(Poistunut julkaisusta)

Cyber Security Technical Lead
Aktia Pankki Oyj

Alkuperäinen julkaisupäivä 24.2.2020

Aktian CISO-toimiston tehtävänä on kehittää Aktian kyberturvallisuuskyvykkyyttä ja tavoitteenamme on luoda turvalliset edellytykset Aktian digitaalisen liiketoimintastrategian toteutumiselle. Haemme CISO-toimistoon vakituiseen työsuhteeseen kyberturvallisuuden rautaista asiantuntijaa auttamaan meitä tavoitteidemme saavuttamisessa ja Aktian kyberturvallisuuden vahvistamisessa.

Olet etsimämme henkilö, mikäli nautit uusien toimintamallien kehittämisestä ja haluat oman osaamisesi avulla vahvistaa myös muiden aktialaisten kyberturvallisuusosaamista.

Sinulla on vankkaa kokemusta web-sovellusten tietoturvasta ja sovellustason tietoturva-arkkitehtuureista. Ymmärrät liiketoimintalähtöisyyden merkityksen tietoturvatyössä ja saat tuloksia aikaiseksi. Pystyt perustelemaan näkemyksesi rakentavasti ja osaat toimia ratkaisuhakuisesti.

Tehtäväkuvaus ja vastuualueet

Ensisijaisina tehtävinäsi

 • Vastaat sovellus- ja järjestelmätason tietoturvaratkaisujen suunnittelusta ja toteutuksen ohjauksesta yhteistyössä Aktian muiden tietoturva-asiantuntijoiden kanssa
 •  Luot ja kehität Aktian sovellustason tietoturva-arkkitehtuuria vastaamaan sisäisen ja ulkoisen sääntelyn sekä liiketoiminnan tarpeita
 •  Osallistut tietoturvahäiriöiden selvittämiseen yhdessä oman sovelluskehityksen, palvelutuotannon, palvelutoimittajien sekä muiden palveluista vastaavien kanssa osana Aktia Security Incident Response -tiimiä
 • Vastaat Aktian sovellusten ja järjestelmien tietoturvatestaamisen kehittämisestä (testaamisessa partneriverkostomme on apunasi)
 • Osallistut tietoturvaan liittyvien häiriöiden hallintaprosessin ja palveluiden tietoturvavalvonnan kehittämiseen
 • Analysoit uhkatietoja sekä kehität tietoturvallisuuden tilannekuvaa.

Lisäksi osallistut Aktian tietoturvakulttuurin kehittämiseen ja Awareness-ohjelman tukemiseen yhdessä muun tiimin kanssa.

Toivottu osaaminen

Odotamme hakijalta soveltuvaa korkeakoulututkintoa tai muutoin osoitettuja vastaavia tietoja ja taitoja. Edellytämme hakijalta vahvaa kokemusta teknisestä sovellustietoturvasta ja siihen liittyvistä kehittämistehtävistä. Haavoittuvuuksien hallinta, haavoittuvuus- ja penetraatiotestausten toteuttaminen / koordinointi sekä tulosten käsittely ja analysointi, uhkatietojen käsittely sekä teknisen tietoturvan tilannekuvan rakentaminen ovat sinulle jo entuudestaan tuttuja tehtäviä. Uusien kyberuhkien tunnistaminen ja niiltä suojautuminen riskiperusteisesti ovat lähellä sydäntäsi.

Luemme eduksi muun tietoturvaan liittyvän tietämyksen ja kokemuksen mm. seuraavista

 • Blue-team toiminta
 • OWASPin hyödyntäminen
 • Pilvipalveluiden tietoturva (AWS, Azure)
 • Web-sovellustestaus
 • API-ekosysteemit
 • DevSecOps
 • Bug Bounty -ohjelmat

Toivomme sinulta käytännönläheistä, ratkaisukeskeistä, oma-aloitteista ja itsenäisen aktiivista työskentelytapaa. Tehtävässä tarvitaan vahvaa visionääristä kehittämisotetta, kykyä laajojen kokonaisuuksien hahmottamiseen, liiketoimintalähtöistä ajattelutapaa, can do -asennetta sekä valmiutta toimia tavoitteellisesti eri sidosryhmien kanssa.

Tarjoamme sinulle

Haasteellisia työtehtäviä monipuolisessa järjestelmäympäristössä ja hyvät mahdollisuudet kehittää omaa osaamista ammattitaitoisen ja kannustavan tiimin tuella. Koulutukset, joustavat työajat, etätyömahdollisuudet sekä muut tuntuvat työsuhde-edut kuuluvat luonnollisesti mukaan pakettiin. Työ on monipuolista ja tarjoaa myös kokeneelle osaajalle haasteellisen tehtäväkentän vuosienkin kuluttua. Pääset myös vahvasti vaikuttamaan työpäiviesi sisältöön ja ajankäyttöön. Ennen kaikkea tässä tehtävässä pääset osallistumaan kriittisen infrastruktuurin turvallisuuden kehittämiseen.

Yhteystiedot

Jos saimme kiinnostuksesi heräämään ja haluaisit olla mukana rakentamassa Aktiasta vieläkin parempaa pankkia, niin hae tehtävään 9.3.2020 mennessä. Jos sinulle nousi mieleen kysymyksiä itse tehtävästä tai Aktiasta työnantajana, niin ota rohkeasti yhteyttä.

Lisätietoja tehtävästä antaa tietoturvajohtaja Henri Heinonen (henri.heinonen@aktia.fi, puh. 010 247 6455).

Toimithan nopeasti, sillä aloitamme hakemusten käsittelyn ja sopivien ehdokkaiden kontaktoinnin jo hakuaikana! Täytämme toimen heti sopivan henkilön löydyttyä.