(Poistunut julkaisusta)

Data-analytiikan tulevia ammattilaisia
Saranen Consulting Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 6.2.2018

Onko sinulla hyvät ongelmanratkaisutaidot, kiinnostusta tiedon hyödyntämiseen ja analytiikan tuomiin uramahdollisuuksiin? Haaveiletko työstä, jossa olet olennainen osa liiketoiminnan kehittämistä ja jossa voit kouluttautua kysytyksi analytiikan osaajaksi?

Tarve tiedon hyödyntämisen, jalostamisen ja analysoinnin osaajille on kasvanut viime vuosina huimasti. Monen tämän päivän trendien (digitalisaatio, Internet of Things, Big Data) olennaisimmat hyödyt liittyvät lopulta tiedon parempaan keräämiseen, analysointiin tai hyödyntämiseen. Näiden alueiden osaajista on yrityksissä huutava pula!

Kasva analytiikkaguruksi ja löydä uusi työ

Monet yritykset etsivät parhaillaan uusia analytiikkakykyjä monipuolisiin rooleihin AnalyticsPro-ohjelman kautta. Ohjelman aikana ja sen jälkeen voit työskennellä osaamistaustastasi riippuen esimerkiksi Data-analyytikkona, Data Scientistinä, konsulttina tai web-analyytikkona. Analytiikka voi myös olla osa uutta työnkuvaasi yrityksessä, joka voi toimia mm. digimarkkinoinnin, terveysteknologian tai web-kehityksen alalla. Yrityksiin etsitään niin vastavalmistuneita tulevaisuuden kykyjä kuin kokeneempiakin osaajia, jotka haluavat suunnata uraansa analytiikan pariin.

Meille ja rekrytoiville yrityksille on tärkeintä, että sinulla on kova motivaatio kehittää omaa osaamistasi ja kasvaa analytiikan asiantuntijaksi. AnalyticsPro-koulutusohjelman kautta osaajia etsivät mm. Super Analytics, Sofokus, ART Soft, Solidabis, Premode, Etsimo Healthcare, Benete, Carina Solutions, Nextfour Group, Viestintäliiga Oy, Medbit Oy ja monet muut. Ohjelman nettisivuilta löydät lisää yrityksiä.

Etsimme juuri sinua, jos tunnistat itsesi jostakin näistä:

 • Sinulla on palava halu ja motivaatio kehittää omaa osaamistasi ja kasvaa analytiikan asiantuntijaksi – ehkä oletkin harrastuksesi kautta jo tutustunut aiheeseen?
 • Sinulla voi olla taustaa koulutuksen tai työsi puolesta esim. tilastotieteistä, tietojenkäsittelystä, markkinoinnista, viestinnästä, insinöörialalta, mikä antaa hyvän pohjan analytiikkapuolen tehtäviin.
 • Sinulla on osaamista digitaalisesta markkinoinnista tai web-analytiikasta ja haluat laajentaa osaamista myös analytiikassa ja kasvaa esim. growth hackerin tai web-analyytikon rooliin.
 • Omaat kokemusta liiketoiminnan kehittämisestä tai BI- ja raportointijärjestelmistä, ja sinua kiinnostaa työskentely asiakasrajapinnassa BI-konsultin roolissa.
 • Sinulla on mielenkiintoa raporttien ja analyysien tekemiseen esim. taloushallinnon tai myynnin parissa ja haluat suunnata uraasi vahvemmin analytiikkaan.
 • Olet matemaattisesti suuntautunut henkilö, jolla on analyyttistä ongelmanratkaisukykyä.
 • Olet teknisesti suuntautunut tai sinulla on aiempaa osaamista esim. tilastotieteistä, tutkimuksesta, matematiikasta tai bioinformatiikasta. Haluat urallasi päästä hyödyntämään analyyttisyyttäsi ja ongelmanratkaisukykyäsi.
 • Omaat jo jonkin verran kokemusta tietomassojen käsittelystä ja tietokannoista, tai haluat kehittää osaamistasi tällä alueella
 • Haluat urallasi päästä syventymään esim. tietomallinnukseen, algoritmien optimointiin tai koneoppimiseen
 • Sinulla on työkokemukseen/opintoihin/harrastuneisuuteen perustuvaa osaamista ohjelmoinnista ja olet kiinnostunut datahallinnan ja -analyysin sovelluksista

Koulutusohjelma yhdistää työn ja korkeatasoisen koulutuksen

Rekrytoivassa koulutusohjelmassa sinun ja rekrytoivan yrityksen välille tehdään ensin puolen vuoden koulutussopimus, jonka tavoitteena on työsopimus ohjelman jälkeen. Koulutusohjelmassa pääset heti mukaan rekrytoivan yrityksen käytännön projekteihin ja työtehtäviesi ohessa osallistut laadukkaaseen ja Suomessa ainutlaatuiseen analytiikan koulutukseen. Ohjelma kestää kuusi kuukautta sisältäen yritystyöskentelyn sekä noin 20 koulutuspäivää alan huippuasiantuntijoilta. 

Taustasi ja kiinnostuksesi mukaan etsimme sinulle sopivia paikkoja yhteistyöyritysten joukosta. Lopullisen valintapäätöksen tekevät rekrytoivat yritykset, sillä ohjelman tärkein tavoite on vakituinen työsuhde sinun ja yrityksen välille ohjelman päätteeksi.

Voit hakea AnalyticsPro-ohjelmaan, mikäli olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena työnhakijana. Koulutuksen ajaksi sinun on mahdollista hakea sitä työttömyysetuutta (ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea), johon sinulla on oikeus työttömänä ollessasi, sekä lisäksi kulukorvausta.

Kiinnostuitko? Hae heti!

Jos olet valmis tarttumaan uusiin haasteisiin ja kouluttautumaan todella kysytyksi analytiikka-osaajaksi, niin hae mukaan! Haastattelu- ja valintaprosessit käynnistetään jo hakuaikana.

Tässä ohjeet:

 1. Täytä TE-toimiston hakulomake osoitteessa www.mol.fi/koulutushaku. Löydät AnalyticsPro –rekrytoivan koulutusohjelman koulutusnumerolla 677794.
 2. Täytä lisäksi myös osaamisprofiili Saranen Consultingin järjestelmään.

HUOM! Tämä osaamisprofiili toimii sinun käyntikorttinasi rekrytoiviin yrityksiin.

Hakuaika päättyy 28.2.2018. Haastatteluprosessit käynnistetään ja valintoja tehdään heti sopivien henkilöiden löydyttyä – hae nyt, jotta pääset valintaprosesseihin ensimmäisten joukossa mukaan!

Lisätietoja

Lisätietoja ohjelmasta sekä kokemuksia aiemmista toteutuksista löydät ohjelman nettisivuilta.

työpaikka, analytiikka, business intelligence, markkinointi, web-analytiikka