(Poistunut julkaisusta)

Data Analyst
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 13.2.2020

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitetilamme, olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja. Johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen. 

 

Haemme nyt riskimallinnuksen yksikköön Helsinkiin kahta Data Analystia.

 

DATA ANALYST

 

Luotonannosta pankille syntyvän luottoriskin mittaaminen ja mallintaminen ovat tärkeä osa luottoriskin hinnoittelua ja hallintaa ja siten peruspankkitoiminnan ydintä. Me Riskimallit-yksikössä kehitämme luottoriskimalleja ja luottoriskin stressitestausmenetelmiä näihin tarkoituksiin.

Olemme Suomen suurin luottoriskimallinnuksen yksikkö. Tavoitteemme on yhdenmukaisen mallinnusprosessin sekä kattavan data-analyysin kautta tuottaa ymmärrettäviä ja laadukkaita malleja. Liittymällä joukkomme saat mahdollisuuden ymmärtää pankkitoimintaa ja luottoriskiä.

Data Analystina työskentelet riskimallinnuksen aineistojen sekä mallien implementoimisen parissa. Toteutat ja dokumentoit aineistopoimintoja ja analyyseja, sekä nostat esiin havaintojasi käsittelemistäsi aineistoista. Kykenet priorisoimaan havaintojesi selvittämistä ja mahdollisia korjauksia. Työskentelet sovittujen toimintatapojen mukaisesti. Olet tarkka ja järjestelmällinen ja työn laatu on sinulle tärkeää. Pyrit annetussa ajassa parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

 

Mitä odotamme sinulta 

 

Sinulla on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, joka sisältää esimerkiksi matematiikan, tietojenkäsittelytieteen tai data science –opintoja. 

Olet hankkinut soveltuvaa työkokemusta vähintään kolmen vuoden ajalta. Sinulla on vahvaa näyttöä vaativista tietopoiminnoista laajoista tietokannoista. Olet tottunut työskentelemään suurten tietomassojen kanssa ja sinulla on kokemusta monimutkaisista kyselyistä ja koodien optimoinnista suorituskyvyn tehostamiseksi. Sinulla on erinomainen ymmärrys tietokannoista ja datan käsittelystä, tiedon hallinnasta ja datan laadun analysoimisesta sekä dokumentoimisesta. Soveltuvaa kokemusta voivat lisäksi olla muu monipuolinen kokemus tietojärjestelmien kehittämisestä, raportoinnista tai tilastollisesta mallintamisesta. Edellytämme näyttöä siitä, että pystyt omaksumaan myös sisällön osalta sen datan, jota analysoit ja dokumentoit.

 

Edellytämme sinulta erinomaista SQL-osaamista, SAS- ja R-koodausosaaminen katsotaan eduksi. Olet perehtynyt myös muihin koodauskieliin ja pystyt omaksumaan niitä nopeasti.

Olet tottunut tekemään itsenäistä asiantuntijatyötä ja priorisoimaan omia tekemisiäsi. Ymmärrät perusteellisen dokumentaation merkityksen. Olet valmis keskustelemaan ja saamaan palautetta myös keskeneräisestä työstä. Sinulla on kokemusta työskentelystä eri sidosryhmien kanssa ja verkostoidut mielellään uusien tuttavuuksien kanssa. Edellytämme sujuvaa suomen kielen ja hyvää englannin kielen taitoa.

 

Eduksi katsotaan ymmärrys pankkitoiminnasta, pankkeja koskevasta sääntelystä, ratingtoiminnasta ja luottoriskien hallinnasta sekä kokemus ketterän kehittämisen menetelmistä.

 

Tarjoamme sinulle 

 

Tarjoamme sinulle vakituisen työsuhteen luottoriskihallinnan osaamiskentältä OP Vallilan inspiroivassa ympäristössä. Tulet työskentelemään ammattitaitoisessa tiimissä, jossa saat kehittää myös omaa osaamistasi. 

 

Lisätiedot ja hakuohjeet 

 

Kiinnostuitko? Hae tehtävää lähettämällä hakemuksesi, CV:si ja palkkatoiveesi oheisen linkin kautta 4.3. mennessä. Lähetäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, sillä edistämme haastatteluja jo hakuajalla.

Lisätietoja tehtävästä antaa puhelimitse Marja-Leena Sihvonen, pe 14.2. klo 14:30-15:30 & to 20.2. klo 10-11, puh. 050 377 1141 tai sähköpostitse: marja-leena.sihvonen(a)op.fi.

 

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely. 

 

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.