Business Development Manager / Xylem Water Solutions
Xylem Water Solutions Oy

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 17.11.2021

Projektiliiketoiminnan ja myynnin kehitystyö vahvasti teknisellä painotuksella vedenkäsittelylaitosten ja vesihuollon projektimyynnin parissa alansa edelläkävijäyrityksessä. Olisko tässä sulle unelmarooli?

Xylem on johtava vesiteknologiayritys, joka on sitoutunut "ratkaisemaan maailman vesihaasteet" luomalla innovatiivisia ja älykkäitä teknologiaratkaisuja vastaamaan maailman vesi-, jätevesi- ja energiatarpeisiin. Xylem toimittaa innovatiivisia vesiteknologiaratkaisuja veden urbaanin kiertokulun kaikkiin vaiheisiin ja teknologinen osaamisemme on vertaansa vailla. Hyötysuhteeltaan erinomaiset vesiteknologiamme sekä pumppu- ja sovellusratkaisumme säästävät energiaa, vähentävät elinkaarikustannuksia ja edistävät kestävää kehitystä. Valikoimastamme löytyy ratkaisu aina keräämisestä ja jakelusta lähtien veden uudelleenkäyttöön ja ympäristöön palauttamiseen asti.

Suomen liiketoiminnoissa on auennut uusi rooli projektiliiketoiminnan veturiksi työnimikkeen ollessa Business Development Manager, Project Sales.

Toimenkuvan ytimessä on projektiliiketoiminnan ja -myynnin kehittäminen yrityksen strategian mukaisesti ja tehtäviin sisältyy mm. projektimyyntiä, myyntitoimintojen kehitystä, kilpailutusten läpivientiä ja tarjousten laatimista, yhteistyötä Xylemin asiantuntijoiden kanssa globaalilla tasolla sekä vahvaa verkostoitumista alan sidosryhmien kanssa. Yhteistoiminta suunnittelutoimistojen, urakoitsijoiden sekä julkishallinnon toimijoiden kanssa on tärkeä osa työnkuvaa ja tulet olemaan vetovastuussa kilpailutusten, tarjousten sekä sopimusneuvotteluiden osalta, joten kokemus ja ymmärrys sopimusteknisistä seikoista on toivottavaa.

Tehtävä edellyttää vahvaa vedenkäsittelyalan laitosten ja lainalaisuuksien tuntemusta ja myös teknistä ymmärrystä laitostason kokonaisuuksista. BDM roolissa puhut ”samaa kieltä” eri tahojen ammattilaisten kanssa ja kykenet argumentoimaan oman kantasi teknisestä näkökulmasta. Tulet toimimaan tiiviissä yhteistyössä yrityksen oman projekti-insinöörin kanssa, joten teknistä asiantuntijaa emme kuitenkaan hae. Tehtävä luokitellaan ”senior” tasoiseksi ja oletamme sinulla olevan jo laaja tuntemus ja kontaktit alan eri toimijoihin. Projektimyynnin parissa toimiminen edellyttää proaktiivista ja ennakoivaa lähestymistapaa ja vedenkäsittelyalan ollessa kyseessä, tulee sinun hallita myös ympäristötekijöihin liittyviä säädöksiä ja vaatimuksia sekä julkisen kilpailutuksen protokollat.

Toimialueenasi toimii käytännössä koko Suomi, joten matkustusvalmiutta edellytetään kuitenkin itse vastatessasi omasta kalenteristasi ja työsi suunnittelusta. Teet myös aktiivista yhteistyötä Xylemin aluemyyntiorganisaation ja aluemyyntipäälliköiden kanssa, joten yksin et jää missään kohtaa. Työkuorma vaihtelee projektitilanteen mukaisesti ja paineensietokykyä sekä tilannetajua vaaditaan niin sopimusneuvotteluiden loppusuoralla kuin käyttöönottojen kynnykselläkin.

Taustasi voi olla joko myynnin tai teknisen asiantuntijuuden puolelta, mutta kaiken keskiössä on vedenkäsittelylaitosten teknisten ratkaisujen ja vaatimusten tunteminen sekä vahvaa myynnillinen näkemyksellisyys. Työkielenä toimii suomi, mutta englannin kielen osaaminen etenkin teknisen ja vaativan asiantuntijasanaston osalta on edellytys. Oma-aloitteisuus, aloitteellisuus ja ratkaisukeskeisyys ovat tärkeitä ominaisuuksia tarkkuutta ja vahvaa asiantuntijuutta vaativassa tehtävässä unohtamatta myynti-, neuvottelu- sekä ihmissuhdetaitoja.

Vastapainoksi saat laajan ja vastuullisen roolin, jossa työsi vaikuttaa suoraan yrityksen loppuriviin. Urapolku voi Xylemillä johtaa moneen suuntaan ulkomaita myöden ja menestyksestä palkitaan myös tukevilla bonuksilla. Työajat ovat karkeasti normaalit toimistoajat maanantaista perjantaihin 8-16 liukuvalla periaatteella ja työsuhde on vakituinen. Työn aloitusajankohta on sovittavissa varsin jouhevasti ja palkkaus sovitaan tapauskohtaisesti kokemuksen ja osaamisen mukaan. Tulevat tiimikaverisi työskentelevät ensisijaisesti Vantaalla, mutta työpaikan sijoitus voidaan neuvotella joustavasti.

Utelut, kyselyt ja kaikki muukin lisäinfo:

HR-konsultti
Mika Laakso / mika.laakso@adecco.fi / 0405680674

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1525974
  • Tehtäväalue: Myyntitehtävät, Tuotanto- ja pienteollisuus
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 7.12.2021
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Yhteyshenkilö: Mika Laakso (mika.laakso (a) adecco.fi)
  • Sijainti: Vantaa, Helsinki, Järvenpää, Kirkkonummi, Oulu, Vantaa