(Poistunut julkaisusta)

Credit Modeler
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 18.12.2019

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitetilamme, olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja. Johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen.

Tavoittelemme muutoksella entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta.

Tule kanssamme toteuttamaan luottopäätöksenteon automaatiota koodaavaan liiketoimintaorganisaatioon. Vastaamme automaattisten luottopäätös-, maksukyky- ja hinnoittelumallien kehityksestä pankkitoiminnassa.

 

Haemme Helsinkiin noin puolentoista vuoden mittaiseen määräaikaiseen työsuhteeseen Credit Modeleria toteuttamaan OP:n henkilöasiakkaiden asuntolainojen automaattisen luottopäätös-, maksukyky- ja hinnoittelulogiikan kehitystä.

 

CREDIT MODELER

 

Työssäsi pääset pureutumaan moniulotteiseen datapohjaiseen mallien kehittämiseen aina ideasta lopulliseen implementaatioon saakka. Tehtäväsi on varmistaa asiakaskokemuksen, liiketoiminnan, riskienhallinnan ja sääntelynmukaisuuden tarpeet sekä toteuttaa pankkiliiketoimintaa edistäviä toimenpide-esityksiä esimerkiksi luottopäätösprosessien toimivuuteen ja laatuun liittyen. Toimit digitalisaatiota edistävissä pankkitoiminnan strategisissa hankkeissa ja projekteissa asiantuntijana tarvittaessa myös vastuualueesi ulkopuolella.

Koodaavana liiketoimintana viemme analyyseihin perustuvat mallimuutokset itse tuotantoon asti. Lisäksi tehtäviimme kuuluu mallien toimivuuden seuranta ja analysointi. Käytössämme on modernit teknologiat, koodaamme Luottopäätöskonetta Kotlinilla, ja ratkaisu on pilvipalvelupohjainen.

 

Oikean osaajan tunnusmerkit

Olet ratkaisukeskeinen, analyyttinen ja ajattelet loogisesti. Yhdistät teoriaa ja käytäntöä liiketoimintaa edistävällä tavalla. Työskentelet hyvin myös paineen alla ja pystyt omaksumaan uusia asioita nopealla aikataululla. Viestintätaitosi ovat erinomaiset ja osaat esittää monimutkaistenkin ratkaisujen punaisen langan.  

Sinulla on kokemusta tilastokeskeisestä ohjelmoinnista (esim. Python, R) sekä tuntemusta suurien datamäärien käsittelystä (esim. relaatiotietokannat, hajautetut järjestelmät). Matematiikka malliemme takana kiehtoo sinua – sinulla on vähintään diplomi-insinöörin tai maisterin tutkinto esim. kauppatieteessä, (kansan)taloustieteessä, systeemianalyysissa, matematiikassa tai fysiikassa.

 

Lisäksi katsomme tehtävässä eduksi

- kokemusta luottopäätöksenteosta rahoitusprosessista

- koneoppimisen menetelmien (data mining, ennustaminen, optimointi) tuntemusta

- AWS-analytiikkaympäristöjen käytön kokemusta

- osaamista algoritmipohjaisten sovellusten kehittämisestä ja koodauskokemusta vahvasti tyypitetystä koodauskielestä (esim. Kotlin, Java)

- kokemusta BI-raportoinnista (esim. Tableau, Power BI)

Mikä tärkeintä - olet innoissasi mahdollisuudesta olla osa tiimiä, joka kannustaa, neuvoo ja haastaa toisiaan! Tukenasi on erittäin kovatasoinen tiimi, jossa yhdistyy syvä ammattitaito ja nuorekas ote.

 

Tartu mahdollisuuteen

Isoista raameista ja suuresta kehittämisen mittakaavasta huolimatta olemme edistyksellinen, ketterä ja kehitysmyönteinen talo. Tulet toiminnan keskiöön, missä yhdistyvät asiakkaidemme odotukset, vahva liiketoimintaymmärrys sekä laaja palvelukehitysosaaminen. Lisäksi saat OP Ryhmän laajat työsuhde-etuudet, monipuoliset uramahdollisuudet sekä kokea OP:n yhteisöllisen työkulttuurin.

 

Lisätiedot ja hakuohjeet

Kysymyksiin tehtävästä tai meillä työskentelystä Credit Engine Team Lead Kaisa Parkkila kertoo sinulle mielellään lisää puhelimitse, WhatsAppilla (puh. 040 821 6817) tai sähköpostilla (kaisa.parkkila(at)op.fi).

Jos vakuutimme sinut jo siitä, että tätä mahdollisuutta ei kannata jättää väliin, voit hakea tehtävään 20.1.2020 mennessä oheisen painikkeen kautta. Kerro meille motivaatiostasi ja osaamisestasi! Ethän jätä hakemista viime tinkaan, sillä käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana.

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.

 

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.