(Poistunut julkaisusta)

Data-analyytikko
SOK

Alkuperäinen julkaisupäivä 1.4.2019

20 vuotta sitten ABC-ketjumme oli markkinan disruptoija. Aloituksesta kymmenen vuotta oli voimakasta kasvua, mitä seurasi vuosien fokusointi ketjutoiminnan kehittämiseen. Nyt on aika uuden! Tuomme tiedon ja datan oikeasti arjen kehitystyöhömme ja asiakkaidemme arjen palvelijaksi. Tästä on kyse sinun työssäsi – asiakkaidemme odotuksien ylittämisestä ja arjen sujuvoittamisesta.

Toki data ja sen hyödyntäminen on ollut osa arkeamme jo pitkään. Ei kuitenkaan siinä määrin kuin haluamme, ja siksi lisäämme kierroksia ja haluamme sinutkin mukaan matkaamme! Meillä on paljon dataa. On aina ollut ja tulee aina olemaan. Data on meille yhtä kuin parempi asiakaskokemus, eikä sen kaikkea potentiaalia ole lähimainkaan vielä hyödynnetty. Haluatko mukaan kirittämään meitä tässä työssä?

Konkretiaa tehtävästäsi

Roolissasi vastaat siitä, että tiedolla johtamisen tarjoamia analytiikan keinoja hyödynnetään liiketoimintamme kehittämisessä. Toisin sanoen viet organisaatiotamme kohti tieto-ohjautuvuutta ja tuot toimintaamme sekä asiakastiedon hyödyntämisen työkaluja että analyyttisen näkemyksesi. Aluksi tuotat esimerkiksi myynnin aikasarja-analyysejä ja ennusteita sekä koneoppimismalleja tai kasvatat ymmärrystämme säädatan ja liiketoiminnan korrelaatioista. Myöhemmin autat meitä myös segmentoimaan asiakkuuksia, kohdentamaan markkinointiviestintää sekä tuottamaan asiakkaidemme haluamia palveluita digikanavissa. Et siis maalaa korkealentoisesti pensselillä omassa kuplassa vaan työsi konkretisoituu järjestelmäkehityksessämme, myymälöidemme tuotevalikoiman kehittämisessä tai ravintoloidemme palveluiden tuottamisessa. Et myöskään pitäydy analyyseissä tai havaintojesi esiintuomisessa vaan viitoitat myös tietojohtamisen kulttuurimme eteenpäin viemistä.

Työssäsi tulet myös auttamaan meitä ABC-applikaation kehitystyössä. Autat meitä kehittämään sinne rakennettuja palveluita asiakkuuksien näkökulmasta, jolloin applikaatio ei ole vain väline maksamiseen. Autopesut ja mobiilitankkaus tulevat saamaan rinnalleen jatkossa useita lisäpalveluita, ja tavoitamme sekä tarjoamme asiakkaillemme relevantimpia palveluita ja kokemuksia reaaliaikaisesti – tätä kaikkea pääset kanssamme rakentamaan!

Miksi meille töihin?

Meitä työskentelee ABC-ketjuohjauksessa 15 henkilöä. Meillä ei ole hierarkkisia raja-aitoja vaan teemme asioita ristiin ja yhdessä. Voit luottaa, että autamme sinua niin ensimetreilläsi kuin koko yhteisellä matkallamme. Uskomme, että hitsaudut nopeasti osaksi neljän osaajan analytiikka-tiimiämme, ja verkostoidut talomme eri ammattilaisten kanssa. Perehtymisesi lomassa tulet saman tien mukaan menossa oleviin hankkeisiimme. Pääset tekemään yhteistyötä niin Vähittäiskaupan ketjuohjauksemme, SOK MEDIA- ja IT-yksiköidemme kuin loistavien kumppaniemme kanssa.

Tämä tilaisuus voisi olla sinua kiinnostava myös seuraavista syistä:

1. Kuten sanottu – meillä on paljon dataa. Ja sen sinä saat käyttöösi. Matkamme datan hyödyntämisessä on vielä aika alussa, joten pääset osaltasi valjastamaan esim. AWS-alustaa datamme hyödyntämiseen.

2. Me ABC-ketjuohjauksessa olemme hyvin avoimia ja välittömiä. Emme pidä kynttilää vakan alla tai suotta jäykistele vaan huumoria, puhetta ja vauhtia piisaa. Työrauhakin toki aina kyllä tarvittaessa järjestyy.

3. Meillä et kehity kapea-alaiseksi näprääjäksi vaan pääset perehtymään eri liiketoimintoihin ja syventämään osaamistasi halutessasi eri osa-alueilta aina datatieteestä tekoälyyn tai polttoaine- ja marketkauppaan.

4. Tämä on sinulle loistava tilaisuus rakentaa omaa ammatillista verkostoa. Vaikka ketjuohjauksemme on tiivis, pienempi porukka, 1,7 Mrd euron liikevaihtomme alle mahtuu monenlaista koko S-ryhmän toimintaan linkittyvää tekemistä ja sen myötä myös koko talomme osaajat.

5. Kehityskohteet, joiden parissa työskentelet, päätyvät asiakkaiden käyttöön ja kulutettavaksi. Näet tuotteiden ja palveluiden koko kehityskaaren aina ideasta lanseeraukseen ja asiakkaiden kokemuksiin.

6. Meillä työskennellään aina relevanteilla ja uusimmilla työvälineillä. Et siis jää kehityksen tallaamaksi tai veivaa vanhoilla välineillä. Meillä on parhaat kumppanit rinnallamme ja resurssit panostaa kehitystyöhömme.

Jos ollaan raadottoman rehellisiä, ei meilläkään elämä ole jatkuvaa ruusuilla tanssimista. Mittakaava tuo pakostakin hieman kankeutta niveliin. Olemme kuitenkin jo notkistuneet ja toiminta vetreytyy edelleen isoin askelin ketterän tekemisen ottaessa yhä laajempaa jalansijaa meillä. Meillä on siis tankki enemmän täysi kuin tyhjä. Kehityksen suuntaviivat on piirretty ja vakionopeussäätimeen asetettu sopiva matkavauhti. Nyt kannattaa tulla mukaan matkaan!

Näillä taidoilla menestyt

Tässä roolissa sinulle on hyötyä aiemmasta työkokemuksesta analyyttisen työn parista. Tunnet työvälineet ja olet työskennellyt aitojen liiketoiminnan kehitysprojektien parissa. Sinulla on jo mahdollisesti jonkinlaista kokemusta pilvialustoista ja -analytiikkapalveluista. Vaikka R tai Python ovat AWS:n ohella tuttuja, sinun ei tarvitse olla kokenut koodari – tieto-ohjautuva mindset on ennemminkin se, mihin työssäsi tukeudut. Ymmärrät aikasarjaennusteita ja olet kiinnostunut analytiikan ja tekoälyn tarjoamista mahdollisuuksista tiedolla johtamisessa.

Työskentelyotteeltasi olet luonnollisesti analyyttinen ja ratkaisuhakuinen. Olet taitava kommunikoija, tiedon ja perusteltujen näkemystesi esittäjä ja kuuntelija. Sinulle on luontevaa havaita syy-seuraussuhteita siinä missä löydät kokonaisuuksista olennaisen. Koska olemme usein uuden äärellä, ei ole haittaa, jos omaat hitusen ennakkoluulottomuutta ja seikkailuluonnetta.

Hakuohjeet ja lisätietoja

Tähän tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 22.4.2019 mennessä. Olemme todella innoissamme tästä rekrytoinnista ja käymme hakemuksia läpi sekä tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana. Älä siis suotta odottele viime hetkeen asti.

Jos sinua jäi vielä jokin seikka askarruttamaan, Markku juttelee mielellään kanssasi tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen. Hänet tavoitat parhaiten 2.4. klo 12-14 tai 16.4. klo 13-15 numerosta 050 322 4858 tai sähköpostitse markku.lappalainen@sok.fi.