(Poistunut julkaisusta)

Data Analyst
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 5.8.2020

OP on vahvasti tulevaisuutta visioiva finanssiryhmä. Palkkaamme jatkuvasti uusia kollegoita OP Ryhmän keskusyhteisöön, jossa kunnianhimoisimmatkin ammatilliset unelmat on mahdollista toteuttaa. Rakennamme strategisesti sellaista kulttuuria, jossa sinä saat mahdollisuudet vaikuttaa rohkeasti uudistuvien ja miljoonien suomalaisten elämää koskettavien ratkaisujen parissa, ensimmäisenä Suomessa.

 

Nyt etsimme Riskimallit-yksikköön Helsinkiin Data Analystia vastaamaan OP Ryhmän riskimallien aineistojen analysoinnista ja sen kehittämisestä.

 

Tehtävästä

 

Riskimallinnuksen Data Analystina toimit data-analyytikkona mallinnusprojektissa. Vastaat riskimallin aineistopoimintojen vaatimusmäärittelyistä sekä toteutat ja dokumentoit erilaisia aineistoanalyyseja sekä poimintoja. Analysoit tuloksia ja teet johtopäätöksiä yhdessä mallinnustiimin kanssa. Kehität näissä sekä muissa riskimallinnuksen analyyseissa tarvittavia työkaluja. Kommunikoit analyysien tulokset suullisesti ja kirjallisesti. Perehdyt ja otat kantaa myös kollegoiden tekemiin analyyseihin ja koodeihin.

 

Mitä odotamme sinulta

 

Tehtävässä menestymisen edellytyksenä on vähintään kahden vuoden työkokemus työskentelystä datan parissa sekä kokemus isojen aineistojen käsittelystä. Odotamme sinulta hyvää tietokanta- ja ohjelmointiosaamista, erityisesti arvostamme SQL- ja R-koodausosaamista.

 

Edellytämme tehtävään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, painottuen joko matematiikkaan, soveltavaan matematiikkaan, tilastotieteeseen, fysiikkaan, tietojenkäsittelytieteeseen tai DI-tutkintoa soveltuvalla painotuksella.

Pankkitoiminnan ja riskienhallinnan periaatteiden ymmärtäminen luetaan eduksi.

 

Tehtävä edellyttää sujuvaa englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa.

 

Olet työotteeltasi ratkaisukeskeinen ja tavoitteellinen. Kykenet tehokkaaseen ajankäyttöön ja priorisointiin ja loistat analyyttisyyttä loogista päättelyä vaativissa tehtävissä. Sinulla on hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot, jotta pystyt toimimaan luontevasti ja tehokkaasti osana mallinnustiimiä sekä erilaisten sidosryhmien kanssa.

 

Tarjoamme sinulle

 

Tarjoamme sinulle vakituisen työsuhteen ja haastavat tehtävät OP Vallilan inspiroivassa ympäristössä. Saat mahdollisuuden kehittää omaa osaamistasi. Osana ammattitaitoista tiimiä pääset tutustumaan myös luottoriskimallinnukseen ja pankkitoiminnan periaatteisiin.

 

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Tämän tavoitetilan saavuttamiseksi olemme siirtyneet OP Ryhmän keskusyhteisössä ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja ja johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen. Tällä muutoksella tavoittelemme entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta.

 

Yrityskulttuurimme ja arjen tekemisen ytimessä ovat arvot – ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen. Nämä arvot ovat mahdollistaneet osuustoiminnallisen menestyksemme läpi vuosikymmenten, ja samoissa arvoissa piilee myös tulevaisuuden kulttuurimme vahvin kulmakivi.

 

Lisätiedot ja hakuohjeet

 

Kiinnostuitko? Mikäli koet, että tämä tehtävä on sinua varten, niin hae tehtävää lähettämällä hakemuksesi, CV:si ja palkkatoiveesi oheisen linkin kautta 19.8. 2020 mennessä. Lähetäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, sillä edistämme haastatteluja jo hakuajalla.

 

Lisätietoja tehtävästä antaa Tuija Rainisto. Voit lähettää kysymyksesi sähköpostitse tuija.rainisto(at)op.fi.

 

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.

 

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.