(Poistunut julkaisusta)

Controller med IFRS kompetens
Försäkringsaktiebolaget Alandia

Alkuperäinen julkaisupäivä 9.8.2019

Alandia ombildas till ett publikt bolag i syfte att förbättra förutsättningarna för tillväxt och öka konkurrenskraften. I samband med detta övergår vi till IFRS-rapportering. Därför söker vi till vår enhet för Business Control en ordinarie

Controller med IFRS kompetens

Till de huvudsakliga arbetsuppgifterna hör att:

  • Arbeta med implementering av IFRS
  • Säkerställa att koncernens redovisningsriktlinjer överensstämmer med IFRS-regelverket.
  • Säkerställa god kvalitet i rapporteringen och konsolideringen i enlighet med rapporteringskraven
  • Delta aktivt i arbetet med koncernens månadsrapporter och årsredovisningar
  • Tillsammans med övriga teamet utveckla och driva förbättrings- och effektiviseringsarbete

För att trivas i den här rollen tror vi att du är en självgående och driven person som vill förbättra och effektivisera. Du drivs av att arbeta mot deadlines, har en god kommunikativ förmåga och ett systematiskt sinne. Du bör också stimuleras av att utvecklas och verka i en föränderlig miljö.

Vi önskar att du har en ekonomisk utbildning på högskolenivå, erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete på ett IFRS-bolag och/eller arbete som revisor. Du bör vara väl insatt i regelverket och eftersom du även kommer att delta i det operativa konsolideringsarbetet är det en merit om du har erfarenhet av konsolidering och rapportering på koncernnivå i ett internationellt bolag. Du är en god användare av system och har en djup kunskap i Excel. Erfarenhet av arbete med Business Intelligence, skattefrågor, placeringsinstrument samt kunskaper i finska är meriterande men inget krav.

Vi erbjuder en intressant specialistroll i ett bolag med tydligt tillväxtfokus i en internationell miljö. Kontinuerlig kompetenshöjning är en självklarhet och detta är en roll att utvecklas i. Placeringsorten är i Helsingfors eller Mariehamn.

För mer information om tjänsten kontakta Ekonomichef Tommi Jokitalo, på tel. +358 (0)18 29000 eller e-post tommi.jokitalo@alandia.com.

Vi intervjuar fortlöpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan med CV så snart som möjligt men senast söndag den 25 augusti via denna länk.