiketoimintaymmärrys, erityisesti B2B-ympäristöstä.

Työpisteesi voisi sijaita esimerkiksi Helsingin Pasilassa hyvien kulkuyhteyksien varrella, mutta meillä Elisalla työskentelet joustavasti juuri siellä, missä saat parhaat tulokset aikaan, sillä haluamme aidosti olla luomassa toimivaa ja innostavaa työpaikkaa.

Miksi Elisa?

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen työn monipuolisten tehtävien parissa, jossa pääset oppimaan analytiikan kehittämisestä ja tuottamisesta suoraan liiketoiminnan tarpeisiin. Pääset myös työskentelemään inspiroivassa ympäristössä työkavereinasi mukavat kovan luokan osaajat. 

Elisa on tutkitusti useampana vuonna valittu yhdeksi Suomen parhaista työpaikoista. Myös isossa kuvassa teemme työtä, jolla on merkitystä koko yhteiskunnalle (Elisa on yksi suurimmista suomalaisista yhteisöveronmaksajista). Linkin takaa voit lukea Elisasta ja meistä elisalaisista!

Kiinnostuitko? Lisätietoja tehtävästä antaa Samuel Harju-Jeanty: samuel.harju-jeanty [at] elisa.fi. Hakuprosessiin liittyvissä kysymyksissä avustaa rekrytointi [at] elisa.fi. 

Huomaathan, että teetämme valitulle henkilölle lainmukaisen turvallisuusselvityksen.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

 • Ilmoitusnumero: 1525143
 • Tehtäväalue: IT
 • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
 • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
 • Hakuaika päättyy: 8.12.2021
 • Hakuosoite: www-osoite
 • Yhteyshenkilö: Samuel Harju-Jeanty (samuel.harju-jeanty (a) elisa.fi)
 • Sijainti: Helsinki