(Poistunut julkaisusta)

Business Controller
S-ryhmä

Alkuperäinen julkaisupäivä 12.5.2020

Kiinnostaako työskentely Suomen suurimman vähittäiskaupan konsernin controller-tiimissä sekä Sokos ja Emotion -ketjun johtoryhmätyöskentely? Oletko innokas liiketoiminnan sparraaja? Entä kuvaako analyyttinen taloushallinnon rautainen ammattilainen juuri sinua? Jatka lukemista ja katso, olisiko tämä tehtävä sopiva juuri sinulle.

Business Controller

Sinua kiinnostaa työskentely nimenomaan käyttötavarakaupan jatkuvasti muuttuvassa maailmassa?

Käyttötavarakaupassa tapahtuu paljon juuri nyt – verkkokauppa kasvaa, kilpailukentän jatkuvat muutokset haastavat sinua työssäsi. Tässä markkinassa tavoittelemme kasvua ja kannattavuutta. Sokos-tavaratalot sijaitsevat maamme suurimpien kaupunkien ydinkeskustoissa. Ketjuun kuuluu 19 monipuolista tavarataloa, Emotion-myymälät sijaitsevat ympäri Suomea kaupunkien keskustoissa sekä kauppakeskuksissa. Olet tärkeä osa liiketoiminnan Business Controller -tiimiä, joka vastaa tiedon tuottamisesta, analysoinnista ja liiketoiminnan johdon sparrauksesta. Tähän tiimiin etsimme parhaillaan uutta taitavaa taloushallinnon ammattilaista työkaveriksemme.

Business Controllerina olet todella tärkeä osa Business Controller-tiimiä ja vastaat itsenäisesti oman vastuualueesi Sokos ja Emotion-ketjun osalta. Arkirutiinin kuuluu esimerkiksi analysointia, raportointia, hinnoittelua, budjetointia, kuukausikatkojen oikeellisuuden varmistamista etc. Lisäksi tuot oman ammattitaitosi esiin erilaisissa kehityshankkeissa. Teet yhteistyötä liiketoiminnan asiantuntijoiden sekä SOK:n taloushallinnon palvelukeskuksen kanssa, joka hoitaa varsinaisen kirjanpidon. Työskentelemme konsernissa monien erilaisten talouden työkalujen kanssa ja erilaiset raportointityökalut tulevat varmasti tutuksi.

Tässä roolissa käsittelet paljon S-ryhmän eri järjestelmistä kerättyä dataa, jonka perusteella tulet muodostamaan analyysejä sekä raportteja liiketoimintojen sekä johdon päätöksenteon tueksi. Excel on yksi tärkeimmistä päivittäisistä työkaluistasi, mutta ei suinkaan ainoa. Sinun tehtäväsi on pysyä kärryillä, mitä dataa kerätään mistäkin ja miten tätä tietoa pystytään käyttämään liiketoiminnan kehittämisen tukena. Ennakoinnin kannalta on myös tärkeä mm. osata arvioida, miten aurinkoiseen hellekesään tai kuluttamisen trendeihin tulee varautua taloutta suunnitellessa. Työpisteesi sijaitsee SOK:n pääkonttorilla Helsingin Vallilassa.

Mitä tarjoamme sinulle?

Meillä on tehtävä. Palvelemme ja autamme miljoonia asiakasomistajiamme ympäri Suomen. Jokainen heistä huomaa työmme siinä, miten arki ja elämä sujuvat. Me teemme Suomesta kaikille hyvän paikan asua ja elää.

Merkityksellisen työn. Meillä olet kirjaimellisesti töissä suomalaisilla, sillä osuustoiminnallinen S-ryhmä on miljoonien asiakkaiden ja tuhansien työntekijöiden omistama yhteisö. Pääset toimimaan taloushallinnon avainroolissa vähittäiskaupan merkittävimmässä kaupparyhmässä.

Työkaverit. Meiltä saat kivat ja ammattitaitoiset työkaverit, joilta opit varmasti uutta ja joiden matkassa kehityt. Meille on luontevaa jakaa osaamistamme ja tekemisen meininki näkyy intohimoisena suhtautumisena työhön ja toimintamme kehittämiseen. Kannamme vastuuta ja teemme työtä yhteisen päämäärän eteen.

Uralla eteneminen. Voit vaikuttaa työpolkuusi ja kehittymiseesi hyödyntämällä S-ryhmän laajaa työyhteisöä ja sen luomia työmahdollisuuksia. Isona toimijana meidän on mahdollista tarjota sinulle monipuolisia vaikuttamis- ja kehittymismahdollisuuksia.  

Erinomaiset henkilöstöedut, joista pääset lukemaan lisää täältä.

Näillä kyvykkyyksillä menestyt tehtävässä

Kuten olet varmasti huomannut, tarjolla olevat saappaat ovat isot ja tehtävässä menestyminen vaatii rautaista ammattitaitoa. Urapolkusi on voinut kuitenkin kulkea erilaisia reittejä pitkin, joten listasimme alle ominaisuuksia, minkä avulla tunnistat, onko tämä työtehtävä juuri sinua varten. 

  • Sinulla on vahvaa näyttöä haastavista taloushallinnon tehtävistä (sisäinen laskenta)
  • Olet luonteeltasi analyyttinen ja osaat muuntaa luvut informaatioksi
  • Tulet hyvin toimeen taloushallinnon järjestelmien kanssa
  • Omaat hyvät viestintätaidot isossa organisaatiossa työskentelyyn (sidosryhmiä on paljon!)
  • Kaikki tietojärjestelmäprojektikokemus on plussaa
  • Olet itseohjautuva ammattilainen, joka kantaa vastuunsa ja toimittaa tehtävät aikataulussa
  • Uskallat kyseenalaistaa ja haastaa vallitsevia toimintatapoja

Miltä tämä kaikki vaikutti? Oletko kiinnostunut tästä tehtävästä? 

Mikäli olet tältä istumalta valmis tulemaan työkaveriksemme, voit hakea tähän tehtävään oheisen hakulomakkeen kautta 26.5.2020 mennessä. Käymme hakemuksia läpi ja tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana. Älä siis suotta odota hakemisen kanssa viime hetkeen. Lisätietoja tehtävästä antavat: Sokos ja Emotion ketjujohtaja Mika Laakso puhelin 010 768 1020. Tavoitat Mikan varmimmin maanantaisin tai keskiviikkoisin klo 17-18. SOK Vähittäiskaupan suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen puh. 010 768 1911 (varmimmin pe 15.5. klo 9-11 tai ti 19.5. klo 16-17).