(Poistunut julkaisusta)

Compliance officer
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 20.12.2019

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitetilamme, olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja. Johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen.

 

Haemme nyt Group Compliance-organisaatioon Helsinkiin vakituiseen työsuhteeseen kahta Compliance Officeria.

 

COMPLIANCE OFFICER

 

Toisessa tehtävässä erityisvastuuna on pankkitoiminnan henkilö- ja pk-yritysasiakkaiden rahoitukseen, kortteihin ja tileihin liittyvät compliance-tehtävät valituin osin. Toimeen kuuluu liiketoiminnan tukeminen compliance-asioissa sekä compliance-riskien hallinnassa, valvontojen suunnittelu ja toteutus sekä johdon raportointi. Tehtävässä pääsee kehittämään myös complianceen liittyviä toimintatapoja. Hoidat omaa vastuualuettasi itsenäisesti, mutta tiiviisti muiden Compliance Officereiden kanssa keskustellen, toisia tukien ja osaamista jakaen. 


Toisessa tehtävässä erityisvastuuna on väärinkäytösten ja rikkomusten ilmoitusprosessin omistaminen (nk. whistleblowing) sekä ilmoitusten käsittely ja ratkaiseminen. Tehtävän vastuisiin kuuluu myös ilmoitusprosessiin liittyvän toimintamallin ja ohjeistuksen laatiminen sekä viestiminen OP Ryhmässä.  Toimeen kuuluu lisäksi sovitut vähittäispankkitoimintaan tai compliance-toimintaan liittyvät kehitystehtävät. 

 

Mitä odotamme sinulta


Olet koulutukseltasi oikeustieteen kandidaatti tai maisteri tai kauppatieteiden maisteri. Johdat työtäsi itsenäisesti ja olet aloitteellinen sekä vastuuntuntoinen, ja sinulla on kykyä rakentavaan ongelmanratkaisuun, oppimiseen ja muutosketteryyteen. Olet sujuva ja vakuuttava viestijä sekä taitava verkostoituja ja yhteistyön rakentaja. Tehtävässä menestyminen edellyttää sujuvaa englannin kielen taitoa.


Ensimmäiseksi mainittuun tehtävään odotamme sinulla olevan vahva osaaminen ja kiinnostus vähittäispankkiliiketoiminnan käytänteistä, ko. liiketoimintaa koskevasta sääntelystä sekä viranomaisohjeistuksesta, erityisesti rahoituksesta. Erityisesti odotamme sinulta vahvaa osaamista kortteihin ja tileihin liittyvästä sääntelystä sekä liiketoiminnan käytänteistä. Arvostamme myös kokemusta compliance-malleista ja –toimintatavoista.


Toisessa tehtävässä, jossa erityisvastuuna on väärinkäytösten ja rikkomusten ilmoitusprosessin omistaminen, korostuu erityisesti vahva ja laaja osaaminen finanssitoiminnan sääntelystä, viranomaisohjeistuksesta, eettisistä toimintatavoista sekä riskienhallinnasta. Kyseisessä tehtävässä odotamme sinulta vankkaa kokemusta ja osaamista joko compliancesta, sisäisestä tarkastuksesta tai muusta valvontatoiminnosta. Myös OP Ryhmän harjoittama liiketoiminta on sinulle hyvin tuttua.  

 

Mitä saat meiltä


Tarjoamme sinulle huikean mahdollisuuden Suomen suurimman finanssitalon asiantuntijatehtävissä. Tehtävässä saat vastuuta ja paikan toteuttaa ideoita. Tueksesi saat ammattitaitoisen ja kannustavan tiimin, modernit työvälineet OP Vallilan toimitiloissa ja tietenkin ison talon uramahdollisuudet ja edut. 

 

Lisätiedot ja hakuohjeet


Lisätietoja tehtävästä antaa Outi Hanttu, puh 0503503710.

 

Kiinnostuitko? Hae tehtävää lähettämällä hakemuksesi, CV:si ja palkkatoiveesi oheisen linkin kautta 10.1. mennessä.

 

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.

 

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.