Data Developer
VR Group Oy

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 20.11.2021

Data Developer

Haluatko työskennellä yhteiskuntaa pyörittävän vastuullisen liikenteen parissa ja olla sujuvoittamassa junien kunnossapitoa oikea-aikaisella ja laadukkaalla datalla? 

VR Groupin IT-yksikkö eli Digital Crew kehittää konsernin digitaalisia palveluja yhdessä liiketoimintojen kanssa ja rakentaa kyvykkyyttä, jolla varmistetaan kehittämisen sujuvuus ja tehokkuus tuotteiden ja palvelujen alkuvaiheesta elinkaaren loppuun saakka. Digital Development -tiimissä on yhteensä reilu kaksikymmentä sovelluskehittämisen, tiedonhallinnan, laadunhallinnan ja designin moniosaajaa. 

Yksi Digital Crew’n tärkeimmistä hankkeista on muutaman vuoden kehitteillä ollut VR:n yhteinen tietoalusta VR Data Platform, joka mahdollistaa tehokkaan tiedonsiirron ja tiedon hyödyntämisen. VR panostaa merkittävästi tietoon ja analytiikkaan ja VR Data Platformin tavoite on enenevissä määrin tarjota tietoa palveluna (Data as a Service).

VR Groupin tytäryhtiö VR FleetCare on raideliikenteen kunnossapitoyritys ja tarjoaa asiakkailleen kaluston ylläpitopalveluita. VR FleetCare tekee parhaillaan transformaatiota moderneihin toimintamalleihin ja uusii merkittävästi järjestelmäkantaansa. Järjestelmämielessä uudistusten keskiössä on Infor OS Cloud Edition.

Haemme nyt kehittäjää Digital Crew -yksikköön rakentamaan kanssamme tehokkaita integraatioita ja tietopalveluita erityisesti kunnossapidon liiketoiminta-alueelle VR FleetCareen. 

Millainen työn sisältö on?

Tärkeimpänä tehtävänäsi on määritellä tarvittavia integraatioita ja tietopalveluita yhdessä liiketoiminnan ja ratkaisuarkkitehtien kanssa. Kunnossapidon toiminnanohjausjärjestelmän uudistamista edistävässä hankkeessa kehität kunnossapidon integraatioita ja API-palveluita. 

Integraatioihin käytetään AWS-pohjaisen VR Data Platformin lisäksi kunnossapidon toiminnanohjausjärjestelmän Infor LN:n integraatiotyökalua ION:ia. Tietopalvelut ovat lähtökohtaisesti API-palveluita. Kunnossapidon integraatioiden ja API-palveluiden edistämisen lisäksi rooliin kuuluu niiden monitorointi ja operointi. Lisäksi tuet integraatiotyökalun eli ION:n pääkäyttäjää kehittämään ja ylläpitämään toiminnanohjausjärjestelmän integraatioita muihin järjestelmiin. 

Osana datatiimiä osallistut myös muiden liiketoimintojen tietopalveluiden kehitykseen ja VR Data Platformin sekä API-hallinnan infrastruktuurin ja toimintamallien jatkuvaan parantamiseen. 

Mitä odotamme sinulta?

 • Kykyä kommunikoida liiketoiminnan sidosryhmien kanssa ja muuttaa liiketoimintavaatimukset toteutettaviksi ratkaisuiksi
 • Kiinnostusta tiedolla johtamiseen ja sen mahdollistamiseen
 • Kokemusta integraatioiden toteutuksesta
 • Kokemusta API-palveluiden toteutuksesta
 • AWS- ja Python-osaamista.

Minkälaisesta kokemuksesta on etua?

 • Kokemusta ION-integraatiotyökalusta tai vastaavasta low code -ympäristöstä
 • Kokemusta GitHubista ja Atlantiksesta
 • Kokemusta raportoinnin ja analytiikan ratkaisuista (tietovarastointi, raportointi, data science, Snowflake, PowerBI)
 • Kokemusta ketterän kehittämisen menetelmistä.

Miksi valitsisit meidät?

Ei ole yhdentekevää, miten junalla liikkumisen ja junien kunnossapidon digitaalisia palveluja kehitetään. Tässä roolissa pääset kehittämään integraatioita ja tietopalveluita uusimmilla tekniikoilla ja ketterillä toimintamalleilla. Saat ympärillesi todella kovan luokan osaajat, tukea ja aikaa omaan ammatilliseen kehittymiseesi, jonka lisäksi olet osa monipuolista tiimiä, joka tekee aktiivisesti yhteistyötä parhaimpien ratkaisujen löytämiseksi. Meillä työskennellessä olet lähellä liiketoimintaa, kehittäminen on pitkäjänteistä ja näet suoraan työsi hyötyjen vaikutuksen. 

Viime vuosien aikana olemme modernisoineet ympäristöjämme ja kehittäneet uusia digitaalisia palveluita kovalla kunnianhimolla. Matka on vielä kesken, pääset osaamisellasi mukaan vaikuttamaan.

Haluamme luoda parasta työntekijäkokemusta, koska uskomme sen tuottavan parhaan asiakaskokemuksen. Meillä arvostetaan työn joustavuutta, mahdollisuuksia työskennellä etänä sekä tasapainottaa työ ja perhe-elämä. Hyvien työsuhde-etujen lisäksi saat mahdollisuuden liikkua vapaasti Suomen rautateillä. Digitalisaatioon panostaminen on ratkaisevassa roolissa, kun tulevaisuus kulkee vastuullisesti raiteilla ja toimimme Suomen yhteiskunnan tukirankana.

Kiinnostuitko? 

Hienoa! Jätä hakemus 5.12.2021 mennessä oheisen linkin kautta. 

Kaipaatko lisätietoa? 

Lisätietoja tehtävästä antaa Atti Myllyniemi puhelimitse 050 541 6348 26.11.2021 klo 13-15 sekä 2.12.2021 klo 10-12. Atin löytää myös LinkedIn:stä.

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys. Konsernissa työskentelee noin 6 000 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä. VR Groupin sisäiset konsernipalvelut tukevat ja palvelevat konsernin liiketoimintoja.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

 • Ilmoitusnumero: 1527413
 • Tehtäväalue: IT
 • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
 • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
 • Hakuaika päättyy: 5.12.2021
 • Hakuosoite: www-osoite
 • Yhteyshenkilö: Atti Myllyniemi (atti.myllyniemi (a) vr.fi)
 • Sijainti: Helsinki