Data Engineer, Non-Life Insurance
OP

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 11.10.2021

Haluatko kehittää jopa miljoonan käyttäjän arkeen vaikuttavaa data- ja tietoratkaisuja? Mitä jos voisit tehdä kaikkea tätä osana ketterää, autonomista ja osaavaa tiimiä?

 

Data Engineer, Non-Life Insurance

 

Meillä OP:lla Tietopääoma ja Finanssiäly -yksikkömme vastaa valtavan tietopääomamme hyödyntämisestä asiakkaidemme, työntekijöidemme ja sidosryhmiemme parhaaksi. Yksikkömme vastaa muun muassa tietovarastoinnin, tiedonhallinnan, koneoppimisen sekä raportoinnin ja analysoinnin kehittämisestä aina ideasta tuotantoon saakka. Tämä toki on vain pintaraapaisu kaikesta tekemisestämme, joka rakentuu sekä uusien entistä kohdennetumpien tuotteiden kehittämiselle että olemassa olevan hiomiselle.

 

Data Engineerinä tulisit työskentelemään noin 6 henkisessä Tiedolla johtamisen tiimissä, jonka vastuulla on vahinkovakuutuksen data- ja raportointikyvykkyydet.  Pääsetkin mukaan osallistumaan päätöksentekoon siitä, mitä tietoja keräämme sekä mistä ja miten tiedot talletamme. Tiimissä parasta on yhteishenki, joka rakentuu jokaisen omasta asiantuntijuudesta ja sen jakamisesta aktiivisesti muille. Työnteko on välitöntä ja leppoista, mutta ehdottomasti aikaansaavaa. Jaamme yhteisen kiinnostuksen dataan ja datalähtöiseen päätöksentekoon. Takaammekin, että pääset päivittäisessä työssäsi käsittelemään laajoja data-aineistoja ja tutustumaan moderneihin työskentelytapoihin. 


Päivittäiset työtehtäväsi rakentuvat ETL ja data stream -ratkaisujen kehittämisen ympärille. Hyödynnät työssäsi erilaisia tietolähteitä ja kehität analysointi- ja raportointikyvykkyyksiä vastaamaan vahinkovakuutuksen liiketoiminnan tarpeita. Toisin sanoen tehtävänäsi on mahdollistaa ketterämpi liiketoiminta ja tukea liiketoiminnan datalähtöistä päätöksentekoa. Osallistut tulevaisuuden informaatioarkkitehtuurin mukaisen data laken suunnitteluun ja toteuttamiseen.  


Odotamme sinulta kokemusta:

 

 • Pilviarkkitehtuurista ja sen komponenteista (AWS)
 • Tietovarastoinnista (on-prem & cloud)
 • ETL-ratkaisuista (työkalut esim. SSIS, DataStage ja Kafka)
 • Ohjelmoinnista (Esim. SQL, Scala, Python ja Spark)
 • DevOps käytännöt (CI/CD)
 • Raportointityökalujen tuntemus lasketaan eduksi (PowerBI)

 

Sinulla ei tarvitse olla kokemusta kaikesta edellä mainitusta mutta arvostamme teknistä taustaasi ja työkokemusta vastaavista tehtävistä. Tässä tehtävässä menestyy kuitenkin parhaiten henkilö, joka on kyvykäs oppimaan uusia teknologisia kokonaisuuksia, valmis lähtemään mukaan konkreettiseen tekemiseen, innokas hahmottamaan suurta kuvaa sekä sopii ulospäinsuuntautuneeseen tiimiin. Lisäksi toivomme, että työskentelet sujuvasti niin suomeksi kuin englanniksikin. 

 

Me OP:lla inspiroidumme Ketterästä tiimityöstä ja yhdessä tekemisestä, joten toivomme, että olet muiden kanssa työskentelystä innostuva ja aktiivisesti mukana oleva kollega. Meille DevOps tarkoittaa mielentilaa, jossa tehokkuus ja laatu kohtaavat yhdessä tekemisen kautta. Toivommekin, että kyseinen työskentelytapa on sinulle tuttu jo entuudestaan. 

 

Mitä me tarjoamme sinulle?   

 

Meillä luodaan ja kehitetään toimialan parhaita tuotteita ja palveluita yhdessä muiden kiven kovien ammattilaisten kanssa! Koko OP Ryhmässä työskentelee noin 12 000 henkilöä, joten osaamista löytyy hurjalta määrältä eri alojen asiantuntijoita. Juuri huippuosaavat kollegat koetaan meillä kyselyjen mukaan eniten ammatillista kasvua vauhdittavaksi seikaksi arjessamme.   

 

Pankkialan toimijana voisi helposti kuvitella muuta, mutta olemme yksi Suomen suurimpia IT taloja ja tuotamme asiakkaille näkyvät IT-ratkaisut pääosin itsenäisesti. Kyky tunnistaa riippuvuuksia, ongelmia ja riskejä sekä toimia näiden pohjalta ratkaisukeskeisesti on meille tärkeää. Ajattelemme, että jokainen tiimiläinen on osaltaan tekemässä OP:sta ketterämpää organisaatiota, joten arvostamme jokaisen omaa itseohjautuvaa työpanosta ja näkemystä erilaisista tavoista päästä hyviin lopputuloksiin.  
 
Lisäksi tietenkin meiltä löytyy erittäin kilpailukykyiset henkilöstöedut. Etuihimme kuuluvat henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut. Lisäksi saat käyttöösi kattavan työterveyshuollon, laajan hoitokuluvakuutuksen sekä täysajan tapaturmavakuutuksen. Lisäksi tarjoamme liikunta- ja kulttuuriedun sekä mahdollisuuden edulliseen lomailuun OP:n lomaosakkeissa. Isona talona meillä toki on myös tarjota ison talot edut henkilökohtaiselle ammatilliselle kasvulle ja kehittymiselle. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii OP Software Academy, jossa saat lisäkouluttautua työajallasi.    
  
Näin haet meille töihin   

 

Mikäli tunnistit itsesi yllä mainitusta, niin hae tehtävään heti! Käymme hakemuksia läpi jo hakuajalla. Viimeinen hakupäivä on sunnuntaina 31.10.. Lisätietoja tehtävästä antaa sähköpostitse Lauri Vornanen (etunimi.sukunimi@pohjola.fi). Olemme sinuun yhteydessä heti käsiteltyämme hakemuksesi, joten sinun ei tarvitse odotella turhia.

 
Finanssialalla luottamus ja vastuullisuus ovat toimintamme perusta, minkä vuoksi tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.  

 

OP Ryhmä on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme. Lisätietoa OP:sta työnantajana ja kaikki avoimet tehtävämme löydät osoitteesta www.op-careers.fi.  

 

#LI-150651861_MS2

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

 • Ilmoitusnumero: 1510548
 • Tehtäväalue: IT
 • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
 • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
 • Hakuaika päättyy: 31.10.2021
 • Hakuosoite: www-osoite
 • Sijainti: Helsinki