(Poistunut julkaisusta)

Data Scientist | Asiakasymmärrys ja personointi
SOK MEDIA

Alkuperäinen julkaisupäivä 27.8.2019

Uskallamme väittää, että meillä on Suomen mielenkiintoisin data! Samalla me vihaamme spämmäystä ja luokattomia asiakaskokemuksia. Niinpä dataa hyödyntäen ja koneoppimista sekä data science -menetelmiä soveltaen parannamme ja personoimme miljoonien asiakkaidemme saamaa palvelua ja kohdennettua markkinointiamme. Kuinka tämä kaikki istuu sinun tontillesi, siitä seuraavaksi lisää.

Tämä on tilaisuutesi hands on -tekijänä tarttua toimeen ja tulla kanssamme rakentamaan kaupanalan keskiöön ja kuluttajien arkeen älykkäitä digitaalisia palveluita sekä kohdennettua markkinointia ja kanavia. Työssäsi näet konkreettisesti sen tulokset, ja pääset oppimaan sekä hyödyntämään uusimpia data science -menetelmiä työskennellessäsi niin market, tavaratalo- ja erikoisliike, liikennemyymälä- ja polttoneste kuin majoitus- ja ravitsemiskaupankin kanssa yli 2 miljoonan asiakasomistajamme parhaaksi.

Toimivan kumppaniverkoston kanssa työskentelevän viiden hengen Data Scientist -tiimimme ja monien muiden osaavien kollegoidemme tavoitteena on, että kaikki ryhmämme digipalvelut ja markkinointi ovat relevanttia ja personoitua asiakkaillemme. Emme ehkä ihan vielä ole tavoitteessamme eikä maali odota nurkan takana, mutta tavoite on meille kirkas ja askelmerkit sinne pääsyyn selkeät. Kun vielä toimikentässämme tapahtuu paljon, eikä vauhti ole hiljenemään päin, tämä on loistava kohta sinulle hypätä matkaamme!

”Työmme tuloksekkuuden mitattavuus on yksi tämän työn suola. Vielä jopa palkitsevampaa on se, että meidän ratkomiin ongelmiin vastauksia ei löydetä googlettamalla.”

Meillä tulet työskentelemään pientiimeissä tai itsenäisesti jotain tiiviimpää kokonaisuutta kehittäen. Kompakti tiimimme tekee paljon itsenäisiä päätöksiä samoin kuin sparraamme ja tuemme toisiamme arjen työssä. Työmme tuotoksia tuomme ripeästikin tuotantoon ja asiakkaidemme hyödyksi. Siinä missä asiakkaidemme meiltä saamat viestit ja näkemät kampanjat ovat relevantimpia, myös verkkokauppamme suositukset osuvat asiakkaidemme tarpeisiin. Koodaamasi koneoppivat, matemaattiset algoritmit auttavat näin niin markkinointiamme, digitaalista palvelukehitystämme kuin muita liiketoimintamme päättäjiä.

Tutustuttuasi meillä perehdytyksesi myötä kollegoihisi, ratkaisuihimme ja työkaluihimme pääset pikaisesti syvään päätyyn omien ja yhteisten projektiemme myötä. Haarukoimme kokemuksesi ja kiinnostuksesi huomioiden sinulle luontevia haasteita. Alkuun voit tulla mukaan vaikka tuotesuosittelu-projektiin tai asiakassegmentoinnin kehittämiseen. Huolehdimme yhdessä, että tekeminen on innostavaa ja sopivasti sinua haastavaa. Täältä voit käydä tutustumassa personoidun tuotesuosittelun kehittämisemme erityispiirteisiin > linkki

”Meillä et kohtaa haasteita yksin. Rinnallasi työskentelevät niin data engineerit, softakehittäjät kuin palvelumuotoilijat ja business ownerit – et ole kubiikkelissa askarteleva kasvoton työmyyrä.”

Meille on tyypillistä saada asioita aikaiseksi – emme suhaa tuuliviirinä ensin kohti yhtä, sitten toista. Osin tavoitteellisuuteen meitä ohjaa myös tekemisemme valtaisa mittakaava, mikä on myös työmme yksi työmme rikkauksista.

Seuraavaksi tarkemmin siitä, mihin kiinnitämme huomiota

Tässä roolissa meillä pärjäät, kun sinulla on kokemusta koneoppimisesta sekä tuotannollisista data science -ratkaisuista. Ohjelmointikielet kuten Python, Scala tai R ovat sinulle jo entuudestaan työn kautta tuttuja. Tältä pohjalta pystyt tuloksekkaammin paneutumaan esimerkiksi tuotesuosittelujärjestelmiin, kohderyhmäsuositteluratkaisuihin ja ennakoivaan asiakasanalytiikkaan muutamia työsi elementtejä mainitaksemme. Tietokannoista ja pilvipalveluarkkitehtuureista sitä vastoin riittää, kun ymmärrät perusteet.

Oletko työskentelyotteeltasi utelias, oppimishaluinen ja analyyttinen? Olet innostunut oppimaan uusia teknologioita ja taitoja etkä pelkää ottaa vastuuta ja tarttua tuumasta toimeen. Hienoa, tässä roolissa pääset loistamaan!

Koska työskentely meillä on ennen kaikkea yhdessä tekemistä, taitosi toimia monenlaisissa tilanteissa erilaisten ihmisten kanssa on arvossaan. Ne auttavat sinua myös luontevasti verkostoitumaan niin talon sisällä kuin Vallilan ulkopuolellakin.

Otatko haasteen vastaan?

Mikäli tältä istumalta olet valmis tulemaan työkaveriksemme, voit hakea tähän tehtävään oheisen hakulomakkeen kautta 18.9.2019 mennessä. Käymme hakemuksia läpi ja tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo mahdollisesti hakuaikana. Älä siis suotta odota hakemisen kanssa viime hetkeen.

Jos sinua jäi vielä jokin seikka askarruttamaan, Mikael juttelee mielellään kanssasi esimerkiksi tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen. Hänet tavoitat parhaiten 6.9. klo 13:00-14:00 tai 13.9. klo 14:00-15:00 numerosta 041 451 6808 tai sähköpostitse mikael.ruohonen@sok.fi.