(Poistunut julkaisusta)

Data Scientist (2 hlöä)
OP Ryhmä

Alkuperäinen julkaisupäivä 25.1.2018

Vaikka asiakkaidemme arjen perustarpeet eivät ole muuttuneet, toimialaamme ja toimintatapojamme ravistellaan useasta suunnasta. Toiset kutsuvat sitä digitalisaatioksi, me puhumme mahdollisuudesta – mahdollisuudesta parantaa asiakkaidemme palvelukokemusta heitä kuuntelemalla ja toimintaamme kehittämällä.

Haemme nyt Vahinkovakuutuksen liiketoimintaamme, Business Data and Analytics Management –tiimiimme Helsinkiin kahta data- ja analytiikkaosaajaa tuottamaan meille analytiikan keinoin dataa operatiivista toimintaa varten.

Data Scientist (2 hlöä)

Vastaat liiketoiminnan kannalta tärkeän tiedon tunnistamisesta sekä sen analysoimisesta ja jakamisesta; varmistat myös, että dataa käytetään aktiivisesti kaikessa toiminnassa ja toiminnan muotoutumisessa. Analysointiratkaisujen valitseminen, määrittäminen ja käyttöönotto operatiivisella tasolla ovat myös osa päivittäistä työtäsi. Tunnistat ja nostat esiin edistyneen analytiikan mahdollisuuksia liiketoiminnan tavoitteiden edistämisessä.

Tavoitteenasi on vahinkovakuutuksen analytiikkakyvykkyyksien ja datapohjan rakentaminen ja yhdenmukaistaminen sekä kehittäminen. Pääset myös osallistumaan vahinkovakuutuksen operatiivisen riskienhallinnan digitaaliseen uudistamiseen liiketoiminnassa. Toimit niin sisäisten kuin kolmansienkin osapuolten tuottaman datan hyödyntämisen lähettiläänä, ja vaikutat laajasti matriisissa OP Ryhmäpalveluiden eri organisaatioiden kanssa.

Pähkinänkuoressa: Työssäsi autat liiketoimintaa tekemään älykkäämpiä päätöksiä dataan perustuvien havaintojen pohjalta.

Sinusta

Olet etsimämme osaaja, jos osaat käsitellä ja analysoida dataa, ja hallitset tilastollisia menetelmiä, ennustemalleja sekä datan soveltamista edistyneen analytiikan keinoin. Analyyttinen päättelykykysi onkin vailla vertaa, raportointi on lähellä sydäntäsi, ja osaat viestiä ja visualisoida datan ja sen tulokset ymmärrettävästi erilaisille yleisöille.

Toivomme kokemusta analytiikan hyödyntämisestä liiketoiminnan tukemisessa, mutta vielä enemmän painotamme paloa ja tahtoa hyödyntää dataa. Emme etsi puhdasta matemaatikkoa, vaan soveltajaa, joka haluaa hyödyntää dataa operatiivisessa liiketoiminnassa, eikä pelkää astua esiin ja puhua datan puolesta tiukissakaan tilanteissa. Voit siis olla myös vastavalmistunut, kunhan sinulla on osaaminen kohdillaan, ja olet hurahtanut dataan ja analytiikkaan.

Lisäksi toivomme sinulta:

  • Kykyä hyödyntää erilaisia tietokantoja ja tietolähteitä ja niiden periaatteiden ymmärrystä (SQL, rajapinnat, jne.)
  • Vahvoja tiedon visualisointitaitoja ja soveltuvien ohjelmien osaamista (SAS VA, Tableau, Qlik, IBM i2)
  • Tilastollisten menetelmien, ennustemallien ja soveltuvien ohjelmistojen vahvaa osaamista (SAS, SSPS, R, Python jne.)
  • Erinomaista tietokantojen ja -järjestelmien osaamista

Tyyppinä olet itsenäinen, oma-aloitteinen ja ennakkoluuloton. Pidät uusien ratkaisujen luovasta kehittelystä, ja sinulta löytyy aimo annos sosiaalisia ja viestinnällisiä taitoja. Tiimityö sekä matriisissa toimiminen ja vaikuttaminen sujuvat sinulta luontevasti.

Meistä

Tulet osaksi uutta Business Data and Analytics-tiimiä. Tiimissä pääset vaikuttamaan merkittävästi asiakaskokemuksen luontiin ja kannattavuuteen digitaalisen toimintaympäristössä sekä luomaan täysin uusia toimintamalleja.

Me paiskimme töitä tosissamme, ja olemme huomanneet, että hymyssä suin haasteet taklataan varmemmin. Toivottavasti myös sinä tartut asioihin positiivisen kautta ja tuot meille tullessasi uudenlaista ajattelua sekä periksiantamattomuutta.

Lisätietoja ja hakuohjeet

Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävästä tai meillä työskentelystä Tero Järvinen kertoo sinulle mielellään lisää, tero.j.jarvinen(at)op.fi tai puhelimitse 010 253 2366.

Jos taas vakuutimme sinut jo siitä, että tätä mahdollisuutta ei kannata jättää väliin, voit hakea tehtävään 16.2.2018 mennessä oheisen linkin kautta kertomalla meille motivaatiostasi ja osaamisestasi. Käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana, joten älä suotta hae tehtävään vasta viimeisenä hakupäivänä.

Tehtävä on vakituinen, ja pääset työskentelemään upeaan Helsingin Vallilan toimipisteeseemme. Olisi hienoa, jos pystyisit aloittamaan työskentelyn kanssamme mahdollisimman pian. Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään perusmuotoinen turvallisuusselvitys, huumausainetesti ja terveyskysely.