(Poistunut julkaisusta)

Data-analyytikko
SOK ABC-ketjuohjaus

Alkuperäinen julkaisupäivä 28.10.2019

Tuomme datan ja tiedon yhä voimakkaammin arjen kehitystyöhömme ja asiakkaidemme palvelijaksi. Tästä on kyse sinun työssäsi – asiakkaidemme odotuksien ylittämisestä ja arjen sujuvoittamisesta.

Toki data ja sen hyödyntäminen on ollut osa arkeamme jo pitkään. Lisäämme kuitenkin kierroksia ja haluamme sinutkin mukaan matkaamme! Meillä on paljon dataa. Data on meille yhtä kuin parempi asiakaskokemus, eikä sen kaikkea potentiaalia ole lähimainkaan vielä hyödynnetty. Haluatko mukaan kirittämään ja auttamaan meitä tässä työssä?

Konkretiaa tehtävästäsi

Roolissasi vastaat siitä, että tiedolla johtamisen tarjoamia analytiikan keinoja hyödynnetään liiketoimintamme kehittämisessä. Toisin sanoen viet organisaatiotamme kohti tieto-ohjautuvuutta ja tuot toimintaamme sekä asiakastiedon hyödyntämisen työkaluja että analyyttisen näkemyksesi.

Tehtävässäsi autat meitä esim. segmentoimaan asiakkuuksia ja analysoimaan niiden kehittymistä, kohdentamaan markkinointiviestintää sekä tuottamaan asiakkaidemme haluamia palveluita digikanavissa. Työsi konkretisoituu asiakaskokemuksen parantamisessa, myymälöidemme tuotevalikoiman kehittämisessä tai ravintoloidemme palveluiden tuottamisessa. Et myöskään pitäydy analyyseissä tai havaintojesi esiintuomisessa vaan viitoitat myös tietojohtamisen kulttuurimme eteenpäin viemistä.

Työssäsi tulet auttamaan meitä myös ABC-Mobiilin kehitystyössä. Autat meitä kehittämään sinne rakennettuja palveluita asiakkuuksien näkökulmasta, jolloin applikaatio ei ole vain väline maksamiseen. Autopesut, mobiilitankkaus ja ruoan tilaaminen ennakkoon tulevat saamaan rinnalleen jatkossa asiakaskokemusta parantavia lisäpalveluita. Tulevaisuudessa tuotamme asiakkaillemme yhä relevantimpia palveluita ja kokemuksia reaaliaikaisesti – tätä kaikkea pääset kanssamme rakentamaan!

Miksi meille töihin?

Meitä työskentelee ABC-ketjuohjauksessa 15 henkilöä. Meillä ei ole hierarkkisia raja-aitoja vaan teemme asioita ristiin ja yhdessä. Voit luottaa, että autamme sinua niin ensimetreilläsi kuin koko yhteisellä matkallamme. Uskomme, että hitsaudut nopeasti osaksi tiimiämme, ja verkostoidut talomme eri ammattilaisten kanssa. Perehtymisesi lomassa hyppäät mukaan menossa oleviin hankkeisiimme. Pääset tekemään yhteistyötä niin Media-yksikkömme, Market- ja Mara-kaupan ketjuohjauksemme, IT-yksikkömme kuin loistavien kumppaniemme kanssa.

Tämä tilaisuus voisi olla sinua kiinnostava myös seuraavista syistä:

1. Kuten sanottu – meillä on paljon dataa. Ja sen sinä saat käyttöösi. Matkamme datan hyödyntämisessä on vielä aika alussa, joten pääset osaltasi valjastamaan dataa liiketoiminnan kehittämiseksi ja asiakaskokemuksen parantamiseksi

2. Me ABC-Ketjuohjauksessa olemme hyvin avoimia ja välittömiä. Emme pidä kynttilää vakan alla tai suotta jäykistele vaan huumoria, puhetta ja vauhtia piisaa. Työrauhakin toki aina kyllä tarvittaessa järjestyy.

3. Meillä et kehity kapea-alaiseksi näprääjäksi vaan pääset perehtymään eri liiketoimintoihin ja syventämään osaamistasi halutessasi eri osa-alueilta aina datatieteestä tekoälyyn tai polttoaine- ja marketkauppaan.

4. Tämä on sinulle loistava tilaisuus rakentaa omaa ammatillista verkostoa. Vaikka ketjuohjauksemme on tiivis, pienempi porukka, 1,7 Mrd euron liikevaihtomme alle mahtuu monenlaista koko S-ryhmän toimintaan linkittyvää tekemistä ja sen myötä myös koko talomme osaajat.

5. Kehityskohteet, joiden parissa työskentelet, päätyvät asiakkaiden käyttöön ja kulutettavaksi. Näet tuotteiden ja palveluiden koko kehityskaaren aina ideasta lanseeraukseen ja asiakkaiden kokemuksiin.

6. Meillä työskennellään aina relevanteilla ja uusimmilla työvälineillä. Et siis jää kehityksen tallaamaksi tai veivaa vanhoilla välineillä. Meillä on parhaat kumppanit rinnallamme ja resurssit panostaa kehitystyöhömme.

Näillä taidoilla menestyt

Tässä roolissa sinulle on hyötyä aiemmasta työkokemuksesta analyyttisen työn parista. Tunnet työvälineet ja olet työskennellyt aitojen liiketoiminnan kehitysprojektien parissa. Sinulla on jo mahdollisesti jonkinlaista kokemusta pilvialustoista ja -analytiikkapalveluista. Vaikka SQL, R tai Python ovatkin sinulle tuttuja työkaluja, sinun ei välttämättä tarvitse olla kokenut koodari – tieto-ohjautuva mindset on ennemminkin se, mihin työssäsi tukeudut. Ymmärrät aikasarjaennusteita ja olet kiinnostunut analytiikan ja tekoälyn tarjoamista mahdollisuuksista tiedolla johtamisessa. Olemme osin uuden äärellä, joten olet analyysien lisäksi valmis tekemään työtä myös datan muokkaamiseksi vastaamaan entistä paremmin liiketoiminnan tarpeita.

Työskentelyotteeltasi olet luonnollisesti analyyttinen ja ratkaisuhakuinen. Olet taitava kommunikoija, tiedon ja perusteltujen näkemystesi esittäjä ja kuuntelija. Sinulle on luontevaa havaita syy-seuraussuhteita siinä missä löydät kokonaisuuksista olennaisen. Kykenet esittämään analyysien tulokset selkeästi kohderyhmä huomioiden. Koska olemme usein uuden äärellä, ei ole haittaa, jos omaat hitusen ennakkoluulottomuutta ja seikkailuluonnetta.

Hakuohjeet ja lisätietoja

Tähän tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 17.11.2019 mennessä. Olemme innoissamme tästä rekrytoinnista ja käymme hakemuksia läpi sekä tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana. Älä siis suotta odottele viime hetkeen asti.

Jos sinua jäi vielä jokin seikka askarruttamaan, Markku juttelee mielellään kanssasi tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen. Hänet tavoitat parhaiten 30.10. klo 9.30-11 tai 7.11. klo 13-15 numerosta 050 322 4858 tai sähköpostitse markku.lappalainen@sok.fi.