Data Platform -ratkaisuiden tekninen asiantuntija, IT-operaatiot
Ilmarinen

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 1.6.2021

Haussa

Data Platform -ratkaisuiden tekninen asiantuntija, IT-operaatiot

Ovatko data ja siihen liittyvät tekniset ratkaisut kuten Data Platformit, tietovarastot, MDM-ratkaisut tai analytiikkaratkaisut ja näihin liittyvät toimintamallit intohimosi? Näetkö datan olevan yksi keskeinen digitalisaation ja liiketoiminnan kehittämisen edellytys? Hyvä, niin mekin täällä Ilmarisella! Siksi haemmekin nyt teknistä asiantuntijaa ottamaan teknisen vastuun Ilmarisen IT-tuotannon Data Platform -ratkaisuista yhteistyössä kumppaniemme kanssa. Tehtävässä tuet ketteriä prosessikehitystiimejämme ja liiketoimintalinjojamme datan hyödyntämisen ja datalla johtamisen tavoitteiden saavuttamisessa. Osaat kuvata, kehittää ja viedä käytäntöön tietovarastokehitykseen, tiedonhallintaan ja tiedolla johtamiseen liittyviä parhaita käytäntöjä ja toimintatapoja. Työssäsi vastaat IT-palveluiden häiriöttömästä teknisestä toimivuudesta ja pyrit jatkuvasti parantamaan palvelutuotannon luotettavuutta. Olemme tällä hetkellä tilanteessa, jossa mietimme seuraavan askeleen ottamista pilvinatiiviin Data Platform -maailmaan, joten nyt on loistava tilaisuus päästä vaikuttamaan siihen, miltä Ilmarisen datakyvykkyydet näyttävät jatkossa.


Keskeisiä työtehtäviäsi ovat

 • Vastaat Data Platform -alueen teknisistä ratkaisuista, vaatimuksista, käyttövaltuushallinnan koordinoinnista sekä ratkaisuiden suunnittelusta.
 • Vastaat vastuualueesi tiekartan suunnittelusta sekä toteutuksen läpiviennistä yhteistyössä alueen palveluomistajan ja arkkitehtuurin kanssa.
 • Varmistat vastuualueesi kustannustehokkuuden sekä teknisen toimivuuden sekä jatkuvuuden.
 • Varmistat palveluiden jatkuvuuden hyödyntäen moderneja teknologioita ja kyvykkyyksiä
 • Osallistut kehittämiseen oman vastuualueesi asiantuntijana ja vastaat palvelutuotannon vaatimuksista liiketoimintaprosessikehityksessä
 • Vastaat valittujen IT- palvelutoimittajien teknisestä ohjaamisesta Ilmarisen toimittajaohjausmallin mukaisesti
 • Osallistut tarvittaessa IT-tuotannon vakavien häiriö- tai ongelmatilanteiden selvitykseen vastuualueesi teknisenä asiantuntijana


Odotamme sinulta taitoa ja tahtoa
Edellytämme sinulta

 • Teknistä yliopisto- tai ammattikorkeakoulututkintoa
 • Aiempia näyttöjä ja kokemusta Data Platform - tai tietovarastointiratkaisuiden ylläpidosta ja kehityksestä (esim. tietovarasto, ETL, EDW, SQL), analytiikan kokonaisratkaisusta, MDMratkaisuista tai dataintegraatioista.
 • Teknistä syväosaamista ja kokemusta vähintään jostain seuraavista teknologioista: Cloud-pohjaiset dataratkaisut kuten Google Cloudin tuotteet, Snowflake tai muu vastaavat, Informatica Powercenter, IICS tai Microsoft SQL server.
 • Tiimin työn ohjaamiseen liittyvää kyvykkyyttä ja innokkuutta.
 • Energisyyttä, draivia, kykyä innovoida, tavoitteellisuutta, ratkaisukeskeistä työskentelyotetta, itsenäistä työskentelytapaa sekä kykyä priorisoida tavoitteen saavuttamisen kannalta keskeiset asiat, unohtamatta yhteistyötä tiimin kanssa.
 • Halua lähteä muuttamaan organisaation kulttuuria datalähtöiseksi ja rakentamaan tulevaisuuden teknisiä kyvykkyyksiä sekä kehittää omaa osaamista.
 • Halua katsoa konepellin alle, mutta samanaikaisesti kykyä esittää ratkaisuja ylätasolla selkeästi ja liiketoimintalähtöisesti.
 • Hyviä yhteistyötaitoja sekä kykyä esittää tekniset asiat ymmärrettävästi
 • Sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa.

Lisäksi tehtävässä menestymistä tukee

 • Julkipilviosaaminen (GCP, Azure tai AWS) sekä tietokantaosaaminen (esim. SQL tai DB2)
 • Aiempi kokemus pilvitransformaatiohankkeesta data-alueella sekä ITIL-prosessien ymmärrys
 • Kokemus esimerkiksi seuraavista: Data Vault 2.0 -mallinnus ja MDM-välineet
 • Kokemus erilaisista Data Platformin kehittämisen ja ylläpidon toimintamalleista, esim. DataOPS
 • Näkemyksien omaaminen Data Governancen ja datakulttuurin rakentamisesta organisaatioon
 • Arkkitehtuuriosaamista teknisen suunnittelun näkökulmasta.

Meille kannattaa tulla

Tarjoamme sinulle näköalapaikan suomalaiseen yrityskenttään sekä mielenkiintoisen ja monipuolisen työn osana tuloksentekijätiimiä ja mukavaa työyhteisöä. Ilmarisen strategia nojaa vahvasti digitaalisiin keinoihin ja datalla johtaminen ja datan hyödyntäminen on yksi keskeinen osa strategiamme toteutumista. Tässä tehtävässä pääset rakentamaan näitä tavoitteita varten tarvittavia kyvykkyyksiä. Pääset työskentelemään ja valitsemaan uusimpien teknologiaratkaisuiden välillä ja toimimaan osaavien toimijoiden kanssa, hyödyntäen parasta osaamistasi laajasti sekä oppimaan ja kehittymään. Työssäsi saat haastaa itseäsi vastuullisessa tehtävässä Ilmarisen arvojen mukaisesti yhdessä menestyen kollegoidesi ja alan johtavien toimijoiden
kanssa. Hyvä työelämä on meille tärkeää – tuemme sitä monella tavalla. Meillä on osaavat ihmiset ja innostava ilmapiiri. Teemme merkityksellistä työtä ja haluamme olla vetovoimaisin työelämän kumppani – vastuullisesti sinua varten.

Hae nyt

Lisätietoja tehtävästä antaa Eija-Kaarina Matilainen (Director, Production and IT-operations) puh. 040 539 9117 ke 2.6. klo 11–13, pe 4.6. klo 11-12. ti 8.6. klo 9-11/12-13 sekä pe 11.6. klo 12-13.

Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi 21.6.2021 mennessä. Toteutamme rekrytoinnin yhdessä Experiksen kanssa. Hae tehtävää sivujen www.experis.fi kautta painamalla Hae-painiketta.

Valitulle henkilölle tehdään Ilmarisen käytännön mukaisesti luotettavuusselvitykset (luottotiedot, huumausainetestaus sekä tietyissä rooleissa turvallisuusselvitys).

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot