(Poistunut julkaisusta)

Cloud DevOps-kehittäjä
Mehiläinen

Alkuperäinen julkaisupäivä 16.10.2019

Ajatteletko usein, että "jos tämän voi dokumentoida, sen voi varmaankin myös automatisoida?" Olet ehkä jo nykyisessä työtehtävissäsi tai vaikkapa kotiautomaation parissa se, joka haluaa poistaa toistuvat, virheille alttiit, manuaaliset asiat pois arjesta ja korvata ne asioilla, jotka saavat sinut iloiseksi ja koodaajat tykkäämään github-tilistäsi? Haluaisit kertoa meillekin otsikon perusteella, ettei DevOps ole rooli, vaan kulttuuri?

Haluaisitko myös työskennellä startup-kulttuurissa, muttet pahastu jos saat ympärillesi 110-vuotiaan yrityksen liiketoiminnallisen vakauden? Meillä Mehiläisellä pääset toteuttamaan kaikkea tätä, ja ennen kaikkea vaikuttamaan samalla suoraan ihmisten hyvinvointiin merkityksellisellä tavalla tämän päivän teknologioiden parissa.

Koska DevOps on oleellinen osa kulttuuria ja osana muuttamassa toimintatapojamme ja haluamme tulla paremmiksi kaikilla osa-alueilla, tekee tämä arjesta monipuolista ja oppimisesta jatkuvaa.

Seuraavan kaltaisia asioita on luvassa:

- Työskentelet yhdessä tuotekehityksen/jatkuvien palveluiden asiantuntijoiden kanssa monipuolisten teknisten haasteiden parissa.

- Kehität ratkaisuita yhdessä pilvi- ja ohjelmisto-arkkitehtiemme kanssa ja autat oma-aloitteisesti löytämään ja automatisoimaan asioita sekä jatkuvasti parantamaan käytäntöjä.

- Osallistut monitorointi- ja valvontaympäristöjen kehittämiseen, etkä ole tyytyväinen ennen kuin sekä kehittäjät että operonnista vastaavat ammattilaiset ovat osallistuneet yhdessä näiden rakentamiseen.

- Vaadit tietoturvan huomioon ottamista osaksi prosessia ja ymmärrät laatujärjestelmien merkityksen ja vaatimukset arjessa, vaikket niistä pitäisikään.

- Ymmärrät, miksi logeja tarvitaan eri tahoilta ja miten ne saadaan sellaiseen muotoon, että kaikki myös löytävät ja saavat ne käyttöönsä halutessaan ilman hiusten repimistä.

Kokeaksesi olosi kotoisaksi ja voidaksesi tuoda parhaiten osaamistasi hyödyksi, toivoisimme repustasi löytyvän osaamista seuraavilta alueilta:

- Pilvi kaikissa muodoissaan on osa liikepalvelumme sydäntä. Tällä hetkellä GCP ja AWS näyttelevät merkittävää osuutta, mutta pilviagnostinen ja ratkaisuhakuinen asenne on tärkeintä. Jonkin pilvialustan syvällisempi osaaminen on yleensä iso etu ja auttaa ymmärtämään samalla muita.

- Osa palveluistamme elää yhä lähellämme on-prem -mallisena ja toivomme ettet vierasta tai koe todellisen raudan läsnäoloa arjessasi vaan päinvastoin, koet tämän ylpeyden aiheena.

- Käyttöjärjestelmämme ovat pitkälti Linuxia eri muodoissaan, mutta myös Microsoftin tuotteita on käytössä, joten toivomme, että omaat tässäkin suhteessa ratkaisuhakuista asennetta. Sysadmin-taustasta on siis hyötyä ja jonkin automaatiotyökalun kuten Ansiblen tai vastaavan osaamisesta vielä enemmän.

- Sinulta löytyy ainakin yksi ohjelmointikieli, jota voit jossain määrin kutsua omaksesi ja joka auttaa sinua automatisoinnin haasteissa.

- Ymmärrät peruasiat DevSecOpsin käsitteestä ja ymmärrät, miten se tukee liiketoimintaa ja osaat myös kertoa sen muille tarvittaessa.

Kaikkea ei tarvitse osata valmiiksi ja annamme myös kehitykselle riittävästi aikaa. Haluamme, että kehittyessäsi työssäsi tuot oppeja myös muille.

Millaisia kollegasi Mehiläisessä sitten ovat? Tämä selviää sinulle parhaiten laittamalla hakemus tai vain tulemalla ensin tutustumaan meihin. Meillä jokainen saa vaikuttaa rekrytoinnissa asioiden etenemiseen ja kaikkia kuunnellaan. Työkalut työsi suhteen saat valita vapaasti. Meille on tärkeää, että paitsi saadaksemme työmme tehtyä, saamme olla se ystävällinen, utelias ja omasta mielestämme melko terävä porukka ratkomaan terveydenhuollon haasteita unohtamatta myös, että töissä saa olla kivaakin. Työn voit tehdä joustavasti niin Helsingistä kuin Turustakin käsin.

Kiinnostuitko?

Hakuaika päättyy 08.11.2019, mutta lähetäthän hakemuksesi sekä palkkatoiveesi tehtävään mahdollisimman pian. Aloitamme sopivien henkilöiden haastattelut jo hakuajan aikana.

Lisätietoja tehtävästä antaa Ilkka Hietala
ilkka.hietala@mehilainen.fi