Data-arkkitehti
Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 16.2.2021

Oletko sinä kehittämishaluinen ja dynaaminen tekijä, jolla on aito halu viedä Fennia kohti tulevaisuutta? Etsimme nyt vakituiseen tehtävään data-arkkitehtiä.

Tulet olemaan osa kokonaisarkkitehtuuritiimiä ja teet läheisesti yhteistyötä data & analytiikka -tiimin kanssa. Arkkitehtitiimin tehtävänä on osaltaan edesauttaa Fennian muutosmatkaa kohti Tulevaisuuden Fenniaa. Osana monivuotista transformaatiota meillä on datan osalta tarve:

 • kuvata järjestelmien tietomallit standardeilla tavoilla 
 • mallintaa Fennia-tasoinen tietomalli käyttäen arkkitehtuurin työkaluja
 • määritellä tiedon masteroinnin sekä tietovirrat järjestelmien välillä
 • jalkauttaa keinot tiedon laadun parantamiselle ja ylläpidolle
 • ohjata datamigraatiota nykyisistä järjestelmistä uusiin.

Hakijalta odotamme

Olet etsimämme henkilö, mikäli sinulla on kokemusta ja näkemystä data-arkkitehtuurista sekä liiketoiminta-, tieto- ja järjestelmäarkkitehtuurien vuorovaikutuksesta. Sinulla tulee olla ratkaisuhakuisuutta ja kykyä jäsentää monimutkaisia kokonaisuuksia ja riippuvuuksia. Tehtävässä onnistuminen vaatii fasilitointi- ja muutosjohtamistaitoja sekä hyviä vuorovaikutustaitoja suomen ja englannin kielellä.

Tähän tehtävään haemme kokenutta osaaja, joten sinulla tulee olla vähintään viisi vuotta kokemusta vastaavista tehtävistä sekä soveltuva korkeakoulutus.

Eduksi katsomme vakuutusliiketoiminnan tuntemuksen, tiedonhallinnan työkalujen osaamisen ja kokemuksen organisaatiotasoisista data governance -toimintamalleista.

Meillä menestyy henkilö, jolla on paloa laajoihin ja rakenteellisiin uudistuksiin sekä aktiivinen tapa kommunikoida eri sidosryhmien kanssa. Etsimme joukkoomme muutosmatkan tekijöitä, jotka inspiroituvat uuden oppimisesta, kehittymisestä sekä uuden yrityskulttuurin ja työtapojen rakentamisesta.

Miksi sinun kannattaa tarttua tilaisuuteen

Fennia tarjoaa monia työelämän mahdollisuuksia rohkeille edistäjille. Pääset mukaan ammattitaitoiseen ja innostavaan tiimiin määrittämään ja implementoimaan parasta asiakaskokemusta, datan mahdollisuuksia ja prosessien automatisointia. Mahdollistamme sinulle jatkuvasti kehittyvän tehtäväkentän ja mielekkäät työtehtävät. Tuemme onnistumistasi kattavalla perehdytyksellä. Toimipaikkasi on Pasilassa, ja arkeasi sujuvoittavat liukuva työaika sekä mahdollisuus etätyöhön.

Tehdessämme merkittävää muutosmatkaa myös työhyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeämpää kuin koskaan ennen. Fennialla saat käyttöösi kattavat henkilöstöedut, kuten erinomaiset työterveysedut ja liikuntamahdollisuudet. Tavoitteenamme on, että jokainen fennialainen voi yhdistää työn ja vapaa-ajan iloa ja hyvinvointia maksimoivalla tavalla.

Kiinnostuitko tehtävästä? Hae siis nyt!

Lisätietoja tehtävästä antaa Head of Enterprise Architecture Jussi Flinkkilä, puh. 050 5456171. 

Pyrimme löytämään sopivan henkilön mahdollisimman pian ja käsittelemme hakemuksia jo hakuajan aikana, joten hakemus kannattaa jättää heti. Hae kuitenkin viimeistään 21.3.2021.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

 • Ilmoitusnumero: 1426294
 • Tehtäväalue: IT
 • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
 • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
 • Hakuosoite: www-osoite
 • Sijainti: Helsinki, Uusimaa, Helsinki, Uusimaa