Data Engineer, Credit Engine
OP

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 13.1.2022

Miltä kuulostaisi mahdollisuus päästä mukaan mullistamaan Suomen asuntolainamarkkinoita ja kehittämään OPlla rakennettua täysin automaattista asuntolainojen luottopäätös- ja hinnoittelumoottoria? Kiehtovatko sinua automaattisen päätöksenteon mallit ja koneoppiminen sekä alueeseen linkittyvät analytiikka- ja Big Data -ratkaisut? Mahtava juttu – saatat olla etsimämme työkaveri asuntolainojen automaattipäätöksentekoa kehittävään tiimiimme Helsinkiin. 

 
DATA ENGINEER, CREDIT ENGINE
 

Ravistele Suomen asuntolainamarkkinoiden ydintä ja liity joukkoomme kehittämään täysin automatisoitua Credit Engineä asuntolainaehdotuksia varten. Olemmekin ylpeitä voidessamme sanoa, että olemme ensimmäisiä Euroopassa, jotka ovat luoneet tällaisen ratkaisun julkiseen pilveen! Nyt haemme joukkoomme Credit Engine Data Engineeriä jakamaan intohimoamme luoda uutta ja nähdä konkreettisia tuloksia, joita asiakas saa kokea.
  
Credit Engine Data Engineerina pääset vaikuttamaan rahoituksen kannattavuuteen, luottoriskiin, asiakaskokemukseen ja palveluprosessin automatisointiin. Tavoitteesi on luoda olosuhteet koneoppimisen käyttöön ja sen laadukkaaseen käyttöön heimossasi. Ohjaat ja kehität AWS-pohjaisten analytiikan ja Big Data -ratkaisujen käyttöä. Osallistut sen päättämiseen, mitä tietoja keräämme, mistä ja miten säilytämme niitä. Tämän lisäksi analysoit dataa tukeaksesi liiketoiminta- ja kehitystarpeitamme. Koska olet alasi asiantuntija, toivomme sinun osallistuvan strategisiin suunnitelmiin ja projekteihin, jotka liittyvät digitalisaatioon, AWS-pohjaiseen analytiikkaan ja Big Dataan. Työskentelet tiimissä, joka vastaa asumisen rahoituksesta ja asumisen palveluista, mutta oma DW- ja Data & Knowledge -kotiorganisaatiosi tukee sinua kaikessa tekemässäsi! Tässä tehtävässä yhdistyvätkin mitä parhaimmalla tavalla mahdollisuudet jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen, moniosaavilta työkavereilta oppimiseen sekä kunnianhimoisten ratkaisujen kehittämiseen.

 
Näillä eväillä menestyt tehtävässä varmasti

 

Rekrytointimme ei missään tapauksessa ole salatiedettä, joten haluamme kertoa mahdollisimman selkeästi millaista osaamista arvostamme ja tietenkin, millaisesta kokemuksesta uskomme olevan eniten hyötyä tehtävää ajatellen.  

 

Teknologiamielessä uskomme vahvan Python-, Spark-, SQL- ja AWS-analytiikan tuntemuksen olevan valttia tehtävässä menestyäksesi. Lisäksi toivomme sinulta aiempaa kokemusta ja ymmärrystä datan integroinnista ja datamuutoksista. Jos olet rakentanut dataputkia (ETL tai reaaliaikaisia) lähimenneisyydessä – vielä parempi! Ja jos sinulla on AWS-sertifikaatteja tai olet käyttänyt BI-työkaluja (kuten PowerBI  tai Tableau), kerro siitä meille. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla seppä syntyessäsi heti ensimmäisestä päivästä lähtien, sillä uuden kokeilu, oppiminen sekä ennen kaikkea halu oppia ovat OP:n kulttuurimme keskeisiä elementtejä. Ja kuten edellä todettiin, et ole yksin – tiimisi ja kollegasi ovat täällä auttamassa sinua.

 

Tehtävässä menestymistäsi tukee soveltuva koulutus kvantitatiivisen analytiikan alalta. Tämä voi olla esimerkiksi rahoituksen, poliittisen taloustieteen, fysiikan tai matematiikan alalta. Koulutustaustasi ja työkokemuksesi ansiosta sinulla on kyky yhdistää teoriaa ja käytäntöä tavalla, joka palvelee liiketoimintaa. 
 
Käytämme päivittäisessä työssämme ketteriä menetelmiä, joten toivomme, että ne ovat sinulle tuttuja tai haluat oppia niistä lisää. Työskentelytapasi on tavoitteellinen ja analyyttinen; olet hyvä priorisoimaan tehtäviä ja sinulla on hyvät ajanhallintataidot. Olet ratkaisukeskeinen ja kommunikointi- ja yhteistyötaitosi ansiosta sinulla on tapa motivoida muita osallistumaan ja luomaan yhdessä uusia ratkaisuja! Työasioissa kommunikoit sujuvasti niin suomeksi kuin englanniksi.


Miksi meille kannattaa hakea?

 

Tule mukaan rakentamaan OP:sta edelläkävijä tekoälyn ja automaation käytössä! Pankkialan toimijana voisi helposti kuvitella muuta, mutta olemme yksi Suomen suurimpia IT- ja datataloja ja tuotamme asiakkaille näkyvät IT-ratkaisut pääosin itsenäisesti alusta loppuun. 

 

Kannustamme ja autamme sinua kehittymään myös ammatillisesti. Meillä on käytössä ns. 70-20-10 -periaate, mikä tarkoittaa, että käytät 70% ajastasi päivittäisiin tehtäviin, 20% työskentelytapojen hiomiseen ja viimeiset 10% vapaasti uusien taitojen oppimiseen. Tämän osuuden voit käyttää esimerkiksi OP Software Academyssa, jossa voit laajentaa osaamistasi monella eri osa-alueella. Voit siis laajentaa osaamistasi työajalla! 

 

Saat käyttöösi monipuoliset henkilöstöetumme, johon kuuluvat henkilöstörahasto sekä henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut. Tarjoamme myös kattavan työterveyshuollon, laajan hoitokuluvakuutuksen sekä täysajan tapaturmavakuutuksen. Työssäjaksamiseen panostamme arjen tasapainolla ja joustavuudella sekä tarjoamalla käyttöösi lounas-, liikunta- ja kulttuuriedut sekä mahdollisuuden edulliseen lomailuun OP:n lomaosakkeissa. 
 

Kiinnostuitko? Haluamme kuulla sinusta lisää!

 

Voisiko tässä olla juuri sinulle sopiva seuraava askel urallasi? Laitahan hakemusta tulemaan viimeistään su 9.1.2022. Huomioithan, että 23.12.2021-9.1.2022 keskitymme ennen kaikkea joululomailuun. Emme tänä aikana käsittele aktiivisesti saapuneita hakemuksia, vaan palaamme asiaan vasta hakuajan päätyttyä. 

Otahan siis rennosti, vaikkapa ottamalla kuunteluun OP Tech Podcastin jakso, jossa avaamme Credit Engineä ja automaattista päätöksentekoa.

 

Jäikö jokin kuitenkin mietityttämään? Lisätietoa tehtävästä ja tiimistä antaa Product Owner/ Senior Credit Strategist Teemu Muukkonen (teemu.muukkonen(at)op.fi).  Mikäli sinulla on kysyttävää OPlla työskentelystä, Competence Lead Henri Korhonen (henri.korhonen(at)op.fi) on mielellään avuksi.
 
Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet, ja teetetään perusmuotoinen turvallisuusselvitys, huumausainetesti ja terveyskysely.
 
OP Ryhmä on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme. Lisätietoa OP:sta työnantajana ja kaikki avoimet tehtävämme löydät osoitteesta www.op-careers.fi.  #LI-MS3

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1551957
  • Tehtäväalue: IT & Tech
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 30.1.2022
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki