(Poistunut julkaisusta)

Data Scientist -ekonomisti rahoitusvakaus- ja tilasto-osaston tilastoanalyysi- ja tietopalvelutoimis
Suomen Pankki

Alkuperäinen julkaisupäivä 3.9.2020

Rahoitusvakaus- ja tilasto-osaston tilastotoimen tehtävänä on tuottaa Euroopan keskuspankin tilastovaatimusten mukaiset Suomea koskevat tiedot euroalueen rahoitustilastoihin. Tilastoja käytetään sekä rahapolitiikan valmisteluun että kokonaistaloudelliseen ja rahoitusmarkkinoiden vakauden analyysiini. Tilastoanalyysi- ja tietopalvelutoimisto vastaa rahoitustilastojen julkaisusta, toimituksista kansainvälisille järjestöille ja tietopalvelusta sekä tilastotietojärjestelmien kehittämisestä.

Haemme rahoitusvakaus- ja tilasto-osaston tilastoanalyysi- ja tietopalvelutoimistoon 

Data Scientist -ekonomistia

Tehtävät liittyvät rahoitustilastojen laadinta-, analyysi- ja kehittämistehtäviin. Valittava henkilö vastaa myös pääkäyttäjänä Suomen Pankin luottokohtaisen analyysijärjestelmän toimivuudesta, kehittämisestä ja käyttäjätuesta. Suomen Pankin rahoitustilastointi kattaa rahalaitos-, sijoitusrahasto- ja arvopaperitilastot sekä niihin liittyvät rekisterit.   

Odotamme sinulta

  • kokemusta vaativista hienojakoisen datan käsittely- ja analyysitehtävistä
  • vahvaa tietoteknistä ja menetelmäosaamista sekä kokemusta analyysivälineiden monipuolisesta soveltamisesta (esim. Tableau, Power-BI, SQL, R, Python, koneoppimismenetelmät, tekoäly)
  • rahoitusmarkkinoiden ja -instrumenttien tuntemusta 
  • kykyä itsenäiseen työskentelyyn, oma-aloitteisuutta ja ryhmätyötaitoja 
  • kiinnostusta sekä innovatiivista otetta työprosessien ja tietojärjestelmien kehittämiseen 
  • soveltuvaa ylempää akateemista loppututkintoa
  • hyvää suullista ja kirjallista esitystaitoa suomeksi ja englanniksi.

Lisäksi katsomme eduksi kokemuksen pankkien kirjanpito- ja/tai riskienhallintatehtävistä, viranomaisraportoinnista sekä rahoitustilastojen laadinta- ja analyysitehtävistä.

Tarjoamme haastavia ja mielenkiintoisia työtehtäviä kokeneiden alan ammattilaisten joukossa, kannustavan työilmapiirin, erinomaiset mahdollisuudet perehtyä rahoitusmarkkinoihin sekä soveltaa ja kehittää osaamistasi.

Virkasuhde on määräaikainen ajalla 1.12.2020 - 30.11.2021. Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 16) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. Lisätietoja tehtävästä antaa tilastopäällikkö Harri Kuussaari, p. 09 183 2403, harri.kuussaari@bof.fi.

Lue osaston esittely Suomen Pankin verkkopalvelusta. 

Suomen Pankki on Suomen kansallinen rahaviranomainen ja eurojärjestelmän jäsen. Pankki rakentaa taloudellista vakautta. Vakaa hintataso, turvalliset maksujärjestelmät ja luotettava rahoitusjärjestelmä edistävät kestävää talouskasvua, työllisyyttä ja suomalaisten hyvinvointia. Keskuspankki on arvostettu työnantaja, joka panostaa henkilöstönsä työhyvinvointiin ja tarjoaa haasteita sekä mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen. Suomen Pankissa työskentelee noin 360 eri alojen asiantuntijaa. Päätoimipisteemme sijaitsevat Helsingin ydinkeskustassa.