DATA SCIENTIST FUJITSULLE
Nice-business Consulting Oy

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 29.4.2021

Nice-business Consulting Oy:n (Nico) on it-alan rekrytointi- ja asiantuntijapalveluyritys. Etsimme jatkuvasti ammattilaisia asiakkaidemme mielenkiintoisiin projekteihin ja rekrytointitoimeksiantoihin. Tarjoamme palkitsevan työskentelymallin kokeneille it-ammattilaisille. Nico kuuluu Fujitsu konserniin. Lisätietoja osoitteesta http://nico.fi

Me Fujitsussa rakennamme ihmiskeskeistä verkostoitunutta yhteiskuntaa, jossa tieto- ja viestintäteknologia ratkoo yhteiskunnan ja ympäristön haasteita sekä mahdollistaa ihmiskunnan hyvinvoinnin myös tulevaisuudessa. Muovaamme asiakkaidemme digitaalista tulevaisuutta aina strategian määrittelystä ja digitaalisen alustan luomisesta palveluiden käyttöönottoon ja asiakaskokemuksen mittaamiseen asti. Tarjoamme ratkaisuja digikehitykseen tekoälyn, esineiden internetin, analytiikan, robotiikan ja lohkoketjujen alueilla. Suomessa meitä fujitsulaisia on noin 2000.
 
 Nico etsii Fujitsulle vakituiseen työtehtävään kahta
 
 DATA SCIENTIST
 
 tiedonhallinnan praktiikkaan pääkaupunkiseudulle. Toisen palkattavan henkilön rooli painottuu kuvantunnistukseen (computer vision) ja toisen luonnollisen kielen käsittelyyn (natural language processing).
 
 Data scientistin tehtävät muodostuvat asiakkaiden liiketoiminnan potentiaalien tunnistamisesta sekä niiden pohjalta tekoäly/koneoppimispohjaisten ratkaisuehdotusten kuvaamisesta ja toteuttamisesta. Yhteistyö alkaa usein Fujitsun palveluiden sekä teknologian mahdollisuuksien esittelyllä asiakkaalle ja käyttökohdealueiden etsimisellä. Tavoitteena on kirkastaa asiakkaalle liiketoiminnalliset hyödyt kuten automaatio, kustannustehokkuus, laatutaso tai muu vastaava mitattavissa oleva näkökulma.

Hankkeissa data scientistit ohjaavat asiakasta tunnistamaan käyttötapausten lisäksi tietoarkkitehtuurista ja -varastoista datoja, joiden pohjalta tekoälyn/koneoppimisen toteuttaminen on mahdollista. Mukana tiimissä voi olla myös tiedonhallinnan, integraatioiden ja IoT:n osaajia silloin kun asiakkaan data- ja järjestelmäarkkitehtuuria sekä tiedonkeruuta uudistetaan niin, että tarvittava data on saatavilla ajantasaisena.

Fujitsulla data scientistit toteuttavat ratkaisuja usealla lähestymistavalla: koodaamalla uusia asiakaskohtaisia ratkaisuja, hyödyntämällä Fujitsun omia AI/ML ratkaisuja tai avoimesti saatavilla olevia open source kehikoita, sekä käyttämällä kolmansien osapuolien kaupallisia ratkaisuja kuten pilvipalveluista tarjottavat machine learning palvelut ja rajapinnat. Työnkuvaan sisältyy myös ohjelmistokehitysprosessin hallintaa sekä tarvittavien alustapalveluiden ja työkalujen valintaa sekä niiden käyttöönotto-, konfigurointi- ja operointitehtäviä.

Arvostamme teknisten ja matemaattisten taitojen lisäksi konsultatiivista otetta ja kykyä viestiä asiakasrajapinnassa erilaisille kohderyhmille. Tehtävässä korostuu innovatiivisuus tunnistaa uusia kohdealueita ja käyttötapauksia soveltaa tekoälyä/koneoppimista asiakkaidemme toiminnassa. Tällä hetkellä asiakaskuntamme painottuu julkishallintoon ja siellä erityisesti terveydenhuoltoon, sekä valmistavaan teollisuuteen yksityissektorilla.


 Odotamme ehdokkailta

 • muutaman vuoden kokemusta vastaavista tehtävistä työelämässä
 • käytännön toteutuskokemusta joko computer vision tai NPL -tyyppisistä ratkaisuista vaativissa ja suurta tarkkuutta edellyttävistä toimintaympäristöistä
 • kokemusta koneoppimisratkaisuista, jotka ovat viety tuotantoon jokapäiväiseen käyttöön
 • erinomaista osaamista Python koodauksesta
 • osaamista seuraavista: Git, deployment pipelines, MLOps, Kubernetes, Streaming data (esimerkiksi Kafka, Flink), Pytorch tai Tensorflow
 • pilvipalvelut, erityisesti Microsoft Azure
 • tietoarkkitehtuurin ja tiedon mallintamisosaamista 
 • taitoja ja halua tuottaa laadukkaita esityksiä ja dokumentteja
 • suomen ja englannin kielen taitoa

Tehtävässä auttaa menestymään koulutuspohja matematiikan, fysiikan, talouden, tietojenkäsittelyn tai vastaavan aiheen parista joko Master’s tai PhD tasoisena tutkintona. 

 Työskentelet useiden sidosryhmien kanssa ja toiminnassasi korostuvat hyvät sosiaaliset taidot, yhteistyökyky sekä järjestelmällinen työote. Pystyt ohjaamaan teknisiä kokonaisuuksia ja riippuvuussuhteita ratkaisukeskeisesti sekä suomen että englannin kielellä. Etsimme ennen kaikkea kädet savessa -asenteella olevaa henkilöä, jolla on intoa uusiin haasteisiin!
 
 Tehtävään valittavalle henkilölle tehdään perusmuotoinen turvallisuusselvitys. Turvallisuusselvitystodistuksen saaminen on työsuhteen edellytys.
 
 Tarjoamme sinulle
 
 
Tarjoamme sinulle paikan osaavassa työyhteisössä, jossa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ratkaisujemme kehittymiseen ja tapaamme toimia. Meillä on ammatilliseen kasvuun kannustava ilmapiiri, joustavat työnteon edellytykset ja mukava tekemisen meininki. Uudet kollegasi odottavat sinua - rakennetaan yhdessä onnistumisen elämyksiä!
 
 Kiinnostuitko? 

Jätä CV:si pikaisesti järjestelmäämme. Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti ja palkkaamme henkilöt heti sopivien ehdokkaiden löydyttyä!
 
 
Lisätietoja tehtävästä antaa Juha Hyvärinen, p. 050 5922164 tai sähköposti juha.hyvarinen@fujitsu.com

 

 

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

 • Ilmoitusnumero: 1450621
 • Tehtäväalue: IT
 • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
 • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
 • Hakuaika päättyy: 31.5.2021
 • Hakuosoite: www-osoite
 • Yhteyshenkilö: Juha Hyvärinen (juha.hyvarinen (a) fujitsu.com)
 • Puhelin: +358293025812
 • Sijainti: Helsinki