(Poistunut julkaisusta)

Data-analyytikko
HSL Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä

Alkuperäinen julkaisupäivä 21.9.2020

Myyntiryhmä vastaa koko HSL-alueen joukkoliikenteen lipputuloista ja muista myyntituotoista. HSL:n lipputulot olivat vuonna 2019 383 miljoonaa euroa. Yksittäisiä matkoja tehtiin keskimäärin yli miljoonaa kappaletta päivässä. Matkakorttiasiakkaita meillä on reilusti yli miljoona, ja HSL-sovellus on ladattu jo yli kahteen miljoonaan puhelimeen.

Haemme innostuneeseen myyntiryhmäämme

DATA-ANALYYTIKKOA

hinnoittelun, lipputuotteiden kehityksen ja asiakasymmärryksen kasvattamisen tueksi.

Tehtävänäsi on tuottaa tietoa ja vastata myynnillisiin liiketoimintakysymyksiin tutkimalla ja analysoimalla eri tietolähteistä saatavaa dataa. Projektina saattaa olla vaikkapa uuden lipputuotteen hinnoitteluun liittyvä tuottavuus- ja kannattavuuslaskenta, tietyn muutoksen taloudellisten ja myynnillisten vaikutusten arviointi, tai esim. asiakastietoon perustuva kuluttajakäyttäytymisen analysointi.

Osaat hyödyntää työssäsi tilanteeseen sopivia matemaattisia malleja sekä tilastollisia menetelmiä ja työkaluja (esim. R). Sinulla on kokemusta suurten tietomassojen käsittelystä ja erillisistä lähteistä saatavien tietojen yhdistelystä ja analysoinnista. Tietokannat ja SQL-kieli ovat myös sinulle tuttuja entuudestaan.

Olet työskentelyotteeltasi analyyttinen ja järjestelmällinen. Lisäksi olet kiinnostunut myynnillisistä liiketoiminnan haasteista ja liiketaloudellisista kysymyksistä. Sinulla on kokemuksen tuomaa kykyä löytää tietomassoista olennaiset asiat ja tehdä johtopäätöksiä päätöksenteon tueksi. Toimit luontevasti osana erilaisia projektitiimejä yhteistyössä muiden kanssa. Sinulla on soveltuva korkeakoulututkinto ja vähintään kolmen vuoden työkokemus saman tyyppisistä tehtävistä.

Tarjoamme sinulle

  • monipuolisen työn, jolla on vaikutusta pääkaupunkiseudun ihmisten arkeen
  • innostuneet kollegat, hyvän työilmapiirin
  • hyvät henkilöstöedut ja mahdollisuudet omaan kehittymiseen
  • työpaikan hyvien yhteyksien varrelta Pasilasta
  • joustavat työajat ja mahdollisuuden etätyöskentelyyn

Hae tehtävää viimeistään 12.10. mennessä Kuntarekryssä. Liitä ansioluettelosi ja palkkatoiveesi mukaan hakemukseen. Tehtävä alkaa mahdollisimman pian. 

Lisätietoja voit kysyä Matias Sarkkiselta puhelimitse (040 1494 799) ti 6.10. klo 12-13 tai to 8.10. klo 14:30-15:30, tai sähköpostilla matias.sarkkinen@hsl.fi