(Poistunut julkaisusta)

Business Controller
Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Alkuperäinen julkaisupäivä 10.11.2020

Oletko kokenut taloushallinnon ammattilainen? Meillä olisi tarjota sinulle sisäisen laskennan tehtävä SOK MEDIAn kiinnostavassa toimikentässä. Rooli, jossa pääset sekä rakentamaan toimintamalleja että kontribuoimaan liiketoimintasuunnitteluun. Tämä on sinulle samalla tilaisuus sukeltaa median, markkinoinnin ja päivittäistavarakaupan syvään päätyyn. Oletko valmis haasteeseen? 

SOK MEDIA on siirtymässä ketterämpään toimintatapaan. Samalla vahvistaen omaa osaamista kriittisissä ja strategisesti tärkeissä kyvykkyyksissä. Tästä pääsemmekin sinun rooliisi liiketoimintajohdon sparraajana ja kumppanina. 

Työ ja sen tavoitteet

Tehtävässäsi työskentelet Business Control - ja rahoitusyksikössämme sisäisessä palvelufunktiossa. Toimit matriisiorganisaatiossa SOK MEDIAn liiketoimintasuunnittelun tukena. Tuet heitä kasvuun, kilpailukyvyn parantamiseen ja kannattavuuteen liittyvien tavoitteiden saavuttamisessa. Tässä meille uudessa tehtävässä pääset luomaan ja rakentamaan SOK MEDIAlle uusia prosesseja ja toimintamalleja sekä tuomaan heidän arkeensa toisaalla talossamme jo käytössä olevia parhaita käytäntöjämme.

Osaamiseesi ja liiketoimintaymmärrykseesi pohjaten tuotat analyysejä, ennusteita ja investointilaskelmia – haastat, otat kantaa ja tarjoat vaihtoehtoja liiketoimintajohtamisen sekä päätöksenteon tueksi. Todennat ryhmämme markkinoinnin vaikuttavuutta, kohdennat markkinoinnin kuluja toimenpiteille sekä autat meitä palveluidemme kustannusperusteisessa hinnoittelussa. Toisin sanoen vahvistat tiedolla johtamistamme ja lisäät läpinäkyvyyttä sisäisille asiakkaillemme ja kumppaneillemme.

SOK MEDIAn asiantuntijoiden ja johdon lisäksi työskentelet yhteistyössä Business Controller -kollegoiden kanssa. Sparrausta ja osaamisen jakamista puolin sekä toisin – myös sitä arkesi kanssamme on.

Mitä sinun on lupa odottaa?

Tämä on mielestämme erityinen tilaisuus sinulle, jos olet kiinnostunut sisäisen laskennan työstä nopeatempoisessa, monimuotoisessa vähittäiskaupan toimintaympäristössä. Mitä muuta voimme sinulle luvata?

1. Pääset rakentamaan uutta. Tulet hyvin kehitysmyönteiseen organisaatioon, jossa argumentoiduilla näkemyksilläsi on varmasti kaikupohjaa. Olet arvostettu osaaja yhteisössä, joka haluaa niin oppia sinulta kuin jakaa osaamistaan.

2. Opit takuulla uutta. Tulet keskelle kiehtovaa liiketoimintaympäristöä digitaalisuuden ja kuluttajamarkkinoinnin pariin päivittäistavarakauppaan. Pääset mukaan kehittämään liiketoimintaa ja sisäistä palveluyksikköä, jolla on kunnianhimoisia tavoitteita.

3. Odotettavissa on myös nopeita voittoja. Vaikka työsarkaa on paljon ja pitkäkantoista kehitystyötä riittää, onnistumisia tulee myös nopeassa syklissä. Työsi tulokset nousevat säännöllisesti framille sisäisen laskentamme standartoituessa.

4. Työssäsi ei ole juurikaan rutiineja. Jollei sellaiseksi laske sitä, että olet toistuvasti uuden äärellä. Päiväsi eivät siis toistu samankaltaisina työskennellessäsi hyvin monenlaisten osaajien kanssa läpi organisaatiomme.

5. Uskallamme luvata, että kanssamme menestyt. Meillä kun on niin taito kuin tahto onnistua. Itseasiassa vaikutat hyvin vahvasti itse onnistumiseemme ja olemme todella innoissamme saadessamme sinut mukaan matkaamme.

Tulet saamaan rinnallesi työhönsä sitoutuneen joukon todella kovia osaajia, jotka jakavat sinulle osaamistaan ja auttavat. Henkilökohtaista arkeasi taas tukevat ryhmämme mielekkäät henkilöstöedut sekä mielestämme työmme vaativuutta vastaava kompensaatio. Henkilöstöetuihimme voit tutustua tarkemmin täältä: https://www.s-kanava.fi/web/s-ryhma/s-ryhman-henkilostoedut)

Miltä vaikutti? Onko tässä sinua kiinnostava tehtävä ja uusi askel urallasi?

Tuleva työkaverimme

Tässä tehtävässä vaaditaan mielestämme vahvaa osaamista sisäisestä laskennasta ja kokemusta vastaavanlaisessa tehtävässä toimimisesta. Substanssin hallitseminen sujuvoittaa liiketoimintaympäristömme hallitsemista, jolloin pääset ketterästi kiinni kokonaisuuksiin ja löydät oleelliset detaljit tarkempaan tarkasteluun. Koska tämä on vahvasti kehittävä rooli, sinulla on oltava kokemusta myös laskennan toimintaprosessien kehittämisestä.

Arjessa pääset luonnollisesti hyödyntämään analyyttistä ajatteluasi. Sitä erityisesti sinulta odotamme. Haluamme, että haastat ja tuot esiin omat näkemyksesi. Oletkin luottamusta rakentava ammattilainen – osaat kuunnella ja kommunikoida vaikuttavasti eri taustoista asioita tarkasteleville.

Excelistä et tässäkään työssä eroon pääse. Tietyn tason tekninen kyvykkyytesi edesauttaa sinua sitten omaksumaan myös muut käytössämme olevat työkalut. Mikäli Power BI ja Workfront ovat entuudestaan tuttuja, niiden hallinnasta on varmasti hyötyä.

Mitä mieltä olet? Voisiko tässä olla sinulle passeli tehtävä?

Hakuohjeet ja lisätietoja

Tähän tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 26.11.2020 mennessä. Tämä on meille tärkeä rekrytointi, johon panostamme sen vaatiman ajan. Käymmekin hakemuksia läpi sekä tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana. Älä siis suotta odottele viime hetkeen asti.

Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen, Birgitta juttelee mielellään kanssasi. Hänet tavoitat 12.11. klo 14-14.30 ja 19.11. klo 14-14.30 numerosta 040 548 3327 tai muuten sähköpostitse birgitta.uutela@sok.fi.