(Poistunut julkaisusta)

Data Governance Specialist
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 17.3.2020

OP:lla visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa. Sen sijaan, että parantelisimme nykyistä, haluamme luoda jotain täysin uutta. Olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan kohti yhä ketterämpää ja itseohjautuvampaa toimintatapaa, jonka ytimessä ovat itsenäiset ja nopeaan päätöksentekoon kykenevät tiimit. Ja miksikö? OP:laisuus rakentuu rohkeudelle ja tällä muutoksella tavoittelemme entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta.

Kun rakennamme jotain, jota ei vielä ole tarvitsemme joukkoomme parhaita asiantuntijoita näyttämään suuntaa. Miltä kuulostaa – oletko valmis hyppäämään mukaan? Etsimme nyt Data Governance Specialistia Helsinkiin vahvistamaan Kehittäminen & Teknologiat -toiminnon Tiedonhallinta-heimoamme.


Data Governance Specialist (Helsinki)

 
Data Governance Specialistina työskentelet osana Tietoarkkitehtuuritiimiä ohjaten OP:n liiketoimintoja tiedonhallinnan ja sen laadun kehittämisessä ketterien menetelmien mukaisesti. Osaltasi varmistat, että tiedolla pystytään tuottamaan OP Ryhmälle ja asiakkaillemme arvoa laadukkaasti sekä nykyisten että kehitettävien palveluiden osalta. Keskeisen osan päivittäisistä tehtävistäsi muodostavat metadatan hallinnan ja metatietoratkaisujen kehittäminen tai OP:n loogisen tietomallin kehittäminen. Lisäksi pääset osallistumaan useisiin projekteihin ja monipuolisesti eri tiimien kehitystyöhön tiedonhallinnan saralla.


Tehtävässä vastaat yhdessä Tietoarkkitehtuuri-tiimin kanssa:

•    OP:n metatietopalvelujen ja -ratkaisujen kehittämisestä liiketoimintatarpeita vastaaviksi
•    Metadatan hallintaratkaisun (IBM Information Governance Catalog) kehitystehtävistä ja vastaavien uusien teknisten ratkaisujen kartoittamisesta
•    Tiedonhallinnan kyvykkyyksien kehittämisestä (data catalog, data lineage, data models)
•    Metatiedon mallintamisesta yhdessä liiketoiminnan ja kehitysorganisaatioiden kanssa
•    Mikäli osaamisesi painottuu tietomallinnukseen, voit toimia enemmän OP:n loogisen tietomallin kehittämisessä yhdessä tiimin muiden mallintajien kanssa. Tässä työssä käytämme Erwin Data Modeleria. 

Tehtäväksi menestyäksesi odotamme sinulta:

•    Useamman (5+) vuoden kokemusta tiedonhallinnan alueen kehittämistyöstä ja tiedonhallintaan käytetyistä teknisistä ratkaisuista sekä näyttöä ratkaisujen ja ympäristöjen suunnittelusta, käyttöönotosta ja hallinnoimisesta
•    Kokemusta tietokantojen kanssa työskentelystä ja API-rajapinnoista
•    Kokemusta metadatakyvykkyyksien kehittämisestä, datan standardoinnista ja datan laadun kehittämisestä tai kokemusta tiedon mallintamisesta loogisella tasolla


OP:lla olemme alan kehityksen etujoukoissa, mutta laajassa ja verrattain kompleksisessa toimintaympäristössämme meillä on myös useita vuosikymmenten varrella rakentuneita kerroksia. Sinulla on kykyä tunnistaa näitä keskinäisriippuvuuksia, ongelmia ja riskejä monisyisessäkin ympäristössä. Systemaattisella työotteellasi johdat oman alueesi muutosta pitkäjänteisesti haastamalla olemassa olevaa ja tuoden rakentavasti esiin oman luovan näkemyksesi. 

Ketterässä toimintaympäristössämme arvostamme työntekijöissämme itseohjautuvuutta sekä rohkeaa oma-aloitteisuutta asioiden ja ideoiden eteenpäin viemiseksi. Toimit liiketoiminnan ja teknisen toteutuksen rajapinnassa, joten teknisen osaamisen lisäksi fasilitoit keskusteluja liiketoiminnan ja teknisen henkilöstön kanssa luontevasti. Tässä sinua auttavat erinomaiset vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaitosi. Olet suorittanut tehtävään soveltuvan korkeakoulututkinnon ja työhön liittyvissä asioissa kommunikoit sujuvasti suomeksi ja englanniksi niin puhuttuna kuin kirjoitettunakin.


Miksi OP – Mitä tarjoamme sinulle?
Tule kanssamme luomaan toimialan parhaita tuotteita ja palveluita yhdessä muiden ammattilaisten kanssa!  Pääset työskentelemään moderneissa ja valoisissa tiloissa Vallilan kampuksella hyvien kulkuyhteyksien päässä. Vallilassa työskentelee n. 2 000 työntekijää ja koko OP Ryhmässä noin 12 000 henkilöä, joten osaamista löytyy hurja määrä eri alojen asiantuntijoilta.

Vaikka olemmekin siirtyneet perinteisestä finanssialan toimijasta entistä enemmän kohti tech-taloa, olemme kuitenkin pankki, ja siten henkilökuntaetuihimme kuuluvat henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut. Lisäksi saat käyttöösi kattavan työterveyshuollon, laajan hoitokuluvakuutuksen sekä täysajan tapaturmavakuutuksen. Lisäksi tarjoamme liikunta- ja kulttuuriedun sekä mahdollisuuden edulliseen lomailuun OP:n lomaosakkeissa. Isona talona meillä toki on myös tarjota ison talot edut henkilökohtaiselle ammatilliselle kasvulle ja kehittymiselle. Kurkkaa lisää arjestamme ja laitahan samalla uudenkarhea OP Tech - Podcastimme kuunteluun! Täältä pääset myös tutustumaan hiljattain julkaistuun tietotilinpäätökseemme, jossa olemme avanneet tietojen käsittelyä ja hyödyntämistä koskevat periaatteet ja käytäntömme.


Lisätiedot ja hakuohjeet
Heräsikö mieleesi kysyttävää? Lisätietoja tehtävästä antaa mielellään Tiedonhallinnan Product Owner Tuula, tuula.turtiainen(a)op.fi. Jos taas olet näillä tiedoin vakuuttunut siitä, että tämä voisi olla sinun seuraava tehtäväsi, lähetä hakemuksesi tehtävään viimeistään sunnuntaina 29.3. Aloitamme hakemusten käsittelyn jo hakuaikana, joten ethän suotta jätä hakemista viimetippaan. 

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.