(Poistunut julkaisusta)

Business Analyst
Saranen Consulting

Alkuperäinen julkaisupäivä 17.1.2020

10 liiketoimintalähtöistä prosessien kehittäjää

Oletko luonteeltasi asioiden kehittäjä, toimintojen tehostaja ja kehität mielelläsi automaatioita minimoidaksesi turhaa ja monotonista työtä?  Jos vastasit kyllä, ohjelmistorobotiikan työtehtävät saattavat kiinnostaa sinua.


Ohjelmistorobotiikka (Robotic Process Automation, RPA) on uusi, nouseva teknologia, johon valmiita osaajia ei vielä juuri ole. Me koulutamme sinusta tulevaisuuden osaajan ja rekrytoivan koulutusohjelman päätteeksi yritysten tavoitteena on rekrytoida sinut työsuhteeseen.  Aico, Etteplan, Knowit, Greenstep, Aitomation, Atea, Colliers, S&P Digital, Integrata, Sofor, RSM Finland, Azets Insight Oy ja useat muut yritykset etsivät koulutusohjelman kautta tulevaisuuden RPA-osaajia. Ei haittaa, vaikka sinulla ei olisi vielä käytännön työkokemusta alan tehtävistä – tärkeintä on halusi oppia ja kehittyä! Voit olla vasta urasi alkupuolella tai jo kokeneempi it-alan tekijä. Käy tutustumassa rekrytoiviin yrityksiin.

Tuleva työtehtäväsi voi olla esim. jokin seuraavista: 

 • RPA Business Analyst/RPA mallintaja/Vaatimusmäärittelijä, tässä tehtävässä kartoitat ja määrittelet automatisoitavia prosesseja
 • RPA Manager/Lead /projektipäällikkö, tässä tehtävässä johdat RPA-projekteja ja /tai ylläpitopalveluja
 • RPA konsultti

Etsimme juuri sinua, jos tunnistat itsesi jostakin näistä:  

 • Sinulla on aiempaa osaamista tai ymmärrystä esim. IT-alalta, Pankki- ja vakuutusalalta, Terveydenhuolto, Talous- ja palkkahallinto, HR, Logistiikka- ja hankinta tai Myynti ja asiakaspalvelu 
 • Voit olla koulutustaustaltasi esim. insinööri, tradenomi, KTM, datanomi, DI, FM (tietotekniikka, tietojenkäsittelytiede, ohjelmistotekniikka, tietoliikennetekniikka), tai jokin muu soveltuva tausta, joka antaa hyvän pohjan kehittyä ohjelmistorobotiikan pariin.
 • Haluat työssäsi hyödyntää ongelmanselvityskykyäsi ja taitoa tarkastella ratkaisuja eri näkökulmista 
 • Halukkuutta toimia eri sidosryhmien välisenä tulkkina (liiketoiminnan vaatimukset, kehittäjät, prosessiomistajat)
 • Lean-osaaminen tai kiinnostus prosessien ymmärtämiseen
 • Muutosjohtaminen
 • Olet kiinnostunut seuraamaan alasi teknologian kehitystä tai sinulla on jotakin harrastuneisuutta alalta.
 • Kiinnostus oppia tulkitsemaan ohjelmistorobotin tuottamia raportteja 
 • Haluat tehdä töitä asiakkaiden ongelmanratkaisun, mielenkiintoisten projektien tai monipuolisen teknisen konsultoinnin parissa.

Mikä oikein on Rekrykoulutus?
6 kuukauden mittaisessa ohjelmassa kehityt asiantuntijaksi uuden työroolisi kautta. Työskentelet ohjelman ajan ohjelmistorobotiikkaa käyttävässä yrityksessä, ja osallistut töidesi ohessa kattaviin koulutuspäiviin. Ohjelman tärkein tavoite on työsuhde sinun ja yrityksen välille ohjelman päätteeksi.

Hae mukaan heti!

Etenet hakuprosessissa, kun olet jättänyt hakulomakkeen TE-toimistoon ja osaamisprofiilin Saraselle:

1. Täytä TE-toimiston hakulomake: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/689922
Löydät Ohjelmistorobotiikan –rekrytoivan koulutusohjelman koulutusnumerolla 689922. 
Esivalinta koulutukseen tehdään tämän TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti.

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili. Tämä osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi rekrytoiviin yrityksiin. Voit muokata ja täydentää profiilia koko hakuajan.

Ensimmäinen hakujakso päättyy 3.2.2020. TE-toimiston hakemus ja Sarasen osaamisprofiili kannattaa tehdä pikaisesti, sillä esivalinta- ja hakuprosessi on jo käynnissä! 

Lisätietoja ohjelmasta:
Ensisijaisesti lisätietoja ohjelmasta löydät: https://www.saranen.fi/rekrytointikoulutus/ohjelmistorobotiikka

Voit halutessasi kysyä lisää projektipäällikkö Lotta Laaksolta: lotta.laakso@saranen.fi, 040 5725633. Tavoitat Lotan 23.-30.1. välisenä aikana puhelimitse torstaisin klo 14.00-15.00 ja maanantaina 3.2. klo 10.00-11.00.

Rekrytoiva koulutusohjelma
Rekrytoiva koulutusohjelma on työvoimakoulutusta, joka järjestetään tiiviissä yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden ja rekrytoivien yritysten kanssa. Työsuhteeseen tähtäävässä ohjelmassa yhdistyy tehokas työssäoppiminen ja laadukas koulutus. Ohjelma on suunniteltu sinulle, joka olet työtön tai työttömyysuhanalainen, määräaikainen työsuhteesi on päättymässä tai olet koulutustasi vastaamattomissa työtehtävissä ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa. Ohjelman ajaksi tehdään koulutussopimus ja voit hakea ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea sekä kulukorvausta. Ohjelmistorobotiikan Rekrykoulutus on työhallinnon rahoittama koulutus. Ohjelmistorobotiikan Rekrykoulutus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä rekrytoivien yritysten, Saranen Consultingin, Uudenmaan ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa.

Avainsanat: konsultti, business development, lean, prosessi, automatisointi, ohjelmistorobotiikka, rpa