(Poistunut julkaisusta)

Data Analyst
SOK Vähittäiskaupan ketjuohjaus

Alkuperäinen julkaisupäivä 7.11.2018

S-ryhmä on Suomen suurin vähittäiskauppias ja päivittäistavarakaupan markkinajohtaja. SOK:n Vähittäiskaupan ketjuohjauksen vastuulla on S-ryhmän vähittäiskaupan (S-marketit, Prismat, Salet, Alepat, ABC-myymälät, Kodin Terrat, Food Market Herkut) kehittäminen ja ohjaus valtakunnallisesti.

Haemme ammattitaitoiseen joukkoomme Saatavuuden ohjaus ja myymälätoiminnot -yksikköön Ässäkeskukseen Helsingin Vallilaan Data-analyytikkoa

Tässä uudessa tehtävässä pääset rakentamaan työkaluja menestyksekkään myymälätilanhallinnan toteuttamiseksi ja kehittämään makrotilanhallinnan prosessia automatisoidumpaan suuntaan. Työkaluilla on tarkoitus integroida analytiikka osaksi operatiivista toimintaa ja liiketoiminnan päätöksentekoa.

Työssäsi osallistut myymälöiden myyntitilankäytön (lattiatila ja hyllytila) tehostamiseen, tavoitteena kannattavat ja kustannustehokkaat myymälät. Dataa meillä on valmiiksi paljon, sinun keskeinen tehtäväsi on kääntää ja jalostaa siitä konkreettisiin toimenpiteisiin johtavaa tietoa asiakaskysyntää vastaavasta tilankäytöstä myymälätasoisesti. Viet analyysin käyttövalmiiksi ja konkreettisiksi ehdotuksiksi myymälöittäin ja tuoteryhmittäin.

Odotamme:
• Vahvaa kiinnostusta vähittäiskaupan toimialaan
• Matemaattisen ja tilastollisen mallintamisen taitoja
• Sovelletun matematiikan menetelmien hallintaa (tilastolliset menetelmät, optimointi)
• Ohjelmointitaitoa ja erittäin vahvaa Excel-osaamista (VBA-ohjelmointi)
• Analyyttisyyttä, yhteistyötaitoja, vastuunottokykyä ja intoa uuden oppimiseen
• Hyvää suomen ja englannin kielen taitoa
• Soveltuvaa tiedekorkeakoulututkintoa

Lisäksi arvostamme:
• Kokemusta data-science työkalujen käytöstä (R, Python, Matlab tms.) ja kykyä omaksua uusia tekniikoita
• Datan visualisointityökalujen tuntemusta (esim. Qlik Sense, PowerBI)
• Tietokantojen perusosaamista

Tarjoamme:
• Monipuolisen ja haastavan asiantuntijatehtävän, jossa sinulla on erinomaiset mahdollisuudet luoda uutta, kehittää omaa osaamistasi ja tehdä yhteistyötä erilaisten sidosryhmien kanssa
• Osaavan ja innostuneen työyhteisön täynnä ammattitaitoisia työkavereita
• Vakituisen työsuhteen ja S-ryhmän kattavat henkilöstöedut

Lisätietoja tehtävästä antaa Ryhmäpäällikkö Gary Berglund, puh. 010 76 80662 pe 9.11. klo 13-14 ja ke 14.11. klo 14 -15 tai sähköpostitse gary.berglund@sok.fi. Hakemukset pyydämme lähettämään sunnuntaihin 25.11.2018 mennessä oheisella hakulomakkeella. Tämä haku toteutetaan anonyymina haastatteluun saakka.

Tarkemmat ohjeet: Kokeilemme SOK:lla marraskuun ajan anonyymia rekrytointia. Kokeilu on osa Elinkeinolämän keskusliiton Työ ei syrji – kampanjaa. Kokeilu ei vaikuta mahdollisuuksiisi avoinna olevan tehtävän saamisessa, Valinta tapahtuu normaalin tapaan hakemuksen, työkokemuksen, osaamisen ja tarvittaessa koulutuksen perusteella.

Anonyymiyden säilyttämiseksi pyydämme, ettet kerro hakemuksessa tietoja, jotka paljastavat mm. sukupuolesi tai ikäsi. Rekrytoinnin mahdollisesti edetessä haastatteluun henkilöllisyytesi selviää. Jos hakuprosessi ei etene haastatteluun saakka, ilmoitetaan asiasta sinulle.

Edellä mainituista syistä pyydämme, että täytät hakemuksesta vain kohdat, joissa kysytään nimeä, puhelinnumeroa ja sähköpostiosoitetta. Etunimeksi pyydämme kirjoittamaan ”Hakija” ja sukunimeksi itse keksimäsi sukunimen (esim. äitisi tyttönimi tai parhaan ystäväsi sukunimi), esimerkki: ”Hakija Rantanen”. Puhelinnumero tulee täyttää, jotta voimme olla sinuun jatkossa yhteydessä. Myös sähköpostiosoite on täytettävä, koska järjestelmämme tarvitsee sen taustatietoihin. Osoite ei kuitenkaan näy rekrytointia käsitteleville henkilöille vaan ainoastaan yrityksen ulkopuoliselle järjestelmätoimittajalle. Sähköpostin muodolla ei anonyymiyden kannalta ole näin ollen merkitystä.

Pyydämme myös, ettet avointen kysymysten kohdassa kerro itsestäsi seikkoja, jotka paljastavat esimerkiksi sukupuolesi tai ikäsi. Jos liität hakemukseen CV:si, katsotahan että siitäkin on poistettu nämä tiedot.