(Poistunut julkaisusta)

Data Analyst / data-analyytikko
Helen Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 10.9.2018

TULE TEKEMÄÄN UUTTA ENERGIATULEVAISUUTTA!

Me Helenissä kehitämme jatkuvasti puhtaampia ja ympäristöystävällisempiä tapoja tuottaa energiaa. Rakennamme uusia, asiakkaidemme tarpeisiin yhä paremmin sopivia palveluja. Uudet innovaatiot ovat osa arkeamme, ja ne syntyvät yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Liity joukkoomme.

DATA-ANALYYTIKKO

Tule mukaan nostamaan analytiikkakyvykkyyttämme ja tiedolla johtamistamme uudelle tasolle sekä asiakasrajapinnassa että tuotekehityksessä! Tulet osaksi modernia energiayhtiön huipputiimiä, joka mm. kehittää uusia datapohjaisia tuotteita ja palveluita.

Odotamme, että olet suurtenkin tietomassojen käsittelyä ja erilaisia tietojärjestelmiä pelkäämätön luonne. Sinulla on luontainen kyky yhdistää olennaisia asioita ja tiivistää lopputulos ymmärrettävään, liiketoimintaa palvelevaan muotoon sekä nostaa ennakkoluulottomasti esiin uusia tapoja hyödyntää dataa. Kykenet itsenäisesti kehittämään tehtäväkenttäsi analytiikkaa ja keskeisiä laskentatyökaluja. Louhit dataa ja mahdollistat tietoon perustuvan päätöksenteon liiketoiminnallemme. Yhdessä etsimme datasta aihioita uusiin tuotteisiin ja palveluihin.

Tehtäviisi kuuluu myös datan käsittely ja analysointi, johtopäätösten, toimenpidesuositusten ja toimenpiteiden tekeminen sekä koordinointi. Yhdistät ulkoisista ja sisäisistä tietolähteistä saatavaa tietoa ja mallinnat, jalostat sekä visualisoit sitä palvelemaan liiketoiminnan tarpeita. Tunnistat heikkoja signaaleja, ilmiöitä ja trendejä. Tehtävääsi kuuluu myös laskentamallien ja -välineiden kehittämistä ja ylläpitoa, analytiikan kehitysprojektien vetämistä ja sisäisten koulutusten sekä muutosprojektien läpivientiä. Lopullinen tehtävänkuva tarkentuu oman osaamisesi ja kokemuksesi mukaan.

Odotamme sinulta:

 • Tehtävään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa tai vastaavia tietoja
 • Kokemusta tai opintoja tilastollisten menetelmien hyödyntämisestä, vahvaa laskentataustaa sekä esimerkiksi R:n hyödyntämistä datan louhinnassa
 • Kokemusta datan mallintamisesta (esim. MS SSAS Tabular)
 • Vahvaa BI-järjestelmäosaamista (mm. Power BI) tai hyvät valmiudet oppia tämä nopeasti
 • Tietokantaosaamista (esim. SQL)
 • Halukkuutta ja valmiutta oppia myös DAX:ia
 • Liiketoimintalähtöisyyttä, erinomaisia tiimityö- ja vuorovaikutustaitoja sekä hyvää suomen ja englannin osaamista
 • Jatkuvaa itsensä kehittämisen paloa ja uteliaisuutta uusia teknologioita kohtaan sekä haasteisiin innolla tarttuvaa ja tuloshakuista asennetta

Arvostamme myös:

 • Aiempaa kokemusta energiatuotteiden parissa työskentelystä tai alaan liittyviä opintoja
 • Kiinnostusta kouluttamista ja muutosviestintää kohtaan
 • Ketterän kehityksen osaamista (esim. Scrum, SAFe)
 • Ymmärrystä ja kiinnostusta Big Data -teknologioihin ja alustaekosysteemeihin
 • Python yms. osaamista
 • Kiinnostusta liiketoimintaprosesseja ja Lean-ajattelua kohtaan

Energia-ala on digitaalisessa murroksessa ja pääset vaikuttamaan tulevaisuuden tuote- ja palveluvalikoimaamme. Pääset työskentelemään dynaamisessa ja aikaansaavassa sekä kehittyvässä ja innovatiivisuuteen kannustavassa ympäristössä sekä kehittämään uusia datapohjaisia palveluja ja tuotteita yhdessä liiketoiminnan kanssa. Saat ympärillesi motivoituneen ja kehittyvän huipputiimin, jolla on kunnianhimoiset tavoitteet. Helen on kasvuun panostava, kannattava ja vastuullinen energiayhtiö, panostamme myös omaan ammatilliseen kasvuusi.

Kiinnostuitko? Lisätietoa tehtävästä saat Milla Ratialta (p. 050 577 0703), parhaiten tavoitettavissa 14.9.2018 klo 8-9, 20.9.2018 klo 16-17 sekä 24.9.2018 klo 12-13.

Huomioithan, että täytämme paikan heti sopivan henkilön löydyttyä ja käsittelemme hakemuksia koko hakuajan. Hae tehtävää sähköisellä hakemuksellamme mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 25.9.2018.