(Poistunut julkaisusta)

Data-analytiikka -asiantuntija
Fingrid Oyj

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.11.2019

Fingrid on vastuullinen ja kansainvälisesti arvostettu yhtiö, joka tekee yhteiskunnallisesti merkittävää työtä vastaamalla Suomen kantaverkosta, sähkönsiirron selkärangasta. Kantaverkon kautta kulkee noin 75 prosenttia kaikesta Suomessa käytetystä sähköstä. Fingridiläiset voivat päivittäin nähdä työnsä vaikutuksen jokaisen suomalaisen arkeen; Suomi toimii sähköllä ja olemme keskeisesti vaikuttamassa energia-alan murroksessa.

Fingridin liiketoiminnan kehitysyksikkö vastaa yhtiön liiketoiminta-arkkitehtuurin ja -prosessien kehittämisestä sekä datanhallintamallin tuloksellisesta käyttöönotosta yhdessä yhtiön liiketoimintojen ja ulkoisten kumppanien kanssa. Yksikön tavoitteena on rakentaa Fingridistä yhtiö, jossa liiketoimintadataa hallitaan ja hyödynnetään järjestelmällisesti ja laadukkaasti kaikessa toiminnassa. Data kuntoon ja tuottamaan on yksi yhtiön merkittävimmistä strategisista hankkeista vuonna 2020.

Haemme nyt Helsinkiin toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen

Data-analytiikka -asiantuntijaa

Data-analytiikka -asiantuntijan tehtävässä keskeisintä on rakentaa ja kehittää data-analytiikan ja tietovaraston palveluja yhdessä liiketoimintojen kanssa siten, että dataa hyödynnetään Fingridillä jatkossa entistä tehokkaammin ja tuottavammin. Datanhallinta on kiinteästi liitoksissa yhtiön ydinliiketoimintojen kehittämiseen ja yhtiön strategiaan.

Asiantuntijana vastaat data-analytiikan ja tietovaraston kehityskokonaisuuksien (DW/BI-backlog) hallinnasta ja toimintamallin kehittämisestä yhdessä sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa liiketoiminnan datatarpeiden keräämistä, tekemisen priorisointia yhdessä liiketoimintojen kanssa sekä kokonaisuuksien purkamista hallittaviksi tehtäväkokonaisuuksiksi. Lisäksi asiantuntija vastaa Fingridin tietovarastoalustan arkkitehtuurin rakentamisesta ja mittareiden määrittelystä, sekä sisällön hallinnasta, tiedon mallintamisesta ja ylläpidosta. Tehtävässä korostuu datanhallinnan jatkuva kehittäminen, jota toteutetaan erilaisten selvitysten ja prototyyppien kautta yhdessä liiketoimintojen ja ulkoisten kumppaneiden kanssa. Analytiikka- ja raportointityökalujen ylläpito ja kehittäminen ovat myös osa tehtäväkenttää.

Hakemallamme asiantuntijalla on aktiivinen ja positiivinen ote sekä kehitysorientoitunut asenne. Ymmärrät datan saatavuuden ja laadun merkityksen yhtiön liiketoiminnan kehittämisen kannalta ja osaat auttaa liiketoimintoja priorisoimaan ja hyödyntämään dataa toiminnassaan. Sinulla on vahvat viestintä- ja vuorovaikutustaidot ja saat ihmiset innostumaan asiastasi. Soveltuva tausta on korkeakoulututkinto esimerkiksi kaupalliselta tai tekniseltä alalta sekä muutaman vuoden työkokemus vastaavista tehtävistä. BI-työkalut, kuten PowerBI tai Tableau, ovat sinulle tuttuja. Aiempi kokemus teknologioista (Python, MS SQL, DataVault 2.0, Linux) ja pilvipalveluista katsotaan eduksi.

Tarjoamme vastuullisen ja monipuolisen tehtävän, jossa pääsee vahvasti mukaan yhtiön strategian kannalta merkittävään kehitystyöhön. Fingridillä on kilpailukykyiset edut, erityisesti joustavat työaikakäytännöt, kehittymismahdollisuudet sekä kulttuuri- ja liikuntaedut ovat saaneet kiitosta henkilöstöltämme. BTW, olemme yksi Suomen parhaista työpaikoista! 

Hakemukset

palkkatoivomuksineen pyydämme toimittamaan 22.11.2019 mennessä klikkaamalla Hae työpaikkaa -painiketta. Liitäthän mukaan myös vapaamuotoisen hakemuksesi ja ansioluettelosi. Lisätietoja tehtävästä antaa liiketoiminnan kehityspäällikkö Mikko Järvenpää, puh. 030 3954 454. Tehtävään valituksi tulleesta henkilöstä tehdään turvallisuusselvityslain mukainen perusmuotoinen turvallisuusselvitys.