(Poistunut julkaisusta)

Business Analyst, Viranomaisraportointi
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 17.4.2019

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitetilamme, olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja. Johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen. Tavoittelemme muutoksella entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta.

Olemme aloittaneet ison talouden muutosohjelman, jossa päivitetään talouden perusjärjestelmiä ja luodaan kyvykkyyksiä vastata pankki-ja vakuutusliiketoiminnan regulaatiovaateisiin. OP toimii Euroopan keskuspankin EKP:n valvonnassa, ja raportoimme taloudestamme sen mukaisesti.

Etsimme nyt OPn viranomaisraportointiin asiakaslähtöistä ja yhteistyötaitoista asiantuntijaa toteuttamaan ja kehittämään sääntelyn mukaista raportointia.

Business Analyst, Viranomaisraportointi

Tehtävästä

Tulet työskentelemään viranomaisraportoinnin vakavaraisuustiimissä ja tehtäväsi jakautuu tuotannon vakioraportoinnin sekä kehittämisen tehtävien välillä. Vastaat oman vastuualueesi raportoinnista viranomaisille aikataulun mukaan. Huolehdit siitä, että raportit ovat voimassaolevien määräysten ja ohjeiden mukaisia, analysoit viranomaisille lähteviä raportteja sekä vastaat niiden oikeellisuudesta ja laadun valvonnasta.

Mitä odotamme sinulta

Arvostamme pankkitoiminnan liiketoimintamallien tuntemusta, vakavaraisuusasetuksen (CRR) ja muun relevantin sääntelyn tuntemusta sekä kirjanpitokäytäntöjen ja pankin taserakenteen ymmärtämistä. Kokemus viranomaisraportoinnin osa-alueelta auttaa sinua tehtävässä menestymisessä. Sinulla on ymmärrystä tietovarastoista ja tietokannoista sekä niiden hyödyntämisestä raportoinnissa.

Tässä roolissa pärjäät parhaiten, jos olet aikataulupainetta hyvin kestävä, joustava ja kykenet pitkäjänteiseen itsenäiseen työskentelyyn. Linjausten noudattaminen ja tarkan sääntelyn ympäristössä toimiminen on sinulle mieluisaa. Olet luontaisesti aloitteellinen ja osaat johtaa itseäsi sekä työtäsi tavoitteellisesti ja järjestelmällisesti. Soveltuva korkeakoulututkintosi esim. laskentatoimen tai rahoituksen alueelta tuo sinulle monipuolista teoreettista osaamista, ja työskentelet sujuvasti niin suomeksi kuin englanniksikin.

Mitä tarjoamme?

Tarjoamme ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä mukaan finanssialan suurimman työnantajan muutokseen. Pääset työssäsi vaikuttamaan kehittämisen ratkaisuihin ja erityisen tärkeän ja kriittisen osa-alueen onnistumiseen.

Tiimissäsi toteutetaan kehitysaihiot ideasta tuotantoon ja tiimi toteuttaa sille asetetut tavoitteet parhaaksi katsomallaan tavalla. Tiimissäsi työskentelee alansa huippuammattilaisia ja haluamme tartuttaa heidän innostuksensa sinuun. Tiimin kollegat ovat käytettävissäsi sparrailuun ja uuden oppimiseen.

Tule luomaan kanssamme ihmisille parhaat työn tekemisen puitteet ja asiakkaillemme parhaat palvelut.

Lisätietoja ja hakuohjeet

Hae tehtävään 1.5.2019 mennessä alla olevan linkin kautta jättämällä meille CV:si ja hakemuksesi palkkatoiveineen, ja kerro motivaatiostasi tehtävää kohtaan. Lisätietoja tehtävästä antaa Tarja Konttinen jonka tavoitat numerosta 050 302 1112, 25.4. klo 9-11 tai sähköpostilla osoitteesta tarja.konttinen@op.fi.

Olisi hienoa, jos pystyisit aloittamaan työskentelyn kanssamme mahdollisimman pian. Työpisteesi sijaitsee Vallilan toimipisteessämme Helsingissä. Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään perusmuotoinen turvallisuusselvitys, huumausainetesti ja terveyskysely.