(Poistunut julkaisusta)

Data Analyst, Henkilövakuuttaminen
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 10.11.2020

OP on vahvasti tulevaisuutta visioiva finanssiryhmä. Palkkaamme jatkuvasti uusia kollegoita OP Ryhmän keskusyhteisöön, jossa kunnianhimoisimmatkin ammatilliset unelmat on mahdollista toteuttaa. Rakennamme strategisesti sellaista kulttuuria, jossa sinä saat mahdollisuudet vaikuttaa rohkeasti uudistuvien ja miljoonien suomalaisten elämää koskettavien ratkaisujen parissa, ensimmäisenä Suomessa. 
  
Haemme Pohjola Vakuutuksen Henkilövakuuttamisen -heimoon Data Analystia tukemaan liiketoiminnan päätöksentekoa analytiikan keinoin. Sijoitut henkilöasiakkaiden henkilövakuutukset -tiimiin.Tiimi vastaa henkilöasiakkaille tarkoitetuista henkilövakuutustuotteista ja niiden kehittämisestä.

DATA ANALYST, Henkilövakuuttaminen 

Data Analyst -tehtävässä vastaat henkilöasiakkaiden henkilövakuutusten liiketoiminnan analytiikasta. Toimit tiimissäsi datan sanallistajana tuottaen tietoa ja näkemystä liiketoiminnalle laadukkaan datan ja numeerisen analyysin kautta. 

Hallitset suuria datakokonaisuuksia, yhdistät dataa eri tietolähteistä sekä visualisoit ja konkretisoit havaintosi loppukäyttäjälle ymmärrettävään ja helposti hyödynnettävään muotoon. Seuraat aktiivisesti toimintaympäristön muutoksia ja nostat esiin edistyneen analytiikan mahdollisuuksia liiketoiminnan tavoitteiden edistämisessä. Vastaat osaltasi myös sidosryhmien tuesta datan ja raportoinnin hyödyntämisessä sekä osallistut asiantuntijana vastuualueen kehityshankkeisiin. 

Odotuksemme heimomme uudelle vahvistukselle

Etsimme kokenutta ja osaamistaan jatkuvasti päivittävää liiketoimintalähtöistä data-analystia, joka pystyy hahmottamaan kokonaisuuksia, riippuvuuksia ja toiminnan kannalta keskeisiä tarvittavia muutoksia. Haastat mielelläsi itseäsi ja sidosryhmiäsi – et tyydy helppoon ratkaisuun, vaan haluat ymmärtää ja perehtyä syvällisesti riskinvalintaan ja vakuutusliiketoimintaan sekä niihin liittyviin haasteisiin numeroiden kautta.  Osaat jalostaa dataa, analysoida sitä ohjelmoinnin keinoin tuottaen reaaliaikaista näkymää asioiden tilasta ymmärrettävästi. Odotamme sinulta myös ratkaisukeskeistä toimintatapaa ja kykyä toimia erilaisten ihmisten kanssa. 
 
Tehtävässä menestyminen edellyttää sinulta:

•    Soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa esimerkiksi tilastotieteistä, tietojärjestelmätieteestä, matematiikasta tai kauppatieteistä.
•    Kykyä soveltaa sekä kvantitatiivisia että kvalitatiivisia menetelmiä analyyseissä.
•    Kyvykkyyttä tuottaa laadukkaita ja liiketoiminnan tarpeisiin sisällöllisesti (datan laadun osalta) ja visuaalisesti vastaavia analyysejä. 
•    Työssä tarvittavien analytiikka- ja raportointityökalujen osaamista (esim. Tableau, Power BI, Excel)
•    Riittävää datan hallinta-, tietokanta-, tilasto- ja ohjelmointikieliosaamista (esim. SAS, SQL, Python)
•    Sujuvaa englannin kielen taitoa.

Mitä me voimme tarjota sinulle? 

Työskentelet ammattitaitoisessa tiimissä, joka tukee sinua tiedon ja analyysin syventämisessä. Saat käyttöösi kattavan valikoiman analysointityökaluja ja tarjoamme mahdollisuuden opetella uusia ohjelmointikieliä ja analyysimenetelmiä työtehtävien ja mielenkiintosi mukaan. Tiimissä vastaat osaltasi merkittävästä osasta vahinkovakuutuksen portfoliota, mikä antaa hyvät eväät edetä jatkossa urallasi myös muihin vakuutusliiketoiminnan tehtäviin. Tekemiselläsi ja asenteellasi pystyt vaikuttamaan omaan urapolkuusi OP Ryhmässä.

Koko OP Ryhmässä työskentelee noin 12 000 henkilöä, joten osaamista löytyy hurjalta määrältä eri alojen asiantuntijoilta. Juuri huippuosaavat kollegat sekä aktiivinen Chapter-yhteistyö koetaan meillä kyselyjen mukaan eniten ammatillista kasvua vauhdittavaksi seikaksi arjessamme. Arjessa arvostamme erityisesti työ- ja vapaa-ajan tasapainoa, joka tuo joustavuutta ja jaksamista päivittäiseen elämäämme. 
 
Muihin etuihimme kuuluvat henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut. Lisäksi saat käyttöösi mm. kattavan työterveyshuollon, laajan hoitokuluvakuutuksen, täysajan tapaturmavakuutuksen sekä puhelin-, lounas-, liikunta- ja kulttuuriedun. Isona talona meillä toki on myös tarjota ison talot edut henkilökohtaiselle ammatilliselle kasvulle ja kehittymiselle. 
 
Miten edetä?

Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävästä tai meillä työskentelystä, Chapter Lead & Data Scientist Tuuli Wiio (044 584 1321) tai Business Lead Atte Erkamo (040 660 5766) kertoo sinulle mielellään lisää. Tuulin tavoitat varmimmin ma 16.11 klo 9-11 tai ke 18.11 klo 13-14.30, ja Aten ke 18.11 klo 12-13 tai pe 20.11 klo 10-11. 

Jos taas vakuutimme sinut jo siitä, että tätä mahdollisuutta ei kannata jättää väliin, voit hakea tehtävään 25.11. mennessä oheisen linkin kautta kertomalla meille motivaatiostasi ja osaamisestasi.
 
Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.
 
OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.